Blogi

Voiko työnhausta pitää lomaa?

Blogi

Voiko työnhausta ottaa lomaa? Aktiivinen työnhaku jatkuu, vaikka paikkoja aukeaisikin harvempaan tahtiin, työttömyysjakso kun ei katso vuodenaikaa tai huomioi lomia.

Tämä voikin olla ajoittain raskasta ja ristiriitaista työttömälle: tekisi ehkä mieli lomailla kun muutkin tekevät niin, mutta takaraivossa jäytää huono omatunto hakemattomista hommista. Periaatteessa koko ajan pitäisi olla valmiudessa hakemaan taas uusia tehtäviä, mutta tekisikö pieni tauko oikeastaan vain hyvää myös aktiiviselle työnhakijalle? Ehkä pienen ”loman” päätteeksi ajatuskin kulkisi vetreämmin ja näkymä omaan työnhakuun olisi kirkkaampi?

Passiiviset työnhakijat taas todennäköisimmin passivoituvat kesäkuukausina yhä entisestään, tai ainakin näin voisi luulla. Syksyn työnhakupiikki taas puhuu aivan toista: lomien loputtua paluu vanhaan työhön saattaa ahdistaa ja hinku katsella muihin pöytiin kasvaa, etenkin kun lomalla on saanut otettua etäisyyttä omaan työhön. Elo-syyskuu onkin aktiivista aikaa sekä työnantajien että -hakijoiden osalta: tarve vaihtaa työpaikkaa synnyttää myös tarpeen tarjota sitä jollekin toiselle ja näin työelämän kiertokulku on taas käynnissä.

Ehkä passiivisten työnhakijoiden aktiivisuus kesälomakuukausina jääkin enemmän ajatustasolle, omien fiilisten tunnusteluun ja työtilanteen makusteluun, kuin konkreettiseen toimeen tarttumiseen – sen aika on sitten lomien jälkeen.

Miten on oman tilanteesi laita? Jatkatko työnhakua sitkeästi tilanteesta tai vuodenajasta huolimatta vai otatko ”luonnollisen” tauon ilolla vastaan? Vai saako loman tuoma etäisyys aikaan halun möyhiä nykyisiä työkuvioita?