Kesätyönhaku: millainen on hyvä Linkedin -profiili?
Linkedin-palveluun kuuluu yli miljoona suomalaista. Hittipalvelusta on oikein käytettynä runsaasti hyötyä niin työnhaussa kuin oman alan kontaktien luomisessa. Kokosimme sinulle täsmätärpit Linkedin-profiilin luomiseen ja verkostoitumiseen.
Linkedin-profiilin tekemiseen kannattaa käyttää aikaa ja ajatusta. Huolellisesti tehty sivu auttaa työnantajia löytämään sinut ja herättää profiilissa vierailevien kiinnostuksen. Kielenä on hyvä käyttää englantia, sillä palvelussa tehdään suomeksi hakuja hyvin vähän. Jos kohderyhmäsi on suomenkielinen, voit käyttää kieliä rinnakkain profiilissasi.
Lue myös: Näin luot Linkedin -profiilin työnhaun tueksi.
Profiili hallussa, seuraavaksi on aika verkostoitua!
Kun perusasiat ovat kunnossa, voidaankin siirtää katse verkostoosi. Joko olet liittänyt entiset ja nykyiset työkaverit ja yhteistyökumppanit verkostoosi? Entä opiskeluaikojen tutut ja ystävät, koulu- ja harrastuskaverit?
1. Hyödynnä ammatilliset ryhmät
Voit liittyä Linkedinissä ammatillisiin keskusteluryhmiin. Keskusteluihin osallistumisen lisäksi ryhmät ovat oivia verkostoitumiskanavia. Ryhmissä voit vahvistaa asiantuntijastatustasi aloittamalla keskusteluja ja kommentoimalla niitä.
2. Seuraa yrityksiä
Seuraamalla eri yrityksiä ja organisaatioita voit rakentaa omaa ammatillista profiiliasi. Seuraamasi yritykset kertovat taustastasi, verkostoistasi ja mielenkiinnon kohteistasi. Kannattaa ryhtyä seuraamaan myös yrityksiä, joihin haluaisit töihin.
3. Suosittele työkavereidesi osaamista
Lähde rohkeasti suosittelemaan työkavereiden ja yhteistyökumppaniesi osaamista, jonka takana voit seistä. He tekevät samaa sinulle. Voit myös pyytää kirjallisen suosituksen, joka näkyy sellaisenaan profiilisi alla.
4. Tilapäivityksillä rakennat omaa ammatillisuuttasi
Tilapäivityksissä voit jakaa linkkejä mielenkiintoisiin artikkeleihin ja sivustoihin, julkaista kuvia tai videoita. Home-välilehdellä näet omien päivityksiesi lisäksi ryhmiesi ja verkostoosi kuuluvien kontaktien tekemät päivitykset.