Työnhaku

Ammatinvalintatesti – Löydä ammattisi

Testit

Oikotien ammatinvalintatesti ehdottaa mille alalle, uralle tai ammattiin voisit soveltua. Testaa heti, mikä ala tai ammatti voisi sopia juuri sinulle! 

Ammatin valinta on tärkeä päätös, ja se voi vaikuttaa suuresti elämääsi ja urasi suuntaan. Voit hyödyntää ammatinvalinnassa Oikotien ammatinvalintatestiä, joka vertailee ominaisuuksiasi tietyillä aloilla ja ammateissa tarvittaviin ominaisuuksiin sekä pyrkii luomaan yhteensopivuutta 20 eri alavaihtoehdon sekä tehtäväalueen välillä.

Miten valita ammatti? Tee ammatinvalintatesti

Ammatinvalintatesti auttaa ajatusten selkiyttämisessä

Ammattivalintatesti auttaa ajatusten ja omien kiinnostuksen kohteiden selkiyttämisessä sekä voit saada uudenlaista näkökulmaa sinulle sopiviin tehtäviin, työympäristöihin ja kartoittaa vahvuuksiasi. Voit hyödyntää ammatinvalintatestiä yhtenä työkaluna päätöksenteon tukena.

Mistä apua ammatinvalintaan?

Ammatinvalintatesti on yksi keino kartoittaa mikä voisi olla juuri sinulle sopiva ammatti. Voit hyödyntää myös uraohjaajia, työvoimaneuvojia tai rekrytointiasiantuntijoita. Heidän ammatillinen kokemuksensa ja neuvonsa voivat olla hyödyllisiä, kun pohdit ammattia.

Muista, että ammatinvalinta on henkilökohtainen prosessi, ja se voi vaatia aikaa ja pohdintaa. On täysin normaalia kokea epävarmuutta tässä vaiheessa. Ammatinvalintatesti sekä ammattilaisten tai lähipiirin neuvot voivat toimia arvokkaana apuna auttaen sinua tekemään parempia päätöksiä ja löytämään sinulle parhaiten sopivan urapolun.

Kuvaaja: Niko Jekkonen