Kesätyöhakemus ja CV

Parhaat vinkit kesätyönhaun jokaiseen vaiheeseen: kesätyöhaun aloittamiseen, kesätyöhakemuksen ja CV:n kirjoittamiseen, kesätyöhaastatteluun ja kesätyöpaikassa aloittamiseen. Jos nämä ovat jo kunnossa, voit suoraan hakea kesätöitä. 

Työnhaku kannattaa aloittaa CV:n, eli ansioluettelon, sekä työhakemuksen kirjoittamisella. Katso, miten rakennat selkeän ja houkuttelevan työhakemuksen ja miten kokoat toimivan CV:n.

Millainen on hyvä kesätyöhakemus?

Hyvä työhakemus vakuuttaa työnantajan motivaatiostasi, herättää kiinnostuksen ja vastaa työpaikkailmoituksessa esitettyihin toiveisiin. Tähtää siihen, että työhakemuksesi on mahdollisimman selkeä ja helppotajuinen, ja että rekrytoija saa siitä silmäilemällä irti pääasiat.

Nasevan aloituksen ja kohteliaan lopetuksen lisäksi, keskity työhakemuksessa konkretiaan. Hyvän työhakemusmallin mukaan on turhaa toistella CV:n sisältöä. Käytä siis vähä tila siihen, että havainnollistat työhakemuksessa CV:ssä kertomiasi asioita konkreettisin esimerkein.

Jos olet vastaamassa kesätyöpaikkailmoitukseen, lue ilmoitus huolella ja korosta hakemuksessa tehtävän kannalta oleellisia taitojasi. Osoita, että olet kiinnostunut yrityksestä ja kesätyöpaikasta, jota haet.  Jos sinulla ei ole aikaisempaa kesätyökokemusta, voit kertoa esimerkiksi TET-kokemuksistasi, harrastuksistasi tai muista asioista, joista uskot olevan hyötyä kesätyössä. Tee jokaista työtä varten oma hakemus, yleispätevä hakemus ei herätä kiinnostusta.

 

Millainen on hyvä kesätyö CV?

CV:n tarkoitus on kertoa koulutuksesi, työhistoriasi sekä tuoda esille taitosi haettavaan kesätyöhön. Kesätyöhakujen ollessa kuumimmillaan lähettää moni hakija kymmeniä, ellei satoja, hakemuksia ansioluetteloineen. Liitteenä on usein yksi ja sama CV, vaikka monessa tapauksessa CV:n kohdentaminen kannattaa. 

Työstä siis itsellesi CV-pohja, jota helposti voit muokata ja päivittää vastaamaan haettuja tehtäviä. Älä listaa kaikkea työkokemustasi CV:seen pelkästään listaamisen vuoksi. Nosta haetun tehtävän kannalta olennaisimmat asiat esille ja karsi turhaa tietoa. 

Rekrytoijalle tärkeintä on saada faktat: kuka olet, mistä tulet ja millaista osaamista sinulla on. Mikäli CV ei kerro asioita tarpeeksi selkeästi, voi hakemuskirjeesi jäädä lukematta, älä siis panttaa tietoa sinne!

Hyvä kesätyöhakemus erottuu edukseen ja toimiva CV auttaa nappaamaan kesätyön

Lisää aiheesta kesätyö: