Kesätyötarinat

Kevan kesätyöstä oppia urapolulle

Keva kesätyöntekijät

Keva

Suomen suurin työeläkevakuuttaja
Vastuullinen työpaikka

Suomen suurimman eläkevakuuttajan Kevan kesätöissä ei pyöritellä peukaloita vaan päästään käsiksi vastuullisiin tehtäviin. Kesätyöntekijät eri puolilta taloa - Johanna Kakkonen, Ville Kortesalmi ja Isabella Bauer - kertovat kokemuksistaan Kevassa.

Kesätyöntekijä vastuullisessa sijoittamisessa. Kun kauppatieteen opiskelija Johanna Kakkonen huomasi nimikkeen työpaikkailmoituksia selatessaan, ei hän epäröinyt hakea paikkaa. Vastuullisuus sattui olemaan teemana ajankohtainen, sillä Kakkonen oli juuri osallistunut rahoituksen kurssilla ryhmätyöhön, joka käsitteli finanssialan ympäristövastuullisuutta. Mahdollisuuden myötä toteutui toive oman alan kesätyöstä, jossa pääsee kantamaan vastuuta.

Osana vastuullisen sijoittamisen tutkimus ja koordinointi -tiimiä Kakkonen tekee tutkimuspohjaista työtä. Itsenäistä työnkuvaa rytmittää palaverit oman tiimin sekä ulkoisten asiantuntijoiden kanssa.

– Parasta on päästä oikeasti käyttämään aivoja. Sen sijaan, että olisin joutunut rutiinihommiin toimiston perukoille, olen päässyt tekemään merkityksellisiä töitä tiimin kannalta, Kakkonen kertoo.

Tuntuu, että työpanokseni on yhtä arvokasta kuin kaikkien muidenkin.

– Vastuullisen sijoittamisen aihepiirin lisäksi olen oppinut käytännön asioita kuten tiedonhakutaitoja, tiivistämistä ja omien töiden esittelemistä muille. Sellaisista on varmasti hyötyä myös kandidaatin työn kirjoittamisessa, Kakkonen uskoo.

Johanna Kakkonen

Johanna Kakkonen

Mielihyvää ongelmien selättämisestä 

Datatieteen opiskelijalla Ville Kortesalmella oli laajat verkot vesillä kesätyötä hakiessa, mutta valinta osui Kevaan kahdesta syystä. Luvassa oli mielekäs sisältö data-analyysin parissa ja toisaalta itsenäisyyttä painottava työnkuva. 

– Hakiessa luvattiin itsenäistä projektipohjaista tekemistä, jossa saan itse olla vastuussa ja hyödyntää omaa ammattitaitoani ilman, että kukaan on hengittämässä niskaan. Se houkutteli eniten, Kortesalmi muistelee.

Analyytikkona Kortesalmi on päässyt näkemään, kuinka yliopistomaailman osaaminen siirtyy työelämän käytäntöön. Ohjelmointiin ja sovellusten käyttöön on tullut lisää varmuutta, sillä niitä ei aina ehdi opetella kursseilla teorian ohessa. Ensimmäisessä oman alan työssään Kortesalmi myös on oppinut työelämän peruskäytäntöjä kokoustamisesta sähköposteihin.

– Töissä palkitsevinta on, kun kohtaa ongelman ja pystyy ratkaisemaan sen tavalla, johon voi olla tyytyväinen. Parhaita ovat päivät, kun pääsee kunnolla keskittymään yhden ongelman ratkaisemiseen.

 – Voin lämpimästi suositella Kevaa analyysistä ja ohjelmoinnista kiinnostuneille. Se ei ehkä ole ensimmäinen nimi, joka tulee mieleen teknologian alan yrityksistä, mutta itseni yllätti se, miten paljon talossa tehdään ohjelmointia, Kortesalmi kertoo.

Ville Kortesalmi

Ville Kortesalmi

Tärkeiden asioiden äärellä

Valtiotieteen opiskelijalle Isabella Bauerille eläkeala oli tuttu jo entuudestaan, sillä hän oli ollut aiemmin töissä yksityisessä vakuutusyhtiössä. Kevassa eläkkeiden maksupalveluyksikössä työskentelevä Bauer on nyt yllättynyt positiivisesti julkisesta puolesta. Julkisena eläkelaitoksena Keva huolehtii muun muassa muun muassa kuntien, hyvinvointialueiden, valtion ja kirkon eläkeasioista.

– Parasta työssäni on, kun pääsen työskentelemään tärkeiden asioiden parissa ja oppimaan uutta. Huolehdin päivittäin työssäni henkilöasiakkaan toimeentulon turvaamiseen liittyvistä asioista. On hienoa saada hyvää palautetta ja huomata onnistuvansa tehtävissä, Bauer pohtii.

Bauer on päässyt työskentelemään monipuolisissa tehtävissä, jotka kattavat eläkkeiden maksamisen eri näkökulmat. Bauerin työssä korostuvat myös yhteistyötaidot, sillä hän työskentelee tiiviissä vuorovaikutuksessa muiden tiimiläisten ja eläkkeensaajien kanssa. Hän kokee työn maksupalveluissa antaneen hänelle paljon arvokasta kokemusta ja syventänyt hänen ymmärrystään eläkealasta.

Ennen ensimmäistä alan työpaikkaa Bauer ei osannut odottaa, että eläkealalta löytyy yllättävänkin paljon kiinnostavia tehtäviä. Kevassa hän on päässyt hyödyntämään laajaa osaamistaan eläkkeiden maksusta. Se tulee tarpeeseen, sillä työ maksupalveluissa vaatii laajaa ymmärrystä eläkkeistä, priorisointikykyä ja tarkkaavaisuutta.

– Voin suositella Kevaa kesätyöpaikkana. Keva on todella suuri talo, ja se tarkoittaa monipuolisia mahdollisuuksia eri alojen opiskelijoille. Täällä myös pidetään hyvää huolta kesätyöntekijöistä.

Isabella Bauer

Isabella Bauer

Teksti: Väinö Vasara

Kuvat: Niko Jekkonen

Artikkeli on tehty yhteistyössä Kevan kanssa. Keva on yksi Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisön pääkumppaneista. 

Kuvaaja: Niko Jekkonen