Työnhaku

Millainen on hyvä työkaveri?

15.12.2015 klo 7:00

Onko hyvä työkaveri avulias ja puhelias vai hiljainen ja ainoastaan tarvittaessa paikalla? Kokosimme muutamia ajatuksia hyvästä työkaveruudesta. Oletko pohtinut, millainen työkaveri itse olet?

”Hyvä työkaveri arvostaa työpanostani ja auttaa tarvittessa. Hänelle voin kertoa myös joitain henkilökohtaisia asioitani, ja kun minulla on vaikea päivä, hän tsemppaa minua. Häneltä löytyy empatiakykyä ja hän saa minut nauramaan. Hän ei puhu pahaa toisista työkavereista selän takana eikä lähde juoruihin mukaan. Hän ei ole eikä yritä olla superihminen, vaan aito, ihana, juuri sellaisena kuin hän on.”

”Hyvä työkaveri on sellainen, joka on ”samalla puolella” kanssasi, puolustaa ja auttaa sinua tarpeen vaatiessa. Häntä on aina hauska nähdä. Hänen tapaamistaan odottaa. Hänen kanssaan yhteistyö sujuu. Hyvän työkaverin kanssa on hauska viettää myös vapaa-aikaa työpäivän jälkeen. Hän nauraa asioille. Hän on suorastaan elämänkaveri!”

”Hän olisi tämänhetkisen työkaverini TÄYSI vastakohta! Tällainen hän olisi: aina valmis auttamaan ja neuvomaan muita, hyvällä huumorintajulla varustettu, joustava, ystävällinen, kärsivällinen, samaan hiileen puhaltava, yhteistyökykyinen, rauhallinen, pitkäpinnainen ja muutenkin mukava.”

”Hyvä työkaveri on luotettava, lojaali, tasapuolinen, ei pelkää auttaa, ottaa apua vastaan, hymyilee, kannustaa, kuuntelee ja neuvoo, ei ajattele omaa etuaan, tekee työt hyvin eikä juoruile.”

”Hyvä työkaveri on tarvittaessa avulias, mukava, toiset huomioonottava, huumorintajuinen ja rehti ja reilu.”

”Hyvä työkaveri on kuunteleva ja tukeva. Hän auttaa aina kiperässä tilanteessa, mutta osaa olla häiritsemättä silloin, kun tarvitset työrauhan.”

”Rehti. Diplomaattinen. Rohkea. Hauska. Keskusteleva. Sosiaalisesti taitava."

"Ei tuomitse, ei puhu selän takana. Sanoo sanottavansa suoraan, on luotettava. Huumori kukkii.”

”Hyvä työkaveri on vahva, diplomaattinen ja oman arviointikyvyn omaava rehti tekijä. Hän on valmis tuomaan näkemyksensä esille tiukoissa tilanteissa eikä pelkää sanoa asioita suoraan. Hän kannustaa, antaa palautetta ja kritiikkiä - asiallisesti. Pieni annos huumoria arkeen tekee hänestä helposti lähestyttävän ja ihmisen, jonka kanssa haluaisin vaihtaa jopa pari sanaa vapaa-ajasta.”

”Hyvä työkaveri joustaa, tekee työnsä hyvin ja arvostaa kollegoitaan.”

”Täyden kympin työkaveri, minun tapauksessani opiskelijakaveri, on sellainen, joka jaksaa tsempata koulujutuissa loppuun asti. Tuo suklaata tylsälle luennolle, järjestää yhteisiä lukupiirejä ja jelppaa toista vaikka omakin juttu on kesken.”

”Hyvä työkaveri on rehellinen, sanoo asiat suoraan eikä juoruile selän takana. Minulla on ollut onni työskennellä tällaisen ihmisen kanssa. Hän myös ymmärtää ns. pahat päivät, jolloin juttu ei luista. Häneen pystyy luottamaan, että homma hoituu, vaikka itse ei ole paikalla.”

”Hyvä työkaveri on luotettava, avulias, hyvällä huumorilla höystetty ja puhaltaa samaan hiileen.”

”Huonoon työtoveriin ei voi luottaa, hän vaatii epäreiluja etuja itselleen toisten kustannuksella, nakertaa yhteisöä kylvämällä tyytymättömyyttä ja eripuraa keskittymällä tekemisen sijaan valittamiseen. Hyvä työtoveri sen sijaan on sitoutunut, motivoitunut ja osaa asiansa sekä tieto- että taitopuolella ja pyrkii kehittämään itseään ja työyhteisöään. Hän huolehtii paitsi oikeuksistaan myös velvollisuuksistaan, tekee yhteistyötä, auttaa toisia ja jakaa vastuuta, pitää yllä rauhallista ja suvaitsevaa työilmapiiriä sekä suhtautuu vastoinkäymisiin ratkaisuja etsien. Hyvällä työporukalla homma pyörii."

”Työkaverin pitää olla mukava ja leppoisa!”

”Työkeskeinen kuten itsekin olen, jottei aikani (samoin kuin hänen aikansa) mene omien asioiden jaaritteluun.”

”Positiivinen. Ammattitaitoinen. Yhteistyökykyinen. Rehellinen. Aito.”

”Hyvä työkaveri on sellainen, jonka kanssa työnteko on kivaa vaikka työtehtävät olisivat tylsiä. Kiva ja hyvä työkaveri pelastaa paljon, kannustaa tarpeen tullen, tsemppaa, jos ei jaksa tai kiinnosta ja myös iloitsee onnistumisista ja jakaa positiiviset kokemukset. Hyvä työkaveri on mitä parhain syy iloita vapaan viikonlopun, loman tai vapaapäivän jälkeen töihin paluusta. Hyvä työkaveri on kuin kirkasvalolamppu, joka antaa energiaa päivään!”

”Työkaveri, joka on aidosti ilahtunut sinut nähdessään ja aidosti haluaa kuulla mitä sinulle kuuluu, ja muutenkin jutella kanssasi. Häneen voi myös luottaa, ja ehkä hän on kaveri työpaikan ulkopuolellakin.”

”Parhaan työkaverin kanssa puhutaan samaa kieltä ja jaetaan työhön liittyen samanlaisia arvoja. Emme kilpaile keskenämme, vaan iloitsemme yhdessä laadukkaasta työnjäljestä. Kehitämme työtä ja jaamme uusia oppimiamme asioita, emme pimitä tietoa toisiltamme. Hyvä työkaveri antaa ja saa palautetta. Onnistumiset jaamme, huonommista tuloksista yritämme löytää kehityskohteita. Parhaan työkaverin kanssa tunnemme hiukan myös toistemme yksityiselämää ja saatamme joskus viettää vapaa-aikaakin yhdessä. Tämä lisää keskinäistä ymmärrystämme huonoina päivinä. Paras työkaveri on se, johon voi aina luottaa.”

”Asiantuntijatyössä hyvän työkaverin tärkein ominaisuus on ratkaisuhakuisuus ja jatkuviin muutoksiin sopeutumiskyky. Näitä ominaisuuksia tarvitaan uuden kehittämisessä ja ongelmien ratkaisemisessa. Mahdollisuuksien ja ratkaisujen näkeminen vie projektit nopeammin ja laadukkaammin maaliin kuin ongelmien ja esteiden vatvominen.”