Vastuullisuus

Pekka Lundmark on Vastuullinen kesäduuni 2019 -kampanjan suojelija!

Pekka Lundmark

Fortum Oyj

Vastuullinen kesäduuni -kampanjakauden 2019 suojelija, EK:n hallituksen puheenjohtaja ja Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark korostaa, että kesätyöntekijöiden osaamisesta kannattaa ottaa kaikki irti.

–Palkataan kesätyöntekijöitä aidosti vaativiin tehtäviin ja pyydetään heiltä tuoreita kehitysideoita toiminnan kehittämiseen. Ei ajatella, että kesätyöt ovat hanttihommia, vaan nähdään nuoret voimavarana, hän alleviivaa.

Kesätyöllä on ratkaiseva merkitys sekä Suomen, että nuorten ja opiskelijoiden tulevaisuuden kannalta. Työllisyysastetta on nostettava entisestään, mikäli palveluiden saatavuudesta halutaan pitää kiinni myös jatkossa.

–Vastuullisuuden merkitys kaikessa yritystoiminnassa ja yhteiskunnassa kasvaa koko ajan. Kesätöiden kautta nuoret oppivat mitä vastuullinen toiminta käytännössä tarkoittaa ja yrityksille kesätyö puolestaan on kanava osoittaa, että he ovat nuorten luottamuksen arvoisia, Lundmark toteaa.

Tulevaisuus on nuorten hallussa

Maailma muuttuu nopeasti. Uusia teknologioita kehitetään jatkuvasti ja ne tulevat mullistamaan työelämän. Kesätöiden kautta yritykset eivät saa riveihinsä ainoastaanuusia työntekijöitä, vaan uusia ajatuksia ja ideoita.

–Moni nuori on todella pitkällä digitaalisten teknologioiden ymmärtämisessä. Näen, että kesätyö on oiva kanava päästä kiinni siihen osaamiseen, mitä yrityksen sisällä ei välttämättä riittävästi ole. Kesätyöntekijät pystyvät kyseenalaistamaan tutut ja turvalliset toimintatavat ja auttavat kehittämään yritystoimintaa, Lundmark tuumaa.

Rakentaa itseluottamusta ja kehittää osaamista

Kesätyöntekijöiltä Lundmark peräänkuuluttaa rohkeutta. Hän muistuttaa myös, että kesätyössä pääsee kehittämään osaamistaan ja rakentamaan itseluottamusta mitä suurimmissa määrin.

–Uuden oppimisen ja ammatillisen kehittymisen ohessa kehottaisin nuoria oikeasti avaamaan suunsa ja haastamaan sekä itsensä että yrityksen. Kyllähän se pönkittää omaakin itsetuntoa, kun oppii uutta ja kehittyy kohti uusia tavoitteita, hän virkkaa. Aikoinaan raksalla, konepajalla ja koodarina kesätöitä tehnyt Lundmark muistelee omia kesätyökokemuksiaan lämmöllä.

–Suurin oppi, mikä itselle jäi kesätöistä käteen, oli nimenomaan itseluottamuksen parantuminen.

Opin paljon uusia asioita ja sitä kautta usko siihen, että pystyn etenemään työelämässä, kasvoi valtavasti, Lundmark muistelee.  

Teksti: Charlotta Forsberg Kuva: Niko Jekkonen