Työnantajakuva

Sweco: Uravideoilta välittyy swecolainen tunnelma

Swecon työnantajamielikuvan eteen tekemä työ on tuottanut hyviä tuloksia, joten Oikotien kanssa toteutettu videoyhteistyö on tullut oikeaan paikkaan. 

Merkityksellisiä mahdollisuuksia, mutkattomassa ilmapiirissä, alan huippujen joukossa. Tähän kiteytyy rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija Swecon työntekijälupaus, jota yritys haluaa korostaa viestinnässään.

– Haluamme kertoa laajemmin, minkälaista meillä on olla töissä. Teemme parhaillaan Oikotien kanssa uravideoita, joilla esittelemme asiantuntijoitamme sekä tarjoamiamme uramahdollisuuksia, Swecon viestintäsuunnittelija Minna-Liisa Nurmilaakso kertoo.

Siinä missä aiempia Oikotien kanssa toteutettuja videokampanjoita on pyritty kohdentamaan tiettyihin haasteisiin, yhteistyötä on alettu vähitellen kehittää strategisempaan suuntaan.

Oikotie on Nurmilaakson mukaan pystynyt vastaamaan hyvin Swecon tarpeisiin ja toiveisiin.

– Oikotien kanssa olemme tavoittaneet hyvin sellaisen “swecolaisen tunnelman”. Videoilta välittyy se, mitä haluamme tarjota työntekijöillemme, eli merkityksellisiä työtehtäviä ja mutkatonta ilmapiiriä.

Video viestinnän vauhdittajana

Sweco työllistää laajasti niin insinöörejä, arkkitehteja kuin ilmasto- ja ympäristöalan osaajia. Moni yritykseen hakeutuva kokee tärkeäksi sen, että työn kautta on mahdollisuus vaikuttaa kestävän kehityksen edistämiseen.

– Swecon asiantuntija tarttuvat päivittäin työssään kaupungistumisen haasteisiin ja digitalisaation mahdollisuuksiin ja luovat asiakkaidemme kanssa ratkaisuja, jotka edistävät kestävämmän yhteiskunnan rakentamista. Meillä on merkittävä rooli, josta on tärkeä kertoa myös ulospäin, Nurmilaakso toteaa.

Videomuoto on osoittautunut toimivaksi formaatiksi kohdeyleisön tavoittamiseen ja halutun sanoman välittämiseen.

– Vaikka video on vain yksi viestintäkanava muiden joukossa, sitä kautta pääsemme hyvin kertomaan pääviestejämme. Videoita voidaan hyödyntää nettisivuilla, somessa ja erilaisissa tilaisuuksissa, joissa olemme puhumassa meillä työskentelystä, Nurmilaakso kertoo.

Hyvistä tuloksista on ilo kertoa

Kokemukset yhteistyöstä Oikotien kanssa ovat olleet hyviä ja videoita tehdään yhdessä jatkossakin. Asiakassuhde on lujittunut ajan myötä, jolloin ideatkin ovat päässeet jalostumaan.

– Oikotieltä on tullut raikkaita ideoita, joiden toteuttaminen onnistuu vaivattomasti ja kustannustehokkaasti.

Avainasemassa tässä on varmasti se, että yhteistyötä on tehty alusta alkaen samojen ihmisten kanssa, joten he tuntevat viestimme ja tyylimme hyvin, Nurmilaakso sanoo.

Kun käytännön järjestelyt, yhteydenpito ja ideointi sujuvat hyvin, tavoitteiden toteutumisen suhteen voi olla luottavaisin mielin. Työntekijälupauksen toteutumista Swecolla on seurattu muun muassa henkilöstö- ja työnantajamielikuvatutkimusten avulla. 

– Niiden perusteella ihmiset viihtyvät meillä hyvin ja ovat halukkaita suosittelemaan Swecoa työpaikkana. On siis kiva jatkaa yhteistyötä Oikotien kanssa, koska meillä on paljon hyvää kerrottavaa, Nurmilaakso tiivistää.

 

Toimittaja: Emma Järvi