Työelämä

Ilmarisen lapsiparkki on työelämän vastuullisuusteko aikuisten ja lasten mieleen

ilmarinen vastuullisuusteko

Ilmarinen

Tule rakentamaan kanssamme parempaa työelämää
Vastuullinen työpaikka

Ilmarisen lapsiparkki valittiin kansan toimesta Oikotien Työelämän vastuullisuusteko -ehdokkaiden joukosta toiseksi. Finalistien äänestyksen tulos julkistettiin Oikotien tilaisuudessa 24.5.2023. Ilmarisen vastuullisuusteko sijoittui toiseksi Scandicin vastuullisuusteon "Energiatiimien" jälkeen. Kolmanneksi sijoittui Workerin vastuullisuusteko "Koulutusta ja työtä ukrainalaisille".

Ilmarisessa tuetaan henkilöstön työn ja muun elämän yhteensovittamista monin eri tavoin, joista kesäkuussa järjestettävä lapsiparkki on mainio esimerkki. Ilmarislaisten lapset voivat tulla isän tai äidin työpäivän ajaksi hoitoon, kun lapset ovat jo lomalla, mutta vanhemmat vielä töissä. Tämä arjen helpotus on auki taas tänäkin kesänä 5.–30.6.  

Lapsiparkki tarjoaa tilapäistä apua kesän lastenhoitopulmiin. Etusijalla ovat esikoulu- ja alakouluikäiset lapset, joille hoitopaikan löytäminen voi olla hankalaa.  

– Kesäkuussa voi olla vaikea löytää lapsille hoitopaikkaa tai seuraa työpäivän ajaksi, jos ei ole sopivia leirejä tai läheisten muodostamaa turvaverkkoa tarjolla. Vanhempien lomien jaksottaminen eri ajankohtiin rajoittaa myös koko perheen yhteistä loma-aikaa ja varsinkin perheissä, joissa on yksi vanhempi, voi kyseessä olla loma-ajan pelastava järjestely, toteaa Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä

Lastenhoitajien ohjaamina lapset tutustuvat uusiin kavereihin, askartelevat, leikkivät, retkeilevät ja pelaavat. Oman vanhemman työpaikalle pääsy on iso asia monelle lapselle. Monelle lapselle kesäkuu Ilmarisessa on jo perinne, ja lapset tuntevat toisensa aiemmilta vuosilta. 

– Lapsiparkkia ovat kiitelleet niin lapset kuin aikuiset. Ensimmäiset kyselyt lapsiparkista saadaan henkilöstöltä jo heti alkuvuodesta. Lapsistakin moni ilmoittaa haluavansa tulla lapsiparkkiin myös seuraavana vuonna ja eräänkin kerran yksi lapsista olisi halunnut lähteä lapsiparkkiin, vaikka äidillä oli vapaapäivä, Sami Ärilä kertoo.  

Ilmarinen tarjoaa joka vuosi nuorille vastuullisia kesätöitä  

Lapsiparkki on mahtava mahdollisuus paitsi ilmarislaisille myös kesätyötä etsiville nuorille. Ilmarinen työllistää vuosittain kymmeniä nuoria kesätöihin. Töitä on tarjolla monenlaisissa tehtävissä. Myös kolme lapsiparkin lastenhoitajaa kuuluvat Ilmarisen kesätyöntekijöiden porukkaan.  

Lähde: Ilmarisen verkkosivut

Lue lisää Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisöstä täältä ja työelämän vastuullisuusteoista täältä