Kesätyöhakemus ja CV

Kesätyönhaku: tekisinkö videohakemuksen?

Videot ovat tulleet osaksi työnhakua. Työnantajat ovat oivaltaneet, että jakamalla videoita he voivat kertoa kesätyönhakijoille eri työpaikoista ja työtehtävistä, jotta sinä tietäisit paremmin millaiseen työympäristöön olet hakemassa. Myös ensimmäinen haastatteluvaihe voidaan järjestää videohaastatteluna.

Videon tekeminen voi olla kesätyönhakijalle hyvä keino kertoa itsestään enemmän ja elävämmin, kuin perinteisellä hakemuksella ja CV:llä. Yhteen kesätyöpaikkaankin voi hakijoita olla useita kymmeniä, jos ei satoja. Videon tekeminen hakemuksen liitteeksi on siten mahdollisuus erottua joukosta ja herättää työnantajan kiinnostus.

Videohakemuksella saatat myös löytää kesätöitä somen tai Linkedinin kautta. Kertomalla itsestäsi videolla, voit herättää työnantajan kiinnostuksen ja parhaassa tapauksessa työnantaja on sinuun yhteydessä. Mikäs sen parempaa!

Videohakemuksen voit tehdä, vaikka sellaista ei erikseen olisi pyydettykään. Siihen kannattaa silloin panostaa ja miettiä, millaisen vaikutuksen haluat tehdä työnantajaan.