Työelämä

Neurodiversiteetti otetaan Goforella huomioon

Gofore Oyj

Kun aika on vastuullisille teoille, reilulle työnantajuudelle ja kestävän tulevaisuuden rakentamiselle. Nostamme vuoden aikana Oikotiellä konkreettisia työelämän vastuullisuustekoja, koska yksinkertaisesti sanojen aika on ohi ja tekojen aika on nyt.

 

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö, joka haluaa olla monimuotoisen työelämän ja työyhteisön rakentamisen edelläkävijä. Yksi Goforen strategisista tavoitteista on tarjota työntekijöillensä yksilöllistä tukea erilaisiin tarpeisiin ja elämäntilanteisiin. Goforelaisten kokemus siitä, että jokainen saa olla oma itsensä työyhteisössä, on ollut yksi tärkeimmistä työntekijäkokemuksen mittareista jo pitkään. Viimeisimmässä Goforen työntekijätyytyväisyyskyselyssä 91 % goforelaisista koki voivansa olla oma itsensä työarjessa.

Tutkimusten mukaan 15–20 prosenttia ihmisistä on neuroepätyypillisiä. Silti keskustelua neurokirjosta ja sen kohtaamisesta nimenomaan työelämässä ei Goforen mielestä käydä riittävästi. Neurokirjoon kuuluu tyypillisesti mm. ADHD ja autismin kirjo, joihin usein liittyvä häpeän tunne, ennakkoluulot tai pelko vaikutuksesta uraan. Nämä tekijät voivat estää asian puheeksi ottamista työpaikalla.

Neuromonimuotoisuuden ymmärtäminen ja edistäminen on aihe, johon Gofore on tarttunut esimerkiksi tarjoamalla työyhteisölle tietoa ja koulutusta sekä kehittämällä rekrytointiaan. Neuroepätyypilliset ihmiset usein näkevät ja kokevat maailman hieman eri tavalla. Näin ollen neurodiversiteetin syvällisempi ymmärtäminen ei ainoastaan luo parempaa työelämää, vaan auttaa myös suunnittelemaan ja rakentamaan parempia ja osallistavampia digitaalisia palveluita ympärillämme oleville ihmisille.

Goforen 4 vinkkiä neurodiversiteetin huomioimiseen

Neuron kirjon ymmärryksen lisääminen organisaatiossa on myös yksi Goforen diversiteetti- ja inkluusiotavoitteista. Goforella koetaan, että työnantajalla on sekä vastuu että mahdollisuus tehdä erilaisia työelämäkokemuksia näkyviksi. Neurodiverstiteetin huomioiminen vahvistaa työntekijöiden itseohjautuvuutta, johtamisen käytäntöjä ja saa ihmiset tuntemaan olonsa sitoutuneemmaksi, innovatiivisemmaksi ja tuottavammaksi. 

Teksti: Ilari Äijälä

Lähde: Goforen verkkosivut

Haluamme Oikotiellä jakaa hyviä käytäntöjä ja rakentaa vastuullisempia työpaikkoja yhdessä yli 400 organisaation kanssa. Työelämän vastuullisuusteoksi äänestettiin keväällä Scandicin energiatiimit, mutta myös muiden organisaatioiden vastuullisuusteot ansaitsevat tulla esille. Lue lisää työelämän vastuullisuusteoista täältä