Työnantajakuva

Sakupe Oy: Vastuullinen kesäduuni-kampanja vauhditti kesärekrytoinnit uudelle tasolle

sakupe-vkd

Sakupe Oy

Case

Tekstiilihuoltoalalla toimiva Sakupe Oy oli pohtinut jo jonkin aikaa, kuinka Siilinjärvellä pääkonttoriaan pitävä pesula-alan yritys voisi lisätä tunnettavuuttaan ja saada yhteyden tulevaisuuden osaajiin.

Kun Oikotiellä myyntipäällikkönä toimiva Pirjo Peltola otti yhteyttä ja kertoi Vastuullinen kesäduuni-kampanjasta henkilöstöpäällikkö Maria Alarannalle, tuntui että palaset loksahtivat kerralla paikalleen.

"Olimme pohtineet jo aiemmin, että haluaisimme parantaa näkyvyyttämme ja tuoda paremmin esille koko toimialaa tulevaisuuden potentiaalisille työntekijöille. Meille on myös tärkeää toimia työnantajana vastuullisesti ja kehittää omia toimintatapojamme. Vastuullinen kesäduuni -kampanja sopi tähän ja osui meillä juuri sopivaan saumaan!"

250 henkilöä työllistävä Sakupe Oy toimii kampanjan pronssikumppanina, jolloin yritys saa erityistä näkyvyyttä avaimet käteen -periaatteella toteutetun artikkelin- tai kolmen tarinan Instagram-kampanjan myötä. Lisäksi kumppanuuteen kuuluu kesän aikana kerättävän Vastuullisin kesäduuni -tutkimuksen organisaatiokohtainen raportti, joka kartoittaa kattavasti kesätyöntekijöiden arviot kesätyökokemuksestaan. Alaranta kertoo, että raportin tuloksia odotetaan jo innolla.  

Toimimme Siilinjärven lisäksi Jyväskylässä ja Joensuussa, joten on hienoa saada palautetta kaikkien toimipisteiden kesätyöntekijöiltä ja kehittää omia käytäntöjä sen pohjalta, Alaranta kertoo.

 

vkd_instagram

Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan lähteminen ja yhteistyö Oikotien kanssa on täyttänyt kaikki yrityksen odotukset.

Kaksinkertaisen määrän kesätyöhakemuksia

Kesätyöpaikkojen ilmoittaminen Oikotiellä ja kampanjan tuoma näkyvyys sosiaalisessa mediassa toi meille tänä vuonna jopa kaksinkertaisen määrän kesätyöhakemuksia edellisvuoteen verrattuna! Yhteistyö on ollut helppoa ja saumatonta ja sen myötä olemme päässeet kokeilemaan jotain ihan uutta – hienoin tuloksin, Alaranta toteaa.

Esihenkilön kesätyöopas otettiin ilolla vastaan.

Vastuullinen kesäduuni -kampanja koostaa kaikille mukana oleville yrityksille käyttöön esihenkilön kesätyöoppaan, joka on otettu Sakupella ilolla vastaan. Alaranta kertoo oppaan herättäneen ajatuksia ja uusia oivalluksia esihenkilöiden keskuudessa.

"Kävimme oppaan läpi esihenkilöidemme kesken ja saimme siitä hyviä ideoita esihenkilökäytäntöjemme kehittämiseen. Se muistutti mitä kaikkea vastuullisesti toimiva kesätyönantaja huomioi nuoren kesätyöntekijän kohdalla ja antoi hyviä vinkkejä tulevaan."

Alaranta uskoo yhteistyön kantavan myös tulevaisuudessa.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjasta on mukava kertoa kesätyönhakijoille ja olemme saaneet sen myötä juuri toivomaamme lisänäkyvyyttä! Näkyvyys sosiaalisen median kanavissa ja organisaatiokohtainen raportointi ovat meille antoisa uudistus rekrytoinnissamme. Lisäksi haluamme olla myös jatkossa luomassa vastuullisia kesätöitä, Alaranta kiteyttää.