Vastuullisuus

Medikumppani: kehu, kiitä ja kannusta!

Vastuullinen työpaikka

Etäpalavereita on paljon, mutta positiivisuus ja huumori keventävät työntekoa. Poikkeustilanteessa kiitos ja pienet muistamiset motivoivat. 

”Asioita murehditaan eri tavalla, kun ei voida vain kääntyä ympäri ja kysyä suoraan kollegalta”, sanoo Medikumppanin toimitusjohtaja Teija Koskinen.

Tilanne onkin saanut yrityksen ihmiset kokoontumaan etätapaamisiin matalalla kynnyksellä, ja virallisia viikkopalavereita on kolme. Palaverit ovat tärkeitä hetkiä myös yhteisöllisyyttä ajatellen.

”Jokainen tapaaminen aloitetaan jollain mukavalla asialla. Niin kiire ei saa olla, etteikö ehdittäisi vähän vaihtaa kuulumisia tai kiittää hyvin tehdystä työstä”, Koskinen toteaa.

Koulutustukea ja pieniä muistamisia

Medikumppani on henkilöstöpalvelualan yritys, joka rekrytoi lääkäreitä ja tarjoaa työpaikkoja koko Suomen alueella. Vaikka terveydenhoitoalan ammattilaisia tarvitaankin tällä hetkellä, on koronavirus hiljentänyt mm. hammaslääkäreiden töitä ja Medikumppanin virolaisten lääkärien matkustaminen on osittain hankaloitunut maasulkujen vuoksi. Keinoja on keksitty tähänkin.

”Mikäli lääkärin työmäärä on tilanteesta johtuen vähäisempi, on nyt hyvä hetki oman osaamisen syventämiseen esimerkiksi koulutuksen muodossa, Medikumppani tukee koulutuksia myös taloudellisesti”, kertoo Koskinen.

Pienet muistamiset piristävät tässä tilanteessa.

Haastavassa tilanteessa yrityksen kaikki työntekijät joustavat ja pyrkivät tekemään parhaansa. Koskinen toteaa, että jokainen kuviossa tasapainotteleva on kiitoksensa ansainnut.

Myös pienet muistamiset piristävät tässä tilanteessa. Viime viikolla työntekijämme saivat esimerkiksi liput Linnateatterista striimattuun näytelmään.