Vastuullisuus

Etäkesätyö: Näin työllistät nuoren kahden viikon ajaksi

Ensimmäinen kesätyö etänä! Upeaa, että olet päättänyt tarjota etäkesätöitä nuorelle. Etäkesätyö  mahdollistaa tärkeän työelämäkokemuksen myös poikkeusaikana ja unelmaduuniin pääsyn asuinpaikasta riippumatta.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan, VamlasinMe osalliset ja Talous ja nuoret TAT:n etäkesätyön malli on suunniteltu erityisesti kesäseteliä ja Tutustu työelämään ja tienaa -mallia käyttäville nuorille. Varaa kalenterista riittävästi aikaa nuoren perehdytykseen ja sovi kenen vastuulla perehdyttäminen on!

  1. Rekrytointi
  2. Tekninen toteutus
  3. Työjakson aikataulu ja työtehtävät
  4. Perehdytys
  5. Vuorovaikutus
  6. Työelämätaidot
  7. Esimerkkejä työtehtävien sisällöstä
  8. Lisävinkkejä

Nappaa vinkit alta nuoren etäkesätyöhön!

Lataa tästä etäkesätyöopas!

Miettikää työyhteisössä valmiiksi nuoren etätyötehtävät. Etäkesätyö voi tuntua työskentelymuotona jännittävältä, joten tehtävien ja tehtävänantojen kannattaa olla mahdollisimman selkeitä. Myös tehtävien määräaika eli tarkat deadlinet auttavat.

Selkeytä jo hakuvaiheessa mitä taitoja nuorella tarvitsee olla, pitääkö hänen esimerkiksi osata käyttää kuvankäsittelyohjelmia tai olla valmis esiintymään omilla kasvoillaan yrityksen somessa? Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä etäkesätyöjakson aikana.

Olemme koonneet esimerkkejä tehtävistä, joita nuori voi toteuttaa etänä, tutustu niihin täältä.