Rekrytointi

Espoon kaupunki: Vuosien Oikotie-yhteistyö tuottaa tulosta

Espoon kaupunki Vuosien Oikotie-yhteistyö tuottaa tulosta

Espoon kaupunki

Monien työmahdollisuuksien Espoo
Case

Espoon kaupungin ja Oikotie Työpaikkojen yhteistyö on jatkunut vuosia. Espoon keskitetyt rekrytointipalvelut tarvitsevat erilaisia rekrytointiin liittyviä toimenpiteitä usein nopeallakin aikataululla.

Espoon kaupungin keskitettyjen rekrytointipalvelujen johtava rekrytointiasiantuntija Paula Åkerlund arvostaa luontevaa, mitattavaa ja tuloksellista yhteistyötä. Kaupunki on julkinen toimija, joten kaiken toiminnan tulee olla läpinäkyvää, mitattavissa olevaa ja perustelua.

- Media kasvaa ja pirstaloituu: on tärkeää näkyä monessa eri paikassa. Olemme ilmoittaneet avoimista työpaikoistamme Oikotiellä ja tehneet yhteistyössä erilaisia ammatteja esitteleviä videoita, joista saatu palaute on ollut erittäin hyvää. Monipuolisia videoita olemme käyttäneet muun muassa rekrytoinnissa, messuilla ja oppilaitosvierailuilla, Paula Åkerlund kertoo.

Yhden, aina tavoitettavissa olevan yhteyshenkilön kanssa toimiminen on todella antoisaa.

Espoon kaupungilla on tarjolla työtehtäviä monelle eri alan ammattilaiselle – ja Oikotie Työpaikat on osoittautunut hyväksi yhteistyökumppaniksi näihin tehtäviin rekrytoidessa.

- Oikotien merkitys on meille erittäin tärkeä. Palvelujen monipuolisuus, ajan hermolla oleminen, laadukkaat tutkimukset, uusien tuotteiden ja ideoiden esiintuominen sekä yhden, aina tavoitettavissa olevan yhteyshenkilön kanssa toimiminen on todella antoisaa, Åkerlund kiittelee.

Lähes 50 000 työhakemusta vuodessa

Espoon kaupunki on suuri työllistäjä ja avoimia työtehtäviä on jopa 4200 vuodessa. Kesällä 2019 tarjolla on lisäksi 830 kesätyöpaikkaa – ja hakemuksia tuli lähes 10 000.

Oikotien merkitys on meille erittäin tärkeä. 

- Volyymit ovat suuria, mutta osaajien löytäminen on välillä haasteellista. Uskon, että kohdennettu työpaikkailmoittelu tulee olemaan jatkossa yhä tärkeämmässä roolissa. Banneri-kampanjat, sosiaalisen median kanavat ja videot ovat meille hyviä erottumisen keinoja, ja näiden avulla pääsemme sinne missä hakijatkin ovat, Paula Åkerlund pohtii.

Espoon kaupunki on mukana myös Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, joka on osa Oikotietä.

Palvelujen monipuolisuus, ajan hermolla oleminen, laadukkaat tutkimukset

- Kesätyöntekijät voivat olla tulevaisuuden työntekijöitämme. Siksi on tärkeää tuntea työnantajana vastuunsa ja rakentaa myönteistä työnantajakuvaa myös kesätyön kautta, Åkerlund muistuttaa.

Haluatko kuulla lisää?

Oli tarpeesi ajankohtainen rekrytointiin, organisaation kehittämiseen tai työnantajakuvaan, autamme tarpeittesi mukaan. Tilaa alla olevalla lomakkeella uutiskirjeemme tai pyydä suoraan yhteydenottoa asiantuntijaltamme!