Työnhaku

Erotu muista työnhaussa

Mies soittamassa puhelua.

Miten erottua työnhaussa, kun vastassa on kymmeniä tai jopa satoja hakijoita? Tässä parhaat vinkkimme, joiden avulla juuri sinä erotut muista työnhaussa.

Erotu muista työnhakijoista olemalla aktiivinen

Työpaikkailmoituksessa kerrotaan usein soittoaika, jolloin hakija voi kysyä rekrytoijalta lisää työpaikasta ennen hakemuksen jättämistä. Jos mielit erottua muista työnhaussa, hyödynnä soittoaika! Varo kuitenkin tuhlaamasta rekrytoijan arvokasta työaikaa, eli tartu luuriin vain, jos sinulla on oikeasti kysyttävää työpaikasta. 

Jos puhelu saa sinut innostumaan työpaikasta entistä enemmän, anna kiinnostuksesi kuulua. Osoittamalla innokkuutta jätät hyvän ensivaikutelman itsestäsi ja erotut muista hakijoista.

Voit muutenkin pitää yhteyttä työnantajaan läpi koko rekrytointiprosessin. Aktiivinen viestintä työnantajan suuntaan on ehdottomasti yksi tehokkaimmista keinoista erottua työnhakijoiden joukosta.

Erotu työnhaussa näyttämällä vahvuutesi 

Puhuttelevimman ja erottuvimman hakemuksen kirjoittaa se, joka tuntee itsensä ja omat vahvuutensa

Kun tiedät, millaisissa työtehtävissä, tiimeissä ja tilanteissa juuri sinä loistat, osaat kertoa itsestäsi osuvasti ja erottuvasti työnhaussa. Samalla pystyt osoittamaan, miksi juuri sinä olisit sopiva valinta, ja miten juuri sinun osaamisesi hyödyttäisi yritystä. Tunnistamalla ja sanoittamalla omat vahvuutesi erotut varmasti työnhaussa.

Erotu työnhaussa osoittamalla motivaatiosi 

Monesti rekrytointi-ilmoituksissa pyydetään lähettämään työnantajalle CV ja työhakemus. Jos soitat rekrytoijalle ennen hakemuksen ja ansioluettelon jättämistä, voit tunnustella, millaisia toiveita työnantajalla mahdollisesti on näiden dokumenttien suhteen. Kenties saat samalla vinkkejä muista hakijoista erottautumiseen.

Usein rekrytointi-ilmoituksissa pyydetään lähettämään vapaamuotoinen hakemus. Yksi keino erottua hakijoiden joukosta on laittaa tässä kohtaa luovuutta peliin – vapaamuotoinenhan voi tarkoittaa oikeastaan mitä tahansa. Erityisesti luovilla aloilla hakemukset saavat olla muodoltaan ja tyyliltään hyvinkin lennokkaita. Erottuvan hakemuksen tekeminen viestii työnantajalle motivaatiostasi.

Myös perinteisellä tekstimuotoisella työhakemuksella on edelleen mahdollista erottua muiden työnhakijoiden joukosta. Panosta koukuttavaan aloitukseen, jotta saat rekrytoijan kiinnostumaan sinusta välittömästi. Kerro lisäksi osaamisestasi konkreettisin esimerkein. Kun vielä satsaat tiiviiseen ja tarkkaan ilmaisuun, erotut muista hakijoista.

Erotut varmasti muista hakijoista, kun osoitat hakemuksessa, että tunnet organisaation ja sen toimialan.

Jos olet aidosti kiinnostunut työstä ja työnantajasta, käytä aikaa juuri tämän työpaikan hakemiseen. Lähetä aina mieluummin yksi ajatuksella työstetty työhakemus kuin kolme hutiloiden tehtyä, ja erotut eduksesi.

Erotu työnhaussa kertomalla ansioluettelossa olennainen – ja vain olennainen

Tänä päivänä ansioluettelon voi laatia monella tavalla. Jos visuaalisuus on vahvuutesi, voit erottua työnhaussa mieleenpainuvalla visuaalisella CV:llä tai tehdä erottuvan video-CV:n. Visuaalinen ansioluettelo erottaa sinut hakijoiden joukosta, mutta muista, että hienon ulkoasun ohella myös sisältö ratkaisee.  

Olipa CV:si ulkoasultaan millainen tahansa, erotut muista hakijoista, jos onnistut kiteyttämään ansioluetteloosi olennaisen. Jätä CV:stä pois kaikki, mikä on epäolennaista haettavan työpaikan kannalta. Mitä tiiviimpi ansioluettelo, sitä tehokkaammin saat viestisi perille. Olennaisen kiteyttäminen auttaa sinua taatusti erottumaan muista työnhakijoista.

Kannattaa satsata myös CV:n viimeistelyyn, sillä jos erot hakijoiden välillä ovat pieniä, huolellisin erottuu muiden työnhakijoiden joukosta.

Erotu muista työnhakijoista laadukkaalla henkilökuvalla

Ansioluetteloon tai työhakemukseen on yleensä mahdollista liittää kasvokuva. Tämä tilaisuus kannattaa käyttää hyväksi, sillä kuvan kanssa pääset heti aimo harppauksen lähemmäs rekrytoijaa. Onnistunut henkilökuva voi olla piste i:n päällä silloin, kun haluat erottua muista työnhakijoista.

Turhauttaako työnhaku? Kokosimme muutamia keinoja työnhakumotivaation elvyttämiseksi.