Narsistiset luonteenpiirteet perustuvat jatkuvaan tarpeeseen saada ihailua ja kokea suurenmoisuuden tunnetta. Ne ilmenevät myös kykenemättömyytenä asettua toisen henkilön asemaan. Myötätunto puuttuu.

Narsistiset piirteet yhdistyvät usein huonoon itsetuntoon ja kritiikkiherkkyyteen. Narsistiset henkilöt liioittelevat kykyjään ja saavutuksiaan, jotta he voisivat tuntea olonsa tärkeämmiksi ja samalla paremmiksi. On kuitenkin hyvä muistaa, että hyvä itsetunto on aivan eri asia kuin narsistisuus.

– Narsismi ja narsistisuus tulkitaan arkikielessä häiriöksi ja negatiiviseksi ominaisuudeksi, mutta silloin se on erotettava terveestä narsismista, jolla tarkoitetaan henkilön normaalien psykologisten kehitysvaiheiden kautta rakentunutta itsearvostusta ja kykyä arvostaa muita, toimitusjohtaja, valmentaja Taina Tuomikorpi Konkretia Oy:stä sanoo.

Lievät narsistiset piirteet kuuluvat jokaisen ihmisen peruspiirteisiin. Silloin, kun narsistiset piirteet ovat vallitsevia ja ohjaavat voimakkaasti käyttäytymistä, puhutaan narsistisesta persoonallisuushäiriöstä. Narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsii koko väestöstä alle 1 %. Hoitoon tulleista potilaista siitä kärsii 1-16 prosenttia.

– Persoonallisuushäiriöt ovat joukko vakavia ja usein erittäin hankalia oireita ihmisen persoonallisuudessa, tunne-elämässä ja käyttäytymistavoissa. Narsistiset häiriöt ovat hyvin keskeisessä asemassa erilaisten persoonallisuushäiriöiden muodostumisessa, Taina Tuomikorpi kertoo.

Hyväksikäyttöä ja myötätunnon puutetta

Työpaikoilla narsistiseen persoonallisuushäiriöön sairastuneet henkilöt yliarvioivat omat kykynsä ja vähättelevät toisten kykyjä ja ominaisuuksia. Heidän ajatusmaailmansa ruokkii käsitystä omasta paremmuudesta ja he odottavat toisten kohtelevan heitä ylivertaisena.

Narsistinen henkilö ei tunne myötätuntoa ja hän käyttää toisia häikäilemättä hyväkseen. Käytös voi olla ylimielistä, loukkaavaa ja röyhkeää. Narsistinen henkilö kadehtii työssä toisten saavutuksia. Hänen omissa mielikuvissaan pyörii tauotta ajatuksia menestyksestä, paremmuudesta, kauneudesta tai suuresta rakkaudesta.

– Työpaikalla vallitsee voimakas kilpailuasetelma, sillä narsistisia luonteenpiirteitä omaava henkilö hakee tyydytystä itselleen toisten voittamisesta eli hänen hyvin vaikea jäädä kakkoseksi. Narsistinen henkilö ihailee valtaa ja tavoittelee sitä kaikin keinoin. Arvomaailmaa sävyttävät usein ns. kovat arvot. Pettymystilanteissa henkilölle saattaa tulla jopa masennusta ja päihteiden väärinkäyttöä.

Suojaa itsesi työpaikalla

Narsistisen henkilön kanssa työskentely voi olla hyvin vaikeaa. Valmentaja Taina Tuomikorpi on tavannut työssään niin oikeita narsisteja, narsistisia luonteenpiirteitä omaavia kuin näiden uhrejakin.

– Tärkeintä on, että ei anna narsistisen henkilön vaikuttaa itseensä. Asiasta kannattaa puhua työpaikalla ja asettaa myös rajat, suojata itseään.  Lisäksi oma suhtautuminen vaikuttaa: anna narsistiselle henkilölle tunne, että hän johtaa tilannetta, vaikka niin ei oikeasti olisikaan. Näin helpotat omaa oloasi työpaikalla. Ja jos tilanne tuntuu edelleen yhä tulehtuneemmalta, ainoa keino on väistyä eli lähteä kokonaan pois, Taina Tuomikorpi vinkkaa.

Oman arvontunnon säilyttäminen on tärkeää kaikissa tilanteissa. Aina rajojen asettaminen ei mene perille, kun vastassa on narsistinen henkilö, mutta itsensä yli ei saa antaa kävellä.

– ”Pelasta itsesi” narsistisen henkilön manipuloinnilta vaikka et voikaan muuttaa toista ja yritä saada työpaikalle myönteistä joukkovoimaa positiivisessa hengessä.

Asiantuntijana:  Toimitusjohtaja, valmentaja Taina Tuomikorpi, Konkretia Oy.

www.konkretia.fi

 

 

Kommentit

87

Narsissi

Minkä takia terveen itsetunnon omaavan työntekijän pitäisi väistyä narsistin tieltä?
121

Kokemusta on

Koska narsisti tuhoaa ne, jotka asettuvat hänen tielleen. Mikään työpaikka ei ole murskatun terveyden ja mustatun maineen arvoinen.
21

Milla

Koska kiusaajat saa aina porskuttaa ja kuka sitä ei jaksa joutuu itse vaihtamaan työpaikkaa, jotta pysyisi jotenkin itse järjissään...
70

Katjuska

Ihmettelen suuresti miksi muiden pitäisi lähteä pois tilanteesta/ työpaikalta, jotta narsisti saa jatkaa sairasta vallankäyttöään??
74

Marju

Koska terveen itsesuojeluvaiston omaava ei tarkoituksellisesti asetu kivivyöryn eteen. Koska maailma on epätäydellinen paikka, jonka epätoivoiseen korjaamiseen ei kannata uhrata rajallisia voimavarojaan. Hyvyyteen tulee toki panostaa.
37

Mary

Olen täysin samaa mieltä,miksi kiusatun pitäisi lähteä ja narsisti ottaa taas uuden uhrin kiusattavaksi.
25

M.

Hyviä ohjeita. Jonkun verran kokemusta on. Auttaa jos ymmärtää että narsistinen persoonallisuushäiriö (60.8) on sairaus. Sairasta henkilöä ei voi syyttää sairaudesta vaikka hänen käyttäytymisensä kuinka ärsyttäisi. Jos on jalka poikki emme pakota rampaa kävelemään. Koska persoonallisuushäiriöiden hoito on vaikeaa ja paraneminen epätodennäköistä, oman itsensä siirtäminen pois tilanteesta on oikea ratkaisu jos käytössä ei ole asiantuntijan työkaluja. Työpaikoilla harvoin on kykyä toimia tilanteessa rakentavasti koska diagnoosi on aivan liian hankala ja häilyvä.
4

Möllö

Muuten samaa mieltä, mutta persoonallisuushäiriö ei ole sairaus vaan häiriö. ICD-koodistossa on myös muita ei-sairauksia, esimerkiksi z-koodit. Muiden persoonallisuushäiriöiden hoito kyllä onnistuu mutta narsistisen häiriön lähtökohtaisesti ei.
37

Uhri

Narsistista persoonallisuushäiriötä ”sairastava” henkilö on tutkimusten mukaan psykopaatti, jolta puuttuu paralimbinen alue aivoista. Eli hänellä ei ole tunteita ja hän käyttää ihmisiä pelinappuloina omaan vallankäyttöönsä eikä tule ikinä paranemaan tästä. Tämän päivän yritysjohtajat/päälliköt ovat pitkälti juuri tällaisia ja Suomessa heitä on n. 150000. Laki sanoo että siihen pitää puuttua mutta nykyään se vain sivuutetaan ja uhrin annetaan ymmärtää että parempi kun häivyt. Näinkö ihmisiä pitää kohdella työpaikoilla ja miten voit käyttää omaa osaamistasi jos johtaminen on tällä tasolla? Naura vaan asialle niin sehän yllyttää vielä enemmän narsistia. Aiheesta löytyy hyvää kirjallisuutta ja sitä on paljon esim. Kent A. Kiehl
20

Narsisti

Eikö tuo ole hieman vinoutunutta (lue: sairasta) esittää juuri yritysjohtajien olevan persoonallisuushäiriöisiä? Johtajaksi pyritään, kouluttaudutaan ja kasvetaan. Minä vaan kysyn, jotta miten erotat aidon narsissiuden ja opetellun tavan dominoida suhteessa omaan kateellisuuteesi?
48

Tt

Narsisti on omasta mielestään aina oikeassa ja muut väärässä. Narsisti haluaa aina sanoa viimeisen sanan. Narsisti alistaa läheisensä / työntekijänsä, eikä arvosta heitä vaan arvostelee ja muistaa vain heihän tekemänsä virheet, ei juuri koskaa heidän hyviä tekojaan. Narsisti tuo itseään kokoajan esille ja puhuu omasta erinomaisuudestaan ja vertaa niitä toisten "tyhmyyteen" Narsisti ei osaa lohduttaa surevaa, hänestä se on ärsyttävää, hän ei pysty empatiaan, eikä asettumaan toisen asemaan. Narsisti nauttii esilläoloa ja haluaa olla aina itse esim valokuvassa, mahdollisimman näkyvillä. Esim lapsen synttäreillä narsisti kertoo esim kuinka hän leipoi kakun ja kuinka mahtava siitä tuli, tai mitä mahtavaa hän osti lahjaksi ja vähättelee ja arvostelee muiden ostamia lahjoja, ellei julkisesti, niin ainakin seläntakana. Narsisti haluaa näyttää, että hän on parempi kuin muut, jos hän tekee virheen siitä ei koskaan saa mainita, se pitää peitellä, Jos virhe tulee puheeksi häneltä löytyy selityksiä, miksi virhe tapahtui, tai se oli jonkun muun syy, tai hän raivostuu älyttömästi ja suuttuu hänen virheistää mainittaessa. Hän kääntää heti puheenaiheen omaan erinomaisuuteensa virheestä puhuttaessa. Narsisti puhuu vain itsestään ja erinomaisiudestaan, tai esim omien lastensa tai sukunsa erinomaisuudesta, muut ovat hänelle yhdentekeviä. Narsisti vaatii itsensä kunnioittamista ja ihailua ja kiitoksia, muttei koskaan kunnioita muiden ihmisten tarpeita tai kiitä vaan pitää saamaansa lahjaa tsm itsestäänselvyytenä. Narsisti ei kehu muita, ellei katso että siitä voisi olla hyötyä hänelle itselleen.
12

Mrhkll

Juuri näin.
13

Hämmäsrynyt

Edellä kuvattu käytös on kuin joku olisi ollut läsnä omalla työmaalla seuraamassa muutaman vuoden videokameran kanssa. Tuli kuitenkin onnellinen loppu ja kyseinen henkilö irtisanoutui, nyt voi taas hengittää. Tilanne kulminoitui salakavalasti vuosien mittaan ja päättyi loppuräjähdykseen. Nyt ymmärrän kyllä miksi. Kyse oli todella tyypillisestä narsistista.
0

Mm

Muuten aika hyvä selostus, mutta sanoisin, että narsisti osaa kyllä lohduttaa muita ihmisiä. Sen hän tekee siksi, että hän saa sillä tavalla kerättyä informaatiota toisen heikoista pisteistä. Tätä informaatiota hän laittaa "arkistoon", jota hän myöhemmin voi käyttää aseena aiemmin lohdutettavana ollutta vastaan riitatilanteessa.
6

Anonyymi

Itse aina ajattelen niin että vaikka narsua ei voi voittaa eikä muuttaa eikä kannata kantaa kaunaa häntä kohtaan niin kyllä se karma jossain kohtaa astuu hänenkin kohdallaan peliin. Ovat aika yksinäisiä ihmisiä jossain vaiheessa.
2

Möllö

Narsismi on eri asia kuin psykopatia (nyk. antisosiaalinen persoonallisuushäiriö). Narsistisesti jollain tasolla häiriöisiä on 10-15 % väestöstä, psykopaatteja 1 %.
3

No no

Höpö höpö. Narsistinen persoonallisuus häiriö ei ole sama asia kuin psykopaatti.Psykopaatti on usein narsistinen, mutta narsisti on harvoin psykopaatti. Älä sekoita/sulauta kahta häiriötä automaattisesti yhdeksi ja samaksi se ei pidä paikkaansa. Ratakiskoja on kiva vetää suoraksi mutta tässä aiheessa se on suorastaan typerää huudella jos ei tiedä mistä puhuu.
0

Korjaaja

Hannu Lauerma on sanonut: Kaikki narsistit eivät ole psykopaatteja, mutta kaikki psykopaatit ovat narsisteja.
23

Liika on liikaa.

Väkivalta lopettaa vittuilun. Siinä ohje narsistin nujertamiseen.
12

Järki hoi

Annatko vielä käytännön REALISTISEN ohjeen, kuinka tätä periaatetta voi soveltaa työpaikalla? Reunaehtoina ohjeelle se, että oma työpaikka ei vaarannu, eikä itselle koidu rikosoikeudellisia seuraamuksia. Aika dille täytyy olla, jos alkaa työpaikalla turpaanvetohommiin. Ja tiedätkö: narsistia ei sun nyrkkisi kiinnosta eikä pelota. Hän huolehtii, että saat kokea seuraukset teostasi.
4

Kaino-Vieno

Ja istuisit mieluusti linnassa ja maksaisit korvauksia narskulle? Siitähän se narsku tykkää, ku rahaa saa!
26

Joku

Kyllä työnantajan täytyy puuttua tilanteeseen, jos joku käyttäytyy työpaikalla epäasiallisesti, esim. narsistisesti, vaikka ko. henkilö olisi esimiesasemassa. Loukkaava käytös ja huono johtaminen ei ole hyväksyttävää oli persoonaltaan millainen tahansa.
65

Anonyymi

Narsisti peittää täydellisesti jälkensä ja saa uhrinsa näyttämään pahikselta, väärintekijältä.
34

kiusaamisen uhri

Tästä on kokemusta itselläkin. Kun otin esimiehen harjoittaman kiusaamisen esille ylemmällä taholla, käänsi esimies asian niin, että yhtäkkiä minä olinkin kiusaaja ja hän vain viaton uhri. Johtoporras uskoi tätä esimiestä.
21

Ideoita

Nykykännyissä kun on tänä päivnää videokameroita ja nauhureita, niin koittaa todisteeksi kuvata tai äänittää talteen! Päiväkirjaankin voi työpaikassa aina kirjoitella.
2

Jt

Ajattelin samaa. Keinot on vähissä. Psykologi ei neuvo eikä auta sitten yhtää, turha ammatti sekin. Paras keino olisi nauhoittaa tilanteet ja.,niiden toistuvuudet todisteeksi konfliktin sattuessa. Ei saa väittää, että hyväksyisi epäasiallisen kohtelun kun ei ole sanonut ,että LOPETA. Saako työntekijä syytteet sala nauhoituksesta työpaikalla ja potkut persiille päähän potkimisen lisäksi.
12

Uhriksi joutunut

Narsistin hampaisiin joutuminen on tuskallista työpaikalla vaikka olisit johtavassa asemassa. Kun otat asian puheeksi, joudut itse syytetyn penkille. Sillä narsisti todellakin osaa kääntää asiat kaikkien muiden syyksi, narsisti ei näe että hänessä on vikaa ja samalla saa ulkopuoliset vakuutetuksi siitä että juuri sinä olet syyllinen. Lopputuloksena narsisti saa vuosien saatossa uhrin itsetunnon romahtamaan vaikka uhri on hyvä työssään mutta kohtelu saa mielen miettimään onko näin...ehkä olen huono.... Mutta on sanonta että paha saa palkkansa ja tässäkin tapauksessa lopulta kävi näin.
4

Tuttujuttu

Narsisti syyttää sua tänään tästä ja kiistää parin päivän päästä mitään sanoneensa. Olin tällaisessa "keskustelussa", ja jopa kolmantena mukana ollut työnohjaaja oli täysin tyrmistynyt, kun esimies kiisti muutama päivä aiemmin minulle esittämänsä syytökset. Hän myös menee työyhteisön selän taakse yksin ja ilman keskusteluja tekemissään kyseenalaisissa päätöksissä.
4

Kaino-Vieno

Entäpä, ku pomo ja omistaja omaa vahvoja narsistisia piirteitä? Et voi tehdä työyhteisössäsi oikein mitään. Työterveyshuolto ei pelasta, koska pienillä työpaikoilla luottamushenkilöksi on tietyti nimetty sukulainen tai muu siipeilijä. Ei ole muuta keinoa kuin hommata uusi duuni. Se on ihan sama kuin parisuhteessa.
24

Isoäiti

Espoon lastensuojelun sosiaalityöntekijä on osoittautunut tälläiseksi narsistiseksi henkilöksi. Valehtelee manipuloi ja jopa vääristelee lausuntoja. Laittaa 6 vuotiaan kärsimään ja vain sen takia että haluaa osoittaa lapsen isovanhemmille että hän määrää ja käyttää valtaansa väärin. Mm. Ei antanut tavata lasta isänpäivänä vaikka silloin olisi ollut tapaaminen. Siirti tapaamisen lauantaille joten lapsi joutui olemaan yksin laitoksessa kun muut lapset viettivät isänpäivän läheistensä kanssa. Nyt kun joulu on tulossa sossu on päättänyt että lapsi viettää sen myös laitoksessa. Me isovanhemmat saadaan tavata lapsi 9:s päivä ja seuraavan kerran vasta tammikuussa. Emme myöskään saa toimittaa jouluna lahjoja lapselle. Tässä on narsismi huipussa kun aikuinen haluaa näyttää määräämis valtansa välittämättä siitä että pieni lapsi kärsii siitä eniten. Tälläisessä tilanteessa ei voi väistää vaan lapsen takia täytyy taistella.
8

X

Todella ikävää ja surullista. Entä lapsen vanhemmat, tapaavatko he lastaan?
24

Jepjep

Muistan yhden työparin, joka aina osasi kaiken parhaiten. Kun minä mokasin jossain, MINÄ olin mokannut. Kun työparini oli mokannut, hän muisti tuossa kohdassa tiiminäkökulman. ME olimme mokanneet yhdessä. Sellaista tiimityöskentelyä. :-D
14

Surullinen

Minua ei haittaa erilaisuus, se, että joku puhuu itsestään liikaa tai kääntää asiat itseensä. Tämä huomataan helposti ja kuitenkaan henkilö ei halua välttämättä satuttaa ketään toista, vaikka onkin tahtomattaan huonokäytöksinen. Joskus on ihanaa, kun saa kuulus ryhmään ja ei haittaa vaikka joku on äänessä enemmän kuin toiset, jos hän ei ole paha kenellekään. Minun sydän itkee pahuuden takia. Sen, että joissakin ihmisissä asuu itse saatana, joka pakottaa tuhoamaan addiktionomaisesti ilon elämästä, manipuloimalla muut ihmiset selän takana eristämään ja tekemään haittaa jollekin ja vihaamaan tätä. Lievempänä on kyse koulukiusaamisesta tai työpaikkakiusaamisesta. Pahimmillaan on kysymys järjestäytyneestä vainosta, jonka tarkoitus on loppupeleissä tappaa ihminen. Tähän liittyy laumasieluisuus ja mielenpahoitusmentaliteetti, noutavainomentaliteetti. Risumies, teri niitti, johanna tukiainen. Ensimmäimen ja ainoa asia joka pitäisi kasvatuksessa olla on se että vierast ihmiset jätetään rauhasn, ketään ei vainota tai tehdä haittaa, ei "pelätä", samaa aikaa kun tarkoituksella aamusta iltaan notkutaan ison jengin kanssa jonkun tontin rajalla vuosikausia. mihin kukakin lähtee mukaan. Sen päättää jokainen itse.
6

Surullinen

Minua ei haittaa erilaisuus, se, että joku puhuu itsestään liikaa tai kääntää asiat itseensä. Tämä huomataan helposti ja kuitenkaan henkilö ei halua välttämättä satuttaa ketään toista, vaikka onkin tahtomattaan huonokäytöksinen. Joskus on ihanaa, kun saa kuulus ryhmään ja ei haittaa vaikka joku on äänessä enemmän kuin toiset, jos hän ei ole paha kenellekään. Minun sydän itkee pahuuden takia. Sen, että joissakin ihmisissä asuu itse saatana, joka pakottaa tuhoamaan addiktionomaisesti ilon elämästä, manipuloimalla muut ihmiset selän takana eristämään ja tekemään haittaa jollekin ja vihaamaan tätä. Lievempänä on kyse koulukiusaamisesta tai työpaikkakiusaamisesta. Pahimmillaan on kysymys järjestäytyneestä vainosta, jonka tarkoitus on loppupeleissä tappaa ihminen. Tähän liittyy laumasieluisuus ja mielenpahoitusmentaliteetti, noutavainomentaliteetti. Risumies, teri niitti, johanna tukiainen. Ensimmäimen ja ainoa asia joka pitäisi kasvatuksessa olla on se että vierast ihmiset jätetään rauhasn, ketään ei vainota tai tehdä haittaa, ei "pelätä", samaa aikaa kun tarkoituksella aamusta iltaan notkutaan ison jengin kanssa jonkun tontin rajalla vuosikausia. mihin kukakin lähtee mukaan. Sen päättää jokainen itse. Unohtui vielä kirjoittaa että viimeksi kun kirjoitin, joku tulee seuraavaksi tekemään ketjusta niin pitkän, että oma kommentti tippuu hyvin alas. Jotain englanninkielistö kahdenkeskistä kommentointia.
4

ihmiset o täysiä idiootteja.

Kaikille vaa vittuilla työpaikalla takas.tosin jos o iso työpaikka voidaan kaukaa huudella jotain.kaikkien kans ei voi millää tulla toimeen.
7

Laura

Narsisti työkaverini on arvostellut/matkinut jopa hengitystäni.Myöhemmin selvisi,että olen vakavasti sairas.
21

Pomo

Paljon puhutaan narsistisista esimiehistä; minulla on rankka kokemus sellaisesta alaisesta. Alussa hurmasi persoonallaan ja iloisuudellaan; sitten käytös alkoi pikkuhiljaa muuttua vaatimuksiksi, muitten työntekijöiden haukkumiseksi ja oman itsensä kykyjen suhteettomaksi yliarvioimiseksi. Samalla hänen virheensä olivat aina muista johtuvia. Esimies oli suurennuslasin alla jatkuvasti. Kaksi henkilöä lähti työpaikalta hänen takiaan. Vihdoin hän itse irtisanoutui todettuaan olevansa "työpaikkakiusattu" kun muut eivät toimineet hänen toivomallaan tavalla. Helpotus oli suuri ja rauha ja ilo palasi työyhteisöön.
14

Työpaikkakiusattu

Narsistinen alainen on esimiehen painajainen. Suomessa ei ole mahdollista saada työpaikalta pois ihmistä ilman vankkoja perusteita ja pitkää prosessia. Narsisti kun osa pelin ja tietää miten pystyy toimimaan niin rajoissa että esimies ei saa todistettavasti aihetta puuttua.
7

Narsisti pilaa työpaikan

JP
1

Peejii

JP sen pilaa!
4

Narsistin uhrit

Narsisti on taitava manipuloijia ja häikäilemätön valehtelija. Pitää silti olla aika naiivi jos ei huomaa että ”jotain mätää” käyttäytymisessä on, sen verran erikoisia tapauksia nämä narsistit. Taitamaton ihmisasiantuntija voi palkata tälläisen hirviön uskoen hänen valheellisen itsekehuun. Yleeensä taidot ovat keskinkertaisia , vaikka oma käsitys että on ylivertainen. Minusta narsistit on saatava kuriin eikä lähteä itse pakoon ja antaa pahuuden voittaa.
8

Paljasta narsisti

Pyydä ihmistä menemään peilin eteen ja sanomaan omista kasvoistaan jotain huonoa. Narsisti ei kykene tähän.
3

Eikö se ole juuri sitä, että antaa narsistin kävellä itsensä yli, jos väistää, lähtee kokonaan pois - kuten artikkelissa kehotetaan - mikäli narsisti ei asetu? Samaten se, että käyttäytyy siten, että narsisti luulee määräävänsä tilannetta?
1

No!

Kuvannollisesti: Pari tuntia toimistorakennuksen takana käytyä sanallisen äärirajallista keskustelua ja pari kunnon potkua kylkeen antaa kummasti naristille miettimisaikaa. Yleensä nämä ovat semmosia lussuja ketkä on helppo tunnistaa. Narsistikin saa riisuttua aseistaan kun tarpeeksi tilannetta seurailee ja iskee oikealla hetkellä. Töissä on joskus näitä tullut vastaan ja ihmeen heikkoja ihmisiä ovat loppupeleissä ovat. On toki vaikea tunnistaa on heikkous vaan tapa saada sympatiaa jonka auttaminen on sitten narisistin tapa korostaa itseään.
2

Jos työpaikalla on kaksi suht uutta työntekijää ja pomo, joka on narsisti....kuulet joka päivä, kuinka teet virheitä, hänen pitää korjata kaikki tehdyt virheet ja itsehän hän ei tee niitä..tai ei myönnä tekevänsä. Ollaan niin keltanokkia ettei osata mitään, kun hänen täytyy kaikki työ tarkastaa mitä teemme.. asiakkaan pitäisi kysyä häneltä kaikki kun hän tietää kaiken...olin tyytyväinen kun sain pitkän yrittämisen jälkeen oman alani töitä ja vielä vakkaripaikan, mutta hyvin pian huomasin, että olikin virhe mennä tuohon paikkaan töihin. Olen aina arvostanut työnantajaa, mutta nyt en halua edes olla töissä. Poiskaan ei voi lähteä tyhjän päälle, ei talous kestä karenssia. Pakko hakee uutta paikkaa koko ajan, mutta kuka ottaa töihin kun juuri ja juuri koeaika mennyt umpeen..siinä ihmetellään, miksi on vaihtamassa kun juuri saanut vakkaripaikan...en halua mollata palkkani maksajaa ja on vähän paha lähteä kertomaan todellista syytä paikan vaihtoon niin ettei sano pahasti....

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.