Työhyvinvointi

Castrén & Snellmanilla tärkein voimavara on ihmiset

Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Rakennamme kestäviä menestystarinoita
Vastuullinen työpaikka

Castrén & Snellmanin vastuullisuusteko valittiin Oikotien raadin toimesta kymmenen ehdokkaan joukkoon vuoden 2023 Työelämän vastuullisuusteko -kilpailussa. Voittajan valitsi kansa ja äänestyksessä eniten ääniä keräsi Scandicin energiatiimit. Oikotie etsii jälleen uutta työelämän vastuullisuustekoa, käy laittamassa ehdotuksesi täällä!  

 

Muuttuvassa maailmassa henkilöstön hyvinvointi on edellytys yrityksen kilpailukyvylle. Castrén & Snellmanilla tehdään konkreettisia toimenpiteitä työhyvinvoinnin edistämiseksi sekä työn ja muun elämän tasapainon ylläpitämiseksi työntekijöitä kuunnellen. Ajatus Etulaarista syntyi, kun he ryhtyivät miettimään etumallia, joka palvelisi mahdollisimman hyvin erilaisia yksilöitä ja heidän hyvinvointiaan.

Elämäntilanteita on yhtä monta kuin on erilaisia työntekijöitä: on opiskelijoita ja pitkän uran tehneitä, perheettömiä ja perheellisiä, on ruuhkavuosia ja huolenpitoa ikääntyneistä läheisistä. Myös työroolit vaihtelevat, samoin tavat tehdä töitä: joskus kaipaa hiljaista etäilyä kotona, toisinaan enemmän vilskettä ja suunnittelemattomia kohtaamisia toimistolla. 

Castrén & Snellmanilla työ joustaa tekijöidensä mukaan: tiimien kesken sovittava etätyökäytäntö tuo arkeen joustavuutta ja mahdollistaa työnteon erilaisissa elämäntilanteissa – aamuvirkut voivat aloittaa jo ennen kahdeksaa, ja pienten lasten vanhemmat ehtivät viedä lapsen päivähoitoon rauhassa ennen töiden aloittamista. Töitä voi tehdä toimistolla, kotona, junassa tai vaikkapa kesäpäivänä laiturinnokasta.

Etulaari mahdollistaa omien mieltymysten mukaiset henkilöstöedut

Käytännössä Etulaari toimii niin, että kerran vuodessa vakituisessa työsuhteessa työskentelevät asiantuntijat valitsevat itselleen henkilöstöedut tulevalle vuodelle Etulaarin valikoimasta. Etulaarissa valittavia etuja on yli kymmenen: on perinteisemmät lounas-, virike- ja puhelinedut, mutta myös uudempia ja harvinaisempia etuja, kuten ikääntyneille omaisille tarkoitettu Seurana-palvelu sekä koulu- ja lukioikäisten lisäopetuspalvelu Tutorhouse. Jos kaipaa tukea kodin ja toimiston välillä kulkemiseen, voi valita julkisen liikenteen työmatkaedun tai työsuhdepolkupyörän. Jos taas päättää panostaa fyysiseen terveyteen ja hyvinvointiin, voi napata itselleen esimerkiksi hierontaedun sekä hammashoitoedun.

Mikä parasta, Etulaariin on helppo lisätä uusia etuja ajan mittaan ja se joustaa, kun elämä muuttuu. Esimerkiksi kun koronapandemia vei asiantuntijat etätöihin ja kotikeittiöön, lounasedun määrää saattoi vähentää ja valita tilalle jotain muuta uutta hybridityötä tukevaa.

Työelämän jousto vahvistaa yhteisön moninaisuutta

Yrityksen tärkein voimavara on hyvinvoivat ihmiset - Castrén & Snellmanilla voi työskennellä erilaiset asiantuntijat taustasta ja elämäntilanteesta riippumatta. Tähän tavoitteeseen vastaa omalta osaltaan myös Etulaari: Etulaari tarjoaa paitsi laajan kattauksen henkilöstöetuja myös mahdollisuuden muuttaa valintoja vuosittain. Jos elämässä jokin palanen olennaisesti muuttuu, myös etuja voi sen mukaan valikoida parhaaksi katsomallaan tavalla.

Lähde: Castrén & Snellmanin verkkosivut

Castrén & Snellman on yksi Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisön kumppaneista. Lue lisää Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisöstä täältä ja työelämän vastuullisuusteoista täältä