Kesätyöntekijälle

Vuoden kesätyöntekijä 2017 Jonne Ruopsa otti tuplavoiton

Vuoden kesätyöntekijä 2017 Jonne Ruopsa

Destia Oy

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö.

Destiassa työskentelevä mittamies palkittiin Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjan päätöstapahtumassa.

Kemijärveltä Helsinkiin saapunut Jonne Ruopsa otti Vuoden kesätyöntekijä 2017 -palkinnon vastaan huumorinpilke kasvoillaan. Mies sanaili kesätyön tarjonneen uusia kokemuksia myös lentämisestä.

– Olen tähän asti lentänyt vain kerran, mutta nyt lennän saman päivän aikana kahdesti, Ruopsa tokaisi ja sai yleisöltä välittömät suosionosoitukset. Vuoden kesätyöntekijä valitaan henkilöistä, joita Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa mukana olevat yritykset ovat ehdottaneet.

Destia ehdotti kilpailuun maanmittausinsinööriksi Lapin ammattikorkeakoulussa opiskeleva Ruopsaa. Hän voitti myös Destian sisäisen Vuoden kesätyöntekijä -pystin.

Ruopsa haluaa nostaa palkinnon myötä jalustalle myös työkaverinsa. – Työkaverit ja työporukka tekevät hyvän kesätyöntekijän. Kun luotetaan, autetaan ja annetaan vastuuta, annetaan samalla myös kesätyöntekijän näyttää parhaimmat puolensa, Ruopsa kiittelee.

Max von Hellens

Max von Hellens työskenteli kesän ajan myyntineuvottelijana Kojamossa

Kesätyöntekijä on erinomainen lähettiläs

Luottamus on tunne, joka on saatava heräämään kesätyöntekijässä, jotta tämä viihtyy tehtävässään.

Tätä korosti myös Max von Hellens, joka työskenteli kesän ajan myyntineuvottelijana Kojamossa. Yritys voitti Vastuullisin kesäduuni 2017 -kilpailun suurten yritysten sarjassa.

– On ollut törkeän hyvä kesä takana. Meihin luotettiin tosi paljon ja saatiin tehdä samoja hommia, joita muutkin tekevät.

Kojamolla ei torpattu ideoita, vaan ne otettiin heti käyttöön, von Hellens kehui lisäten, ettei asia suinkaan ole itsestään selvä kaikkialla. Kesätyöt hyödyttävät tietysti tekijää itseään, mutta myös työnantajan kannattaa ottaa mahdollisuudesta kaikki irti.

– Jos kokemuksen tarjoamisessa onnistuu, saa kesätyöntekijöistä erinomaisia työntekijälähettiläitä. He kertovat mielellään positiivisista kokemuksista ja jakavat niitä sosiaalisessa mediassa, korosti Oikotie Työpaikkojen työnantajakuvan tuotepäällikkö Hanna Auvinen. Myös Leena Mörttinen muistutti työnantajia kesätyön tärkeydestä.

– Työnantajana mietin, että jos ei ole koulusta valmistuessa kesätyökokemuksia, niin miksi ei ole? Ensimmäinen kesätyö on kokemuksena korvaamaton, Vastuullinen kesäduuni -kampanjan suojelijana toiminut Mörttinen totesi.

Aloittaessaan suojelijan tehtävässä hän oli Perheyritysten liiton toimitusjohtaja, mutta työskentelee nyt valtiovarainministeriössä osastopäällikkönä.

Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjan päätöstapahtuman osallistujia


Ennätykset rikki!

Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa mukana olevat yritykset tarjosivat onnistuneita kesätyökokemuksia nuorille. Kesäduunitutkimuksen* mukaan 96 % vastanneista suosittelisi omaa työnantajaansa myös ystävilleen.

Kampanja onnistui muutenkin edellisvuosia paremmin. Mukana oli ennätykselliset 371 työnantajaa, jotka tarjosivat yli 55 000 vastuullista kesätyöpaikkaa.

– Olo on kuin kevätjuhlissa. Eli pikkuisen haikea, koska kesätyökausi on mennyt taas nopeasti ohi, kuvaili kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen tuntemuksiaan. Kehityskohteitakin seuraavalle vuodelle jäi. Kesätyöntekijät kaipasivat etenkin lisää palautetta työnantajilta.

– Tästä jatketaan taas seuraavalle kaudelle! Salminen-Kultanen totesi täynnä intoa ja valmiina sparraamaan työnantajia kohti yhä parempia kesätyökokemuksia.  

Katso täältä kaikki vuoden 2017 voittajat: Lisää kuvia tilaisuudesta täällä.  

Teksti: Anne-Mari Rajala Kuvat: Niko Jekkonen *T-Median toteuttamaan Kesäduunitutkimukseen vastasi 6000 kesätyöntekijää, jotka työskentelivät kampanjassa mukana olleissa yrityksissä.