Työpaikkailmoitus

Onko teillä tarjolla kesätyöpaikkoja alle 18-vuotiaille?

nuoret etsimässä kesätyöpaikkoja
Case

Vaikka kesätöitä on tänä vuonna paljon, iso osa nuorista jää silti ilman kesätyöpaikkaa. Varsinkin alle 18-vuotiaat etsivät kuumeisesti kesätyöpaikkoja. Oikotien listaus alle 18-vuotiaiden kesätyöpaikoista on yksi suosituimmista sivustoista Oikotiellä. 

Kuinka paljon alle 18-vuotiaiden kesätyöpaikat saavat sitten kävijöitä? Oikotiellä päätimme testata asiaa myös konkreettisesti eli teimme kaksi täysin identtistä kesätyöpaikkailmoitusta, joista toinen oli alle 18-vuotiaiden listauksessa mukana ja toinen taas ei. Tehdyn testin mukaan listauksessa ollut kesätyöpaikka sai ilmoitukselleen huikeat 4300 käyntiä enemmän ja 3200 yksittäistä kävijää enemmän kuin työpaikkailmoitus, joka ei ollut mukana listauksessa. Eli merkittävästi enemmän.  

Jos kesätyöntekijöitä on vaikea saada, työnantajat voisivat miettiä ennakkoluulottomasti uusia ratkaisuja. Voisiko työssä vaikkapa pärjätä vähemmällä kokemuksella tai harkita avustavia tehtäviä, joissa ei tarvita alan koulutusta tai työkokemusta? Näin voitaisiin saada monella työvoimapulasta kärsivälle alalle lisää työntekijöitä.

Saat alle 18-vuotiaille soveltuvan työpaikkailmoituksesi näkyviin listauksessamme, kun lisäät Oikotien ilmoitukseesi tekstikenttään #alle18 tekstin. Jos olet julkaissut jo alle 18-vuotiaille soveltuvan paikan, niin ei hätää, voit vain lisätä hashtagin jo julkaistuun työpaikkailmoitukseen, niin saat ilmoituksesi yhteen Oikotien eniten kävijöitä keräävään listaukseen

Lue myös: Alle 18 -vuotias kesätyöntekijä tulossa taloon? Työnantajan muistilista!

Kuvaaja: Niko Jekkonen