Työnhaku

Kannattaako kesällä hakea töitä?

Työnhaku kesällä

Suomi uinuu heinäkuussa, ajattelee moni – eikä tule huomanneeksi, että itse asiassa kesä voi olla erinomaista työnhakuaikaa. Listasimme kolme hyvää syytä hakea töitä kesällä.

1. Työnantajat etsivät työntekijöitä kesälläkin

Suomi ei missään nimessä ole kokonaan pysähdyksissä heinäkuussakaan, vaikka näin usein kuulee sanottavan. Työnantajat etsivät tekijöitä myös kesällä – sekä kesäksi että syksyn tarpeisiin.

Monilla aloilla on suoranainen työvoimapula, joten ei ole alkuunkaan huono idea hakea töitä myös kesällä, etenkään työvoimapula-aloilta.

Jos vielä emmit työn hakemista kesällä, kannattaa pitää mielessä, että työnantajat eivät julkaise työpaikkailmoituksia huvikseen, vaan koska todella tarvitsevat osaajia. Siksi kesä on hyvää aikaa hakea töitä siinä missä kaikki muutkin vuodenajat.

Lue myös: Hae töitä avoimella työhakemuksella

2. Aikaa ja energiaa työnhakuun riittää

Jos olet työssä, mutta ajatus töihin palaamisesta kesäloman jälkeen ahdistaa, kesä on hyvää aikaa hakea uutta, sopivampaa työpaikkaa. Ei ole ollenkaan huono idea pyhittää siivu kesälomasta työnhakuun, jotta seuraavalta lomalta ei tarvitsisi palata sorvin ääreen hampaat irvessä. Parhaassa tapauksessa nappaat uuden työn jo ennen lomasi päättymistä!

Jos kaipaat muutosta elämääsi ja pitkät valoisat päivät saavat sinut toimeliaaksi, hyödynnä ihmeessä energia työnhakuun. Työn hakeminen saattaa tuntua yllättävän leppoisalta piknik-viltillä eväiden äärellä. Rentoutuneena työhakemusten kirjoittaminen voi kaiken lisäksi sujua varsin rivakasti, koska hyvin levänneenä ajattelu on kirkasta ja luovaa.

Varaa lomastasi kuitenkin aikaa myös palautumiselle ja ajalle, jolloin et ajattele mitään työhön liittyvää.

Lue myös: Näin teet hyvän ansioluettelon

3. Varsinainen työnhakusesonki alkaa kesän jälkeen

Kiivain työnhaku alkaa loppukesästä heti kesälomien jälkeen. Se tarkoittaa, että enemmän työpaikkoja avautuu haettavaksi, mutta myös, että enemmän hakijoita on liikkeellä. Kesä on hyvää työnhakuaikaa, koska kilpailua avoimista työpaikoista on vähemmän.

Osoita siis motivaatiosi ja tee vaikutus työnantajaan pirauttamalla kiinnostavasta paikasta keskellä heinäkuun helteitä. Kenties rekrytoijalla on kesällä hieman enemmän aikaa keskustella työnkuvasta juuri sinun kanssasi.

Panosta työnhakuun hakematta töitä

Vaikka et lähettäisi varsinaisia työhakemuksia kesällä, voit silti edistää työnhakuasi monin tavoin. Perusta LinkedIn-profiili, viilaa CV:si kuntoon ja pidä yhteyttä verkostosi jäseniin, ja olet askelen lähempänä seuraavaa työpaikkaasi.

Kun kesällä tapaat ystäviä tai sukulaisia, kerro, että kaipaat uusia uratuulia. Keskustelut ulkopuolisten kanssa voivat auttaa huomaamaan työmahdollisuuksia sielläkin, missä et ole nähnyt niitä aiemmin. Samalla voit saada vaikka vinkkejä kiinnostavista piilotyöpaikoista.

Selaa avoimia työpaikkoja