Miten haen kesätyötä

Kesätyönhaku: Tutustu työelämään ja tienaa

Kahden viikon mittainen tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu mahdollistaa kesätyökokemuksen nuorille. Kesätyöharjoittelupaikkaa etsitään kuten mitä tahansa kesätyötä – kesätyötä voit etsiä internetistä, käymällä paikan päällä tai soittamalla mielekkääseen työpaikkaan.

Hakemiseen tarvitsee tuttuun tapaan työhakemuksen ja CV:n. Tutustu ja tienaa on suunnattu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja valmentavassa koulutuksessa oleville. Harjoittelujaksosta maksetaan palkkaa.

Mikä on TTT malli?

Tutustu työelämään ja tienaa -malli on kahden viikon mittainen (kymmenen työpäivää) kesätyökokemus nuorille.

Tutustu työelämään ja tienaa ikäraja

Tutustu työelämään ja tienaa on tarkoitettu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja valmentavassa koulutuksessa oleville. Olennaista on, että et opiskele ammattiin eikä sinulla ole tutkintoa. Jo 13-vuotias voi päästä töihin, mikäli täyttää samana vuonna 14 vuotta.

Tutustu työelämään ja tienaa 2024

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkaa etsitään kuten mitä tahansa kesätyötä. Eli soita, käy paikan päällä tai lähetä työhakemus ja CV sinua kiinnostavaan työpaikkaan ja kysy, ottavatko he Tutustu työelämään ja tienaa -mallilla kesätyöntekijöitä. Kaikilla aloilla TTT-harjoittelu ei ole mahdollinen ja, jos työnantaja ei tiedä aiheesta tarpeeksi, vinkkaa häntä kysymään lisätietoja omasta liitostaan.

Kesätöiden hakeminen TTT-mallilla


Mille alalle kesätöihin?

Eri toimialat neuvottelevat ja määrittelevät eri tavoin omat sopimuksensa kesätöihin liittyen.

Duunikoutsi-sovellus on valmentajasi kesätyönhaussa

Duunikoutsi on sovellus nuorille, jotka hakevat kesätöitä. Duunikoutsi neuvoo, miten valmistaudut kesätöiden hakuun, miten tehdä hyvä kesätyöhakemus ja CV, mistä kesätöitä löytää ja miten valmistautua kesätyöhaastatteluun.

Lataa sovellus Google play tai Apple Storesta.

Lisätietoa työnantajan vastuista palkatessa nuorta Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluun.

Katso myös kesätyöt 2024 alle 18-vuotiaille sekä lue vinkit miten hakea kesätöitä 14-vuotiaana, 15-vuotiaana tai 16-vuotiaana