Työelämä

Alkossa palveluavustajat kuuluvat porukkaan

Alko Oy

Vastuullinen työpaikka

Kun aika on vastuullisille teoille, reilulle työnantajuudelle ja kestävän tulevaisuuden rakentamiselle. Nostamme vuoden aikana Oikotiellä konkreettisia työelämän vastuullisuustekoja, koska yksinkertaisesti sanojen aika on ohi ja tekojen aika on nyt.

Viime vuonna Alkossa alkanut pilotti palveluavustajien työllistämiseksi on otettu vastaan suurella lämmöllä niin henkilöstön kuin yhteistyökumppaneiden keskuudessa. Pilotti on tuonut alkolaisille suurta merkityksellisyyden tunnetta ja Alkossa on nopeasti huomattu, kuinka iso merkitys vakituisella työsuhteella ja porukkaan kuulumisella on ollut palveluavustajien elämässä.

Osa-aikaiset palveluavustajat toimivat asiakaspalvelun tukena muun muassa hyllyjen täyttämiseen, siistimiseen ja kuormien purkamiseen liittyvissä tehtävissä. Palveluavustajat on rekrytoitu yhteistyössä paikallisten kunnallisten toimijoiden kanssa, ja työllistämistoimen työvalmentaja on ollut mukana läpi prosessin auttaen myös työhön perehdytyksessä.

Erityisryhmien työllistäminen on konkreettinen esimerkki monimuotoisuuden edistämisestä, joka on osa Alkon strategiaa. Alkon työelämän vastuullisuusteko on heijastunut positiivisesti myös paikkakuntien lähiympäristöön ja sitä kautta koko yhteiskuntaan.

– Taustalla on halumme toimia vastuullisena työnantajana ja tukea osaltamme hyvinvointia ja tasa-arvoa yhteiskunnassa, toteaa Alkon palvelujohtaja Juha Laanti.

Monimuotoisuuden edistäminen on win-win-tilanne kaikille

Monimuotoisuuden edistämiseen tähtäävät konkreettiset toimet ovat opettaneet alkolaisille lisää monimuotoisesta työelämästä ja monenlainen henkilökunta taas opettaa koko työyhteisöä olemaan parempia työkavereita ja johtajia.

– Kyseessä on aito win-win-tilanne: Vaikeasti työllistyvät henkilöt saavat haluamaansa työtä ja me Alkossa saamme uusia työkavereita. Uudet ihmiset ovat tuoneet tiimeihin säpinää, positiivista energiaa ja työn merkityksellisyyden tunnetta. Myös käytännön arki on helpottunut, mainitsee Laanti. 

Alkossa tiedostetaan, että yritys ei ole vielä vastuullisuusmatkansa päätepisteessä ja täydellistä yhdenvertaisuutta ei varmaan työelämässä koskaan tulla saavuttamaan. Pyrkimyksenä kuitenkin on, että jokainen Alkon työntekijä saa tänään olla juuri sellainen kun on.

Haluamme Oikotiellä jakaa hyviä käytäntöjä ja rakentaa vastuullisempia työpaikkoja yhdessä yli 400 organisaation kanssa. Työelämän vastuullisuusteoksi äänestettiin keväällä Scandicin energiatiimit, mutta myös muiden organisaatioiden vastuullisuusteot ansaitsevat tulla esille.  

Lue lisää Alkon monimuotoisuustyöstä täältä

Lähde: Alkon verkkosivut

Alko on mukana Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisössä. Lue lisää vastuullisuusyhteisöstä täältä ja työelämän vastuullisuusteoista täältä