Vastuullisuus

Elo: aktiivisella tilanneryhmällä nopeaa reagointia koronan käänteisiin

23.4.2020 klo 17:34

Päivittäiset katsaukset pitävät kaikki yrityksessä tilanteen tasalla. Myös henkinen hyvinvointi otetaan huomioon.

Maaliskuun alkupuolella Työeläkeyhtiö Elon toimitalossa todettiin varmistettu koronatapaus.

”Kyseessä ei ollut meidän työntekijämme, mutta samassa rakennuksessa työskentelevä henkilö”, kertoo Elon henkilöstöpäällikkö Marketta Ekholm.

Lähes koko henkilöstö siirtyi etätyöskentelyyn ja aiemmin valmisteltu tilanneryhmä aktivoitui. Ryhmä koostuu Elon eri liiketoimintojen, HR:n ja viestinnän edustajista sekä työsuojeluvaltuutetusta.

”Katsomme joka aamu Teamsin välityksellä, missä mennään ja päätämme tarvittavista toimenpiteistä. Ryhmän edustajien kautta kulkee tieto henkilöstöä askarruttavista asioista tilanneryhmään, ja linjauksista ja päätöksistä takaisin henkilöstölle”, Ekholm kertoo.

Tiedonjano poikkeustilanteessa onkin valtava. Kysymyksiä ja vastauksia on kerätty runsaasti myös Elon intraan, jota päivitetään jatkuvasti.

Henkinen hyvinvointi tärkeää

Elon työntekijät ovat suhtautuneet uuteen tilanteeseen rauhallisesti. Etätöihin on siirrytty sujuvasti ja virtuaalikahvittelut sekä taukojumpat tuntuvat monelle olevan jo luonteva osa työpäivää.

”On kuitenkin mahdollista, että tilanteen pitkittyessä se aletaan kokea kuormittavaksi”, toteaa Ekholm.

Elossa pyritäänkin tekemään ennaltaehkäisevää työtä tämän välttämiseksi.

”Olemme järjestäneet henkilöstölle muun muassa työterveyspsykologin vetämiä webinaareja, joissa kysymyksiä ja huolenaiheita saa esittää avoimesti tai anonyymisti.”