Työelämä

Kestävämpää tulevaisuutta Espooseen

Merja Salmi-Lindgren

Espoon kaupunki

Monien työmahdollisuuksien Espoo
Vastuullinen työpaikka

Espoon kaupungin Tilapalveluissa rakennetaan parempaa, merkittävämpää ja kestävämpää infraa kaupunkilaisille. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassa rekrytoinnista työntekoon ja tietenkin lopputulokseen. Espoo on Vastuullinen työpaikka, joka pitää työntekijöistään hyvää huolta.

LVI-insinööri Merja Salmi-Lindgren työskentelee Espoon kaupungin LVI-yksikössä Tilapalveluiden suunnittelupalveluissa. Merjan työllä on pitkäaikainen vaikutus espoolaisten kestävämmässä tulevaisuudessa. 

 – Minulla on hyvin laaja-alainen ja pitkä kokemus LVI-alalta. Olen työskennellyt muun muassa Pöyryllä, Suomessa ja ulkomailla, meriteollisuudessa ja Teknologiateollisuudessa sekä konsulttina omassa yrityksessäni. Reilut kolme vuotta sitten palasin ikään kuin juurilleni Espoon kaupungille LVI-insinöörin tehtäviin ja olen viihtynyt monipuolisessa työssäni erinomaisesti, Merja Salmi-Lindgren kertoo.

Työni on pitkälti myös asioiden ratkaisuhakuista kehittämistä sekä innovointia. Esihenkilöni tukee ja auttaa matalalla kynnyksellä, mikä on upea asia.

Vastuullisuus – osa merkityksellistä työtä

Merjalle vastuullisuus on tärkeä osa merkityksellistä työtä. Ekologisuus, kustannustehokkuus ja ympäristövastuu ovat olleet hänelle tärkeitä uran alusta alkaen.

– Kiinnitin näihin asioihin huomiota jo opiskeluaikoina Tekniska Läroverketissä. LVI on tärkeä osa ihmisten jokapäiväistä elämää kotona ja työssä. Arvoistani tärkeimpiä ovat ympäristö ja luonto – pohdin optimoituja ratkaisuja aina luontoa ajatellen. Nykymaailmassa kustannusten pohtiminen ja tuotteiden elinkaaren pituus ovat merkittäviä asioita, kuten myös lämmitys ja siitä muodostuvat päästöt. Käyttämällä puhtaita lämmitysmuotoja voimme säästää luontoa.

Merja Salmi-Lindgren sanoo tekevänsä konkreettista työtä, jossa looginen ajattelu, matematiikka ja fysiikka pääsevät päivittäiseen käyttöön. Merjan työpäivät koostuvat muun muassa kiinnostavista ongelmanratkaisutehtävistä, ilmastoselvityksistä, rakennusten elinkaarisuunnittelusta, erilaisten sopimusten laatimisesta, laskujen tarkastamista, jatkuvasta oppimisesta sekä vuoropuhelusta yhteistyötahojen kanssa.

– Työni on pitkälti myös asioiden ratkaisuhakuista kehittämistä sekä innovointia. Esihenkilöni tukee ja auttaa matalalla kynnyksellä, mikä on upea asia.

Parasta on, että omassa työssä voi vaikuttaa Espoon vähäpäästöiseen tulevaisuuteen; kaikkien espoolaisten parhaaksi.

Teot puhuvat puolestaan

Vastuullisen työpaikan teesit näkyvät Merjan mukaan Espoon kaupungin arjessa joka päivä. Rakennusmateriaalien valinta, suunnitteluprosessi ja kestävien ratkaisujen valinta ovat muutamia esimerkkejä vastuullisista, jokapäiväisistä teoista. Espoo on myös mukana KETSissä, Kunta-alan energiatehokkuussopimuksessa, jonka tarkoituksena on lisätä kaupunkien energiatehokkuutta. Tavoitteena on, että 10 % energiasta on paikalla tuotettua. Ilmastovahdissa voi seurata, miten kaupunki edistyy ilmastotoimiensa toteutuksessa.

– Ehdottomasti koen tekeväni arvojeni mukaista työtä ja työssäni huomioidaan vastuullisuus koko ketjussa. Vastuullinen työpaikka tarjoaa puitteet ja edellytykset työntekoon sekä työssä onnistumiseen. Henkilöstön vahvuuksia tuetaan ja tekemisen tapoja kehitetään. Hyvä yhteistyöhenki näkyy ja tuntuu joka päivä, Merja Salmi-Lindgren kiittelee.

Merja hahmottaa työssään isoja asioita ja vastaa alati muuttuvan maailman tarpeisiin. Kestävä kehitys kulkee mukana kaikissa hankkeissa ja elinkaariajattelua ei unohdeta missään projektissa. Espoo tunnetaan suurena työnantajana, jolla on tarjottavaa niin kokeneelle kuin vasta-alkaneellekin työntekijälle. Myös harjoittelijoilla on hyvät mahdollisuudet työllistyä vakituiseen työsuhteeseen.

– Espoon kaupunki tarjoaa työntekijöilleen hyvin monipuolisia työtehtäviä. Täällä pääsee toteuttamaan suuria projekteja tai hiomaan pienempiä detaljeja. Parasta on, että omassa työssä voi vaikuttaa Espoon vähäpäästöiseen tulevaisuuteen; kaikkien espoolaisten parhaaksi, Merja Salmi-Lindgren sanoo.

Teksti: Riikka Hollo

Kuva: Niko Jekkonen

Artikkeli on tehty yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Espoon kaupunki on yksi Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisön pääkumppaneista.