Ansioluettelo eli CV

Visuaalinen CV erottuu joukosta

Visuaalisella CV:llä voit erottua joukosta työnhaussa.

Visuaalinen CV eli ansioluettelo kasvattaa suosiotaan työnhaussa. Katso visuaalinen CV-pohja esimerkki ja tee lähtemätön vaikutus rekrytoijaan!

Visuaalinen CV on siinä mielessä helppo, että sen pystyy luomaan kuka tahansa, joka osaa käyttää tavallisimpia tietokoneohjelmia. Et siis tarvitse graafista osaamista tai erityistä ohjelmisto-osaamista tehdäksesi itsellesi näyttävän visuaalisen CV:n.

Monissa tietokoneohjelmissa on valmiiksi visuaalinen CV-pohja, jota voit hyödyntää sellaisenaan tai tuunata mielesi mukaisiksi. Visuaalinen CV onnistuu helpoimmillaan vain lisäämällä omat tekstit valmiille pohjalle.

Visuaalinen CV – aloita työstäminen teksteistä

Mietit kenties jo värejä ja muotoja, mutta visuaalinen CV kannattaa aloittaa laittamalla tekstisisällöt kuntoon. Mitä haluat kertoa itsestäsi ja osaamisestasi juuri tälle työnantajalle? Entä mitä tietoja voisit tällä kertaa jättää pois, jotta visuaalinen CV ei täyty ylimääräisellä tiedolla?

Kun mietit sanomasi huolella, osaat ottaa CV:si suunnittelussa huomioon sen, kuinka paljon tekstiä sinun tulee sommitella arkille. Samalla hahmotat, millaisille erilaisille tekstikappaleille ja otsikoille sinun täytyy varata tilaa CV:stäsi.

Ohjeita CV:n sisällön suunnitteluun voit katsoa täältä.

Visuaalinen CV on helppolukuinen

Visuaalista CV:tä tehdessäsi saat laittaa luovuutta peliin. On kuitenkin muutama seikka, jotka kannattaa ottaa huomioon, jotta rekrytoija saa CV:stäsi irti sen, mitä haluat kertoa. 

Useimmilla rekrytoijilla on vain vähän aikaa silmäillä CV:täsi, joten panosta ennen kaikkea selkeyteen ja helppolukuisuuteen.

Sommittele tekstikappaleet ja visuaaliset elementit niin, että CV:tä on mukava silmäillä. Valitse fontti, jota on helppo lukea ja varmista, että fontti on myös riittävän suuri. Kiireinen rekrytoija tuskin innostuu tihrustamaan hankalasti luettavaa pientä kaunokirjoitusta, vaikka se olisi visuaalisesti tyylikkään näköistä.

Lue myös: Hyvä ansioluettelo – viimeistele näin

Tarkkana kannattaa olla myös värien kanssa, koska eri näytöt toistavat värejä eri tavoin. Jos asetat tekstiä värillisen taustan päälle, varmista, että teksti erottuu kunnolla taustastaan. Näin visuaalinen CV toimii jokaisella näytöllä!

Selkeyden ja helppolukuisuuden ei tarvitse silti tarkoittaa tylsää ulkoasua. Voit leikitellä visuaalisilla elementeillä ja väreillä, kunhan nämä muutamat perusasiat ovat kunnossa. 

Valokuva on osa CV:n visuaalisuutta

Visuaalinen CV-pohja sisältää usein myös paikan työnhakijan kasvokuvalle, ja henkilökuva onkin ilman muuta olennainen osa CV:n visuaalisuutta. Käytä CV:ssä aina laadukasta kasvokuvaa, joka istuu hyvin CV:si muuhun visuaaliseen ilmeeseen – näin sinun visuaalinen CV pysyy johdonmukaisena.

Lue myös: Henkilökuva ansioluettelossa

Henkilökuvaan pätee sama kuin visuaaliseen CV:hen muutenkin: helppolukuisuus ja selkeys ovat valttia.

Rekrytoija haluaa tutustua sinuun, eikä se onnistu, jos kasvosi eivät näy kuvassa kunnolla. CV:n henkilökuva voi ilman muuta olla myös taiteellinen, mutta tietyissä rajoissa. Lue lisää vinkkejä, millainen henkilökuva ansioluetteloon kannattaa valita.

Visuaalinen CV-pohja – katso sopivat ohjelmat

Visuaalinen CV onnistuu helposti usealla eri ohjelmalla. Katso alta, mikä ohjelma on sinulle sopivin ratkaisu ja luo visuaalinen CV, joka erottuu!

Luo visuaalinen CV Wordilla – valmis visuaalinen CV-pohja

Visuaalisen CV-pohja voi – ehkä hieman yllättäen – löytyä jopa kaikille tutulla tekstinkäsittelyohjelmalla Wordilla. Wordista löytyy useampia valmiita visuaalisia CV-pohjia, joita voit hyödyntää sellaisinaan. Mallipohjia voit myös muokata oman mielen mukaisiksi esimerkiksi vaihtamalla värejä, fontteja tai tekstikappaleiden paikkoja. Tee visuaalinen CV omaan makuun!

Luo visuaalinen CV PowerPointilla – löydä visuaalinen CV-pohja

Wordin lisäksi useimpien koneelta löytyy PowerPoint-ohjelma, joka on tarkoitettu esitysmateriaalien luomiseen. PowerPointia voi kuitenkin hyödyntää luovasti moniin tarkoituksiin, myös visuaalinen CV onnistuu! Etsi valmis visuaalinen CV-pohja eli Powerpointin teema, ja saat nopeasti näyttävää jälkeä. Jos haluat laittaa enemmän luovuutta peliin, voit tuunata pohjia mieleisiksesi samaan tapaan kuin Wordissa.  

Luo visuaalinen CV Canvalla – katso visuaalinen CV-pohja

Suunnitteluohjelma Canvan valmiista CV malleista löytyy visuaalinen CV-pohja joka lähtöön. Monet ohjelman toiminnot vaativat rekisteröitymisen, mutta pienimuotoista suunnittelua voit tehdä ilman rekisteröitymistäkin. Ohjelman ilmaisversiolla pötkit jo pitkälle, mutta maksullinen versio palvelee vaativampaakin CV:n suunnittelijaa.

Visuaalinen CV-pohja
Lähde: Canva visuaalinen CV-pohja

Visuaalinen CV-pohja.

 

 

Visuaalinen CV-pohja
Lähde: Canva visuaalinen CV-pohja

Visuaalinen CV-pohja.


Valmis visuaalinen CV-pohja

Jos haluat päästä vähällä vaivalla ja saada uuden CV:si käyttöön mahdollisimman nopeasti – tämä valmis visuaalinen CV-pohja voi olla sinulle sopiva. Lataa visuaalinen CV-pohja käyttöösi, kirjoita tai kopioi tekstit paikoilleen, tallenna ja lähetä työnantajalle.

Lataa Oikotien visuaalinen CV-pohja – ja paranna mahdollisuuksiasi päästä juuri siihen työhaastatteluun, johon haluat.

Visuaalinen CV – näin viimeistelet

Tarkista ennen CV:n lähettämistä, että CV:si sisältö on kunnossa ja muotoilut kohdillaan. Tallenna visuaalinen CV lopuksi pdf-muotoon ja lue se sen jälkeen vielä kerran ajatuksella läpi. 

Menestystä työnhakuun!

Katso lisää vinkkejä ansioluettelon tekoon