Työelämä

Vastuullinen työpaikka -yhteisö luo vastuullisempaa työelämää Suomeen

Vastuullinen työpaikka

Vastuullinen työpaikka -yhteisössä on mukana niin vastuullisuusmatkansa alkumetreillä olevia organisaatioita kuin pidemmän aikaa matkaa läpinäkyvästi käyneitä tahoja - organisaatioita, jotka nousevat työelämän vastuullisuuden osalta kärkisijoille

Kaikki Oikotien vastuullisuusyhteisön työnantajat allekirjoittavat vastuullisen työpaikan ja kesäduunin periaatteet ja he ovat sitoutuneet kantamaan vastuuta kehittämällä työn tekemisen tapoja jatkuvasti vastuullisempaan suuntaan – oppimaan muilta, kannustamaan esimerkein, vaikuttamaan teoilla. 

Mitkä periaatteet?

Kokosimme tutkimustiedon pohjalta olennaisimmat työntekijäkokemukseen vaikuttavat tekijät Vastuullisen työpaikan -toimintaperiaatteiksi! Vastuullisen työpaikan periaatteet auttavat työnantajia keskittymään olennaisiin asioihin ja kehittämään toimintaansa oikeaan suuntaan. Kaikki yhteisössä mukana olevat organisaatiot allekirjoittavat vastuullisen työpaikan periaatteet. Vastuulliset työpaikat löydät myös meidän työpaikkahausta! 

Yhteisön jäseninä organisaatiot sparraavat toisiaan ja jakavat parhaita käytäntöjä jotta jokaisella, myös sinulla, olisi paras mahdollinen työpaikka tai kesäduuni! 

Vastuullinen työpaikka -yhteisö tarjoaa kaikille organisaatioille oman kokoisen mahdollisuuden olla mukana; yhteisön jäsenet pääsevät kertomaan työnhakijoille, mitä he tällä hetkellä tekevät vastuullisemman työelämän eteen. Työnhakijoita kiinnostaa mitä konkreettisia tekoja työnantajat tekevät vastuullisuuden eteen. Työelämän vastuullisuus on tärkeämpää ja merkityksellisempää kuin koskaan aiemmin kun kilpaillaan osaavasta työvoimasta. Vastuullisuustyö ei ole hetkellistä kampanjointia, vaan jatkuvaa ja pitkäjänteistä tekemistä, siksi emme puhu enää kampanjoista. 

Oikotien datan perusteella vastuullisuus vaikuttaa huomattavasti työpaikkailmoitusten menestykseen!

Vastuulliset työpaikat näkyvät ja toimivat Oikotien työpaikkahaussa! Vastuullinen työpaikka -organisaatiot saavat työhakemuksiinsa "hae työpaikkaa" -klikkauksia 10,7 prosenttia enemmän kuin muut työnantajat. Kesätöiden osalta ero on vielä suurempi: Vastuulliset kesäduunit saavat peräti 37,2 prosenttia enemmän työhakemuksia!

Yhteisössä on mukana tällä hetkellä jo noin 400 työnantajaa ja 250 000 työntekijää! Haluammekin, että työntekijä voi kertoa ylpeänä olevansa töissä vastuullisessa työpaikassa. Haluamme kirittää jokaista organisaatiota kantamaan vastuunsa ja pyrkimään kohti vastuullista työnantajuutta toiminnallaan, sillä sanat eivät enää yksinkertaisesti riitä. Nyt on tekojen aika.

Kuvaaja: Niko Jekkonen