Blogi

5 syytä tehdä video-CV osaksi työhakemusta

Paula Narkiniemen blogi, jossa aiheena työn ja työnhaun maailma.
Blogi

Tilanne työnhakumarkkinoilla on viimeisen vuoden ajan ollut maailman geopolittiisesta tilanteesta johtuen epävakaa, joten hyvät neuvot ovat kalliit kun samoja pestejä hakee yhä useampi työpaikanvaihtaja. Massasta erottautumista silmällä pitäen suosittelenkin tekemään video-CV:n osaksi työhakemusta – harva nimittäin näin tekee, mikä tarkoittaa että erottautumisen mahdollisuus on suuri.

Video-CV on nykyaikainen tapa esitellä itsensä työnantajille ja erottua massasta perinteisten paperisten ansioluetteloiden sijaan. Kun liität hakemuksesi kylkeen video-CV:n, se mitä todennäköisimmin myös katsotaan. Video-CV:n avulla voit tuoda persoonallisuutesi esiin ja näyttää työnantajalle, miksi juuri sinut tulisi valita.

Lue myös: Näin kuvaat video-CV:n

Tässä viisi syytä, miksi kannattaa harkita video-CV:n tekemistä:

  1. Persoonallisuuden esille tuominen. Perinteinen ansioluettelo ei anna työnantajalle kattavaa kuvaa siitä, millainen henkilö olet ja miten kommunikoit. Video-CV:n avulla voit näyttää persoonallisuutesi, ilmeesi ja eleesi, mikä auttaa työnantajaa saamaan paremman käsityksen sinusta. Voit myös jakaa tarinoita ja esimerkkejä omasta työkokemuksestasi, mikä auttaa erottumaan muista hakijoista.
  2. Viestintätaidot. Useat työpaikat edellyttävät hyviä viestintätaitoja. Video-CV:n tekeminen antaa sinulle mahdollisuuden näyttää, että osaat ilmaista itseäsi selkeästi ja vakuuttavasti. Voit harjoitella puhumista suoraan kameralle ja varmistaa, että sanomasi välittyy tehokkaasti. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos haet työtä, jossa vaaditaan paljon asiakas- tai tiimityötä.
  3. Luovuus ja innovatiivisuus. Video-CV:n tekeminen antaa sinulle tilaisuuden näyttää luovuutesi ja innovatiivisuutesi. Voit hyödyntää erilaisia visuaalisia elementtejä, kuten taustamusiikkia, grafiikkaa tai leikkeitä, jotka auttavat viestin välittämisessä. Tämä voi herättää työnantajan mielenkiinnon ja erottaa sinut joukosta. Älä kuitenkaan liioittele, vaan varmista, että luovuutesi tukee ammatillisia tavoitteitasi.
  4. Verkostoitumismahdollisuudet. Video-CV:tä voi jakaa helposti sosiaalisessa mediassa ja verkostoitumissivustoilla, kuten LinkedInissä. Tämä avaa ovet uusiin mahdollisuuksiin ja auttaa sinua tavoittamaan potentiaalisia työnantajia, jotka saattavat huomata sinut juuri videon kautta. Video voi saada laajempaa näkyvyyttä kuin perinteinen ansioluettelo, ja voit tavoittaa enemmän ihmisiä oman alasi verkostossa. Lue myös: Viritä LinkedIn-profiilisi työnhakuun
  5. Muistettavuus. Video-CV voi tehdä pysyvän vaikutuksen työnantajaan. Perinteinen paperinen ansioluettelo on helpompi unohtaa ja sivuuttaa kuin visuaalinen muistijälki, jonka video aiheuttaa. Ihmiset prosessoivat visuaalisia elementtejä 60 000 kertaa nopeammin kuin tekstiä, joten lyhytkin video-CV on huomattavasti muistettavampi kuin kirjoitettu työhakemus. Muista kuitenkin tehdä myös kirjallinen hakemus osaksi työhakemustasi.

Lue myös: Vältä nämä kliseet työhakemuksessa