Vastuullisuus

Haaste: Tarjoa nuorelle ensimmäinen kesätyö etänä!

Vastuullinen työpaikka

Uudistettu etäkesätyöopas on nyt julkaistu! Nyt sinulla on mahdollisuus olla entistäkin vastuullisempi työnantaja tarjoamalla ensimmäisiä työelämäkokemuksia nuorille tekijöille etäkesätyön muodossa!

️Opas tarjoaa askel askeleelta etenevän suunnitelman aina rekrytointivaiheesta työtodistuksen laatimiseen. Tarjoa nuorille etäkesätyötä ja ole mukana luomassa vastuullisempaa ja saavutettavampaa työelämää. Yrityksesi näyttäytyy edelläkävijänä monimuotoisemman työyhteisön luomisessa tarjoamalla työelämämahdollisuuksia monenlaisista taustoista tuleville nuorille – myös oman alueesi ulkopuolelta tuleville, tai heille, joilla on esimerkiksi liikkumisen rajoitteita.

Aikainen päätös etäkesätyöjaksojen käyttöönotosta varmistaa sinulle huolettoman kevään, sillä ennakoimatonkaan korona-aika ei uhkaa etäkesätöiden toteutumista. Työnantajat ovat taas viime vuotta paremmin valmistautuneita toimimaan ja palkkaamaan myös koronarajoituksen vallitessa. Etä- ja lähityön yhdistelmästä on tullut arkea yrityksissä, ja ensi kesän haasteena on ottaa nuoret mukaan tähän hybridimalliin.

Siksi haastamme sinut, vastuullinen kesätyönantaja, tarjoamaan etäkesätöitä nuorelle. Etäkesätyö mahdollistaa tärkeän työelämäkokemuksen myös poikkeusaikana ja unelmaduuniin pääsyn asuinpaikasta riippumatta!

Palkkaa nuori etäkesätyöhön!

Helpottaaksemme työtäsi, olemme Vastuullinen kesäduuni -kampanjan, VamlasinMe osalliset ja Talous ja nuoret TAT:n kanssa luoneet etäkesätyön mallin, joka on suunniteltu erityisesti kesäseteliä ja Tutustu työelämään ja tienaa -mallia käyttäville nuorille.

Tutustu etäkesätyömalliin ja nappaa vinkit käyttöön sekä katso lista nuorelle sopivista kesätyötehtävistä.

Kannustamme käyttämään mallia pohjana juuri teille sopivan kokonaisuuden muotoilussa. Hyvä suunnittelu vähentää varsinaisen etäkesätyöjakson työmäärää ja yllättäviä tilanteita sekä mahdollistaa nuorelle hyvän ja onnistuneen kokemuksen työelämästä.