Työnhaku

Visuaalinen CV erottuu joukosta

Visuaalisella CV:llä voit erottua joukosta työnhaussa.
10.5.2021 klo 10:37

Visuaalisen ansioluettelon käyttö on yleistynyt työnhaussa. Eikä ihme, sillä miellyttävä ilme puhuttelee niin rekrytoijaa kuin CV:n tekijää itseään. Mitä kiinnostavampi ulkoasu, sitä kauemmin CV:tä tekee mieli katsella.

Visuaalisen CV:n pystyy luomaan kuka tahansa, joka osaa käyttää tavallisimpia tietokoneohjelmia. Et siis tarvitse graafista osaamista tai erityistä ohjelmisto-osaamista tehdäksesi itsellesi näyttävän visuaalisen CV:n. Monissa tietokoneohjelmissa on visuaalisia mallipohjia, joita voit hyödyntää sellaisinaan tai tuunata mielesi mukaisiksi. Helpoimmillaan voit siis luoda visuaalisen CV:n lisäämällä vain omat tekstit valmiille pohjalle.

Aloita visuaalisen CV:n työstäminen teksteistä

Mietit kenties jo värejä ja muotoja, mutta aloita visuaalisen CV:n työstäminen laittamalla tekstisisällöt kuntoon. Mitä haluat kertoa itsestäsi ja osaamisestasi juuri tälle työnantajalle? Mitä tietoja voisit tällä kertaa jättää pois CV:stäsi?

Kun mietit sanomasi huolella, osaat ottaa CV:si suunnittelussa huomioon sen, kuinka paljon tekstiä sinun tulee sommitella arkille. Samalla hahmotat, millaisille erilaisille tekstikappaleille ja otsikoille sinun täytyy varata tilaa CV:stäsi.

Ohjeita CV:n sisällön suunnitteluun voit katsoa täältä.

Helppolukuisuus on valttia visuaalisessa CV:ssä

Visuaalista CV:tä tehdessäsi saat laittaa luovuutta peliin. On kuitenkin muutama seikka, jotka kannattaa ottaa huomioon, jotta rekrytoija saa CV:stäsi irti sen, mitä haluat kertoa.

Useimmilla rekrytoijilla on vain vähän aikaa silmäillä CV:täsi, joten panosta ennen kaikkea selkeyteen ja helppolukuisuuteen.

Sommittele tekstikappaleet ja visuaaliset elementit niin, että CV:tä on mukava silmäillä. Valitse fontti, jota on helppo lukea ja varmista, että fontti on myös riittävän suuri. Kiireinen rekrytoija tuskin innostuu tihrustamaan hankalasti luettavaa pientä kaunokirjoitusta, vaikka se olisi visuaalisesti tyylikkään näköistä.

Tarkkana kannattaa olla myös värien kanssa, koska eri näytöt toistavat värejä eri tavoin. Jos asetat tekstiä värillisen taustan päälle, varmista, että teksti erottuu kunnolla taustastaan.

Selkeyden ja helppolukuisuuden ei tarvitse silti tarkoittaa tylsää ulkoasua. Voit leikitellä visuaalisilla elementeillä ja väreillä, kunhan nämä muutamat perusasiat ovat kunnossa.

Valokuva on osa CV:n visuaalisuutta

Monissa visuaalisissa CV-pohjissa on paikka työnhakijan kasvokuvalle, ja henkilökuva onkin ilman muuta olennainen osa CV:n visuaalisuutta. Käytä CV:ssä aina laadukasta kasvokuvaa, joka istuu hyvin CV:si muuhun visuaaliseen ilmeeseen.

Henkilökuvaan pätee sama kuin visuaaliseen CV:hen muutenkin: helppolukuisuus ja selkeys ovat valttia. Rekrytoija haluaa tutustua sinuun, eikä se onnistu, jos kasvosi eivät näy kuvassa kunnolla. CV:n henkilökuva voi ilman muuta olla myös taiteellinen, mutta tietyissä rajoissa. Lue lisää vinkkejä, millainen henkilökuva ansioluetteloon kannattaa valita.

Visuaalisen CV:n tekemiseen sopivia ohjelmia

Visuaalinen CV Wordilla:

Visuaalisen CV:n voi – ehkä hieman yllättäen – sommitella jopa kaikille tutulla tekstinkäsittelyohjelmalla Wordilla. Wordista löytyy useampia valmiita visuaalisia CV-pohjia, joita voit hyödyntää sellaisinaan. Mallipohjia voit myös muokata oman mielen mukaisiksi esimerkiksi vaihtamalla värejä, fontteja tai tekstikappaleiden paikkoja.

Visuaalinen CV PowerPointilla:

Wordin lisäksi useimpien koneelta löytyy PowerPoint-ohjelma, joka on tarkoitettu esitysmateriaalien luomiseen. PowerPointia voi kuitenkin hyödyntää luovasti moniin tarkoituksiin, myös visuaalisen CV:n tekemiseen. Valmiita visuaalisia pohjia eli teemoja hyödyntämällä saat nopeasti näyttävää jälkeä. Jos haluat laittaa enemmän luovuutta peliin, voit tuunata pohjia mieleisiksesi samaan tapaan kuin Wordissa.

Visuaalinen CV Canvalla:

Suunnitteluohjelma Canvan valmiista malleista löytyy CV-pohjia jokaiseen makuun. Monet ohjelman toiminnot vaativat rekisteröitymisen, mutta pienimuotoista suunnittelua voit tehdä ilman rekisteröitymistäkin. Ohjelman ilmaisversiolla pötkit jo pitkälle, mutta maksullinen versio palvelee vaativampaakin CV:n suunnittelijaa.

Valmis visuaalinen CV-pohja

Jos haluat päästä vähällä vaivalla ja saada uuden CV:si käyttöön mahdollisimman nopeasti, voit käyttää valmista visuaalista CV-pohjaa. Lataa pohja käyttöösi, kirjoita tai kopioi tekstit paikoilleen, tallenna ja lähetä työnantajalle.

Kokeile Oikotien ilmaista visuaalista CV-pohjaa ja paranna mahdollisuuksiasi päästä juuri siihen työhaastatteluun johon haluat.

Visuaalisen CV:n viimeistely

Tarkista ennen CV:n lähettämistä, että CV:si sisältö on kunnossa ja muotoilut kohdillaan. Tallenna CV lopuksi pdf-muotoon ja lue se sen jälkeen vielä kerran ajatuksella läpi.

Menestystä työnhakuun!

Katso avoimet työpaikat ja anna hakuvahdin auttaa sinua työnhaussa.