Vastuullisuus

Vastuullinen työnantaja luo turvallisen ilmapiirin keskustelulle

Vastuullinen työpaikka

Fingridin työntekijät kokevat työnsä hyvin merkitykselliseksi ja arvostavat yhtiön tasa-arvoista sekä avointa ilmapiiriä. Vastuullisin työnantaja 2020 -tunnustuksen saanut Fingrid antaa vinkkejään vastuulliseen työnantajuuteen.

Fingridin yritysvastuutiimiä vetävä lakiasiainjohtaja Marina Louhija kertoo, että Vastuullinen työnantaja -tutkimuksen avulla saadaan hyvin kohdennettua tietoa vastuullisuustyön kehittämiseksi, minkä lisäksi tutkimukseen osallistuminen on hyvä osoitus työnantajan arjen vastuullisuusteoista.

Turvallisuus puhua

”Työnantajien tulee arvostaa tutkimuksissa saatua anonyymia palautetta reagoimalla tuloksiin ja viestimällä niistä, jotta henkilöstö jaksaa vastata tärkeisiin tutkimuksiin myös tulevaisuudessa”, muistuttaa Louhija. Fingridillä tosin uskalletaan jakaa ajatuksia myös arjessa ja omalla nimellä. Työnantaja on onnistunut luomaan luottamuksellisen ja turvallisen ilmapiirin keskustelulle.

”Fingridissä on avoin keskustelukulttuuri, jossa tiedon ja osaamisen jakamisesta palkitaan. Kiittämällä ja kannustamalla luodaan turvallisuutta avoimen ja tasa-arvoisen keskustelun mahdollistamiseksi. Vääriä ideoita tai tuntemuksia ei ole”, neuvoo Louhija.

Luottamusta ja kehittymismahdollisuuksia

Työn merkityksellisyyden kokemukseen vaikuttaa henkilöstön ylpeys kantaverkkoyhtiön toiminnasta Suomen sähkön turvaajana. Merkityksellisyyden tunteeseen voidaan vaikuttaa myös antamalla luottamusta. Fingridillä luottamusta jaetaan esimerkiksi rohkaisemalla henkilöstöä oman työn johtamiseen.

”Kehittymismahdollisuuksia on oltava jatkuvasti tarjolla, myös pandemia-aikana”, toteaa Louhija. Fingridillä tarjotaan selkeät urapolku- ja kehittymismahdollisuudet kaikille työntekijöille. ”Työntekijämme tietävät, mitä heiltä vaaditaan halutessaan edetä ja kehittyä seuraavaan vaiheeseen Fingrid-urallaan”, kertoo Louhija.

”Me rakennamme yhdessä vahvaa ja hyvää, vastuullista yrityskulttuuria. Jokainen voi vaikuttaa siihen esimerkiksi olemalla rehti työkaveri”, Louhija toteaa. Fingrid allekirjoittaa Vastuullinen työnantaja -kampanjan kuusi periaatetta ja kertoo saaneensa niistä hyvin aiheita sisäiseen viestintään.

Fingridin vastuullisuusvinkkejä:

  • Mittaa vastuullisuuden toteutumista ja arvosta palautetta reagoimalla tuloksiin
  • Kannusta, luota ja kiitä luodaksesi turvallista ilmapiiriä
  • Panosta lähiesihenkilötyöhön – esihenkilöt ovat hyvän työyhteisön rakentajia
  • Osallista henkilöstöä yhdessä laadittaviin käytänteisiin
  • Anna vastuuta ja rohkaise oman työn johtamiseen
  • Vaali kehittymismahdollisuuksia ja luo selkeät sekä läpinäkyvät urapolkumahdollisuudet

Haluatko lisätietoa Vastuullinen työnantaja -kampanjasta? Lue lisää ja osallistu kampanjaan sekä tutkimukseen täältä. Tutkimuksen tiedot kerätään aikavälillä 15.2.-30.4.2021.

 

Toimittaja: Annika Lundmark