Työhyvinvointi

Barona - Vastuullisuus on osana jokapäiväistä tekemistä

Barona Oy

Vastuullinen työpaikka

Harva pääsee näkemään työelämän kehityksen yhtä läheltä kuin henkilöstöpalvelualan asiantuntijat. Soitimme neljälle baronalaiselle ympäri taloa ja kysyimme, miten he kokevat vastuullisuuden vuonna 2020. 

Katso myös baronalaisen Henri Aitokarin ajatuksia vastuullisuudesta.

Erica Ollikainen
HR Consultant, Barona HR & Finance

"Parhaimmillaan vastuullisuus ei ole vain hienoja lupauksia, vaan näkyy arjen pieninä tekoina, joilla työnantaja osoittaa arvostusta työntekijöitään kohtaan. En tarkoita hyviä etuja, vaan sitä, että arki rullaa ja on kiva mennä aamulla töihin.

Vuokratyöhön liittyy paljon ennakkoluuloja, joita olisi syytä murtaa. Olin itse aiemmin opiskeluaikana vuokratyössä ja koin sen hyvin joustavana ratkaisuna. Sitä kautta pystyy ensinnäkin tarjoamaan ihmisille joustavia työmahdollisuuksia erilaisiin elämäntilanteisiin.

Toisaalta se on myös väylä työllistää sellaisia henkilöitä, joita on muuten vaikea työllistää suoraan yrityksiin esimerkiksi heikon kielitaidon vuoksi.

Isona työnantajana meillä on vastuu toimia vastuullisesti ja tasa-arvoisesti. Omalla kohdalla on esimerkiksi tullut vastaan tilanteita, että asiakas on toivonut tietyn ikäisiä tai tiettyä sukupuolta olevia työtekijöitä. Silloin olemme kertoneet asiakkaalle, että meidän tehtävämme on esitellä parhaat ehdokkaat, eikä muilla tekijöillä ole mitään merkitystä. Syrjimättömyys heijastuu myös omaan arkeemme Baronalla, sillä talossa ihmisiä monista erilaisista taustoista."

"Parhaimmillaan vastuullisuus ei ole vain hienoja lupauksia, vaan näkyy arjen pieninä tekoina, joilla työnantaja osoittaa arvostusta työntekijöitään kohtaan."

"Parhaimmillaan vastuullisuus ei ole vain hienoja lupauksia, vaan näkyy arjen pieninä tekoina, joilla työnantaja osoittaa arvostusta työntekijöitään kohtaan."

Teemu Junkkarinen
Rekrytointipäällikkö, Barona Logistiikka

"Aloitin Baronalla aikoinaan varastotyöntekijänä, kun pidin välivuotta opiskeluista. Kiinnostuin tehtävästä, otin yhteyttä ja pääsin töihin parissa viikossa. Jatkoin vuokratöiden parissa myös myöhemmin opintojen ohessa, kunnes lopulta kysyin mahdollisuudesta suorittaa harjoittelujakso toimiston puolella. Sillä tiellä ollaan edelleen.

Hyvä työnantaja pitää työntekijöistään huolta yksilöinä ja antaa kaikille samat lähtökohdat menestyä työssä. Itselläni oli alkuaikoina huippu yhteyshenkilö, joka ohjasi ja tsemppasi eteenpäin. Kannustava ilmapiiri vetää yhä puoleensa Baronalla. Tämä on ollut sellainen kasvualusta, josta on saanut runsaasti tukea omaan tekemiseen aina tarpeen vaatiessa."

Hyvä työnantaja pitää työntekijöistään huolta yksilöinä ja antaa kaikille samat lähtökohdat menestyä työssä.

"Hyvä työnantaja pitää työntekijöistään huolta yksilöinä ja antaa kaikille samat lähtökohdat menestyä työssä."

Venla Rapila
Process Development Manager, Barona Teollisuus

"Olen työskennellyt Baronalla kohta neljä vuotta ja toiminut useissa eri rooleissa rekrytoinnin avustavista tehtävistä kehitystehtäviin. Työnantajana Barona panostaa vahvasti työntekijöidensä monipuoliseen kehittymiseen, tarjoaa koulutuksia ja on aktiivisesti tukena uuden oppimisessa.

Arvostan sitä, että työelämän vapaus toteutuu myös käytännön arjessa. Itse pelasin työuran kaksi ensimmäistä vuotta pesäpalloa SM-tasolla ja sain hyvin sovitettua urheilun yhteen työn kanssa.

Tällaisena suorittajaluonteena työstä osaa nauttia kaksin kerroin enemmän, kun tietää, että omalla panoksella on merkitystä isossa kuvassa. On ollut hienoa olla vetämässä koulutusohjelmaprojekteja, jota kautta olemme työllistäneet työttömiä uusiille aloille ja mahdollistaneet uusia alkuja."

 

"Työnantajana Barona panostaa vahvasti työntekijöidensä monipuoliseen kehittymiseen, tarjoaa koulutuksia ja on aktiivisesti tukena uuden oppimisessa."

"Työnantajana Barona panostaa vahvasti työntekijöidensä monipuoliseen kehittymiseen, tarjoaa koulutuksia ja on aktiivisesti tukena uuden oppimisessa."

Juha Kuuttinen
Manager, IT Talent Acquisition

"IT ala on hyvin kilpailtu ja siellä vallitsee vahvasti osaajamarkkinat. Siksi myös vastuullisen työnantajuuden ja hyvän johtajuuden käytäntöjä on viety alalla todella pitkälle. Etätyö ei ole mikään uusi juttu, ja hyvin vähän näkee enää ylhäältäpäin johdettua kulttuuria firmoissa.

Jos mietitään rekrytoinnin kannalta, niin ihmiset ovat IT-alalla todella tarkkoja siitä, mihin vaihdetaan työpaikkaa. Vastuullisuuden periaatteet pitää olla kunnossa, jotta saadaan työntekijöitä.

Arvostan omassa työssäni sitä, että pääsen konsultoimaan sekä työnantaja- että työntekijäpuolta ja vaikuttamaan siihen, että saadaan parhaat osaajat firmalle ja osaajalle mieluinen paikka. Rekrytointi on sillä tavalla mielekästä, että siinä pääsee vaikuttamaan yksittäisten ihmisten elämään aika paljon.

Mielestäni vastuullinen työnantaja on sellainen, joka luottaa tekijöihinsä. Baronan kulttuuriin kuuluu se, että uskotaan työntekijän olevan oman työnsä paras asiantuntija ja annetaan vapautta suunnitella omaa työtä."

"Mielestäni vastuullinen työnantaja on sellainen, joka luottaa tekijöihinsä."

"Mielestäni vastuullinen työnantaja on sellainen, joka luottaa tekijöihinsä."

 

Barona on Suomen suurin henkilöstöpalvelualan yritys. Tarjoamme sinulle innostavia työtehtäviä Suomessa ja kansainvälisesti. Voit tehdä meillä töitä hetken tai viipyä vuosia – tuemme sinua urasi eri käänteissä. Vuosittain löydämme työpaikan yli 30 000 ihmiselle.

Löydä uusi askel urallesi ja tutustu avoimiin työpaikkoihimme täällä

Lue myös innostavia uratarinoita ja parhaat työnhakuvinkkimme täältä 

Tutustu Baronaan työnantajana