Duunikoutsi – työelämätaitojen valmentaja ja henkinen tuki takataskussasi!
Kaipaatko tukea työelämän alkutaipaleella? Koetko ettet saa tarpeeksi tietoa työelämään liittyvistä asioista koulun kautta? Tuntuuko sinusta siltä, että harjoituksen puute aiheuttaa tarpeetonta jännitystä työnhakutilanteissa?
Ratkaisuksi ongelmaan Talous ja nuoret TAT, Oikotie Työpaikat sekä SAK ovat yhdessä luoneet Duunikoutsi-mobiilisovelluksen, jonka avulla voit kartuttaa työelämätaitojaan ja treenata työnhakua henkilökohtaista kehitystä tukevassa virtuaaliympäristössä.
Duunikoutsi -sovelluksen kautta työnantajat jakavat vinkkejä työelämän pelisäännöistä. Duunikoutsi -sovellus tarjoaa tietoa ja haasteita TET-jaksoihin ja kesätyön eri vaiheisiin. Tehtävien haastavuus on suunniteltu vastaamaan eri-ikäisten hakijoiden tarpeisiin. Puhelimeen ladattava Duunikoutsi-sovellus on nuoren henkinen tuki työnhaun taipaleelle.
Duunikoutsi kehittää itsetuntemusta ja tukee työnhaussa
Duunikoutsi-mobiilisovelluksen kautta työelämätietoa on saatavilla helposti ja nopeasti, juuri sillä hetkellä, kun koet epävarmuutta. Sovellus on suunniteltu auttamaan sinua omien vahvuuksiensa tunnistamisessa ja itsetuntemuksen kehittämisessä. Se avaa myös työelämän pelisääntöjä ja kertoo nuorelle tämän oikeuksista ja velvollisuuksista. Hieman vanhempia työnhakijoita sovellus sparraa urasuunnittelussa.
– Työelämään liittyy nuorten mielestä paljon epävarmuutta – Duunikoutsin tarkoituksena on poistaa noita epävarmuuksia selkeillä neuvoilla ja tehtävillä, ja siten myös helpottaa TET-paikan tai kesäduunin hakua. Nuoret ovat kasvaneet puhelin kädessä ja mielestämme heille suunnatut palvelut tulee tarjoilla heille luontaisissa kanavissa. Sen vuoksi Duunikoutsi-mobiilisovellus toimii niin hyvin. Vinkit joka tilanteeseen löytyvät takataskusta, TATin talous- ja työelämäasiantuntija Riikka Lehtinen kertoo.
– Nuoret kokevat tarvitsevansa tukea erityisesti omien vahvuuksiensa ja kiinnostustensa tunnistamiseen. Duunikoutsin avulla nuori voi itsenäisesti tai ohjatusti koulussa käydä läpi vahvuuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan sekä muita työelämään liittyviä asioita. Samalla hän oppii hahmottamaan kokonaiskuvan TET-jaksosta tai kesätöistä, Lehtinen lisää.