Työsopimus
Työsopimus on työsuhteesi tärkein dokumentti. Lue täältä lisää asioista, joista sinun on hyvä olla tietoinen ennen työsopimuksen allekirjoittamista!
![](https://content.tyopaikat.oikotiecdn.fi/sites/default/files/styles/half_width_image/public/tyosopimus.png)
Mitä työsopimuksessa tulee olla?
Työsopimus on tärkeä sopimus työntekijän ja työnantajan välillä, jossa sovitaan työsuhteen ehdoista ja velvoitteista. Työsopimuksessa tulee olla tiettyjä asioita, jotka ovat lakisääteisiä ja joita työnantajan on huomioitava työsopimusta laatiessaan.
![](https://content.tyopaikat.oikotiecdn.fi/sites/default/files/styles/half_width_image/public/2021-12/schibsted_spottikuva_2021_netti-23.jpg)
Työsopimuslaki
Työsopimuslaki on laki, jossa määritellään työntekoon liittyviä oikeuksia ja velvollisuuksia. Työntekijälle työsopimuslaki näkyy konkreettisimmin työsuhteen alkajaisiksi allekirjoitettavan työsopimuksen sisällössä.
![](https://content.tyopaikat.oikotiecdn.fi/sites/default/files/styles/half_width_image/public/images/full-width/2020-04/mielikuvakysely.jpg)
Miten vuosiloma kertyy?
Vuosilomapäiviä kertyy lomanmääräytymisvuoden ajalta. Lomanmääräytymisvuodella tarkoitetaan 1.4.–31.3. välistä ajanjaksoa.
Vinkkejä työsopimuksen tekoon
Hyvin laadittu työsopimus voi vähentää mahdollisia epäselvyyksiä ja konflikteja tulevaisuudessa. Lue tarkemmin mitä tulisi huomioida työsopimusta laadittaessa, miten lomaraha tai lomakorvaus määräytyy sekä miten vuosiloma kertyy.
- Työsopimus – sovi näistä ennen kuin allekirjoitatTyönhakusi on tuottanut tulosta, ja pääset seuraavaksi allekirjoittamaan työsopimuksen. Muista kuitenkin aina tarkastaa työsopimus ennen kuin allekirjoitat sen!
- Työsopimuslaki tuo turvaa ja velvollisuuksiaPureskelimme työsopimuslain pääkohdat helposti ymmärrettävään muotoon. Ota työsopimuslaki haltuun ja tarkasta oma työsopimuksesi!
- Lomaraha ja lomakorvaus – termit haltuunMitä ovat lomaraha ja lomakorvaus? Epäselvyyksiä näissä termeissä? Selvitä, mitä ne tarkoittavat, miten ne vaikuttavat palkkaasi.
- Vuosiloman kertyminenTiedätkö, paljonko vuosilomaa sinun kuuluu saada ja mihin aikaan vuodesta voit käyttää sinulle kertyneet vuosilomapäivät? Kokosimme tärkeimmät seikat!