Kesätyöhakemus ja CV

CV checklist – tarkista nämä ennen hakemuksen lähettämistä!

" "

CV on työnhaun perusdokumentti, johon kannattaa panostaa. CV:n tarkoitus on kertoa koulutuksesi, työhistoriasi sekä tuoda esille taitosi haettavaan kesätyöhön.

Kesätyöhakujen ollessa kuumimmillaan lähettää moni hakija kymmeniä, ellei satoja, hakemuksia ansioluetteloineen. Liitteenä usein on yksi ja sama CV, vaikka monessa tapauksessa CV:n kohdentaminen kannattaa. Muista, että rekrytoijaa kiinnostaa tietää, miten hoitaisit nimenomaisen työtehtävän.

Älä listaa kaikkea työkokemustasi CV:seen pelkästään listaamisen vuoksi. Nosta haetun tehtävän kannalta olennaisimmat asiat esille ja karsi turhaa tietoa.

Mikäli sinulle ei ole vielä kertynyt paljon työkokemusta, olet varmasti ollut mukana asioissa, joissa olet päässyt kehittämään työelämän taitojasi – hyödynnä näitä järkevästi. Työstä siis itsellesi CV-pohja, jota helposti voit muokata ja päivittää vastaamaan haettuja tehtäviä. Voit hyödyntää valmiita CV-pohjia, joita löydät esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelmista tai netin graafisilta alustoilta. 

Yleensä suurille muutoksille ei ole tarvetta, vaan voit käyttää samaa CV-pohjaa useisiin saman alan hakuihin, mutta voit esimerkiksi korostaa työpaikkailmoituksessa mainittuja taitoja. Muista myös, että CV:n ja hakemuksen on tarkoitus täydentää toisiaan, vältä siis toistoa.

Kuva: iStock
Teksti: Charlotta Forsberg