Työnantaja osoittaa erilaisin elein, jos työntekijää ei enää kaivata työpaikalla. Työntekijän haaste onkin tunnistaa nämä merkit ajoissa. Talouslehti Forbes listasi viisi merkkiä, jotka huomatessaan kannattaa aloittaa uuden työpaikan etsiminen.

1. Pomo valehtelee ja muuttelee kertomaansa

Jotkut esimiehet osaavat ottaa vaikeudet puheeksi, mutta toiset välttelevät ongelmia ja konflikteja. Jos pomo on välttelevää sorttia, hän saattaa teeskennellä ja muutella puheitaan. Suorastaan valehdella.

2. Epämääräisyys tulevaisuuden suhteen

Kun työntekijän halutaan lähtevän, esimies välttelee kysymyksiä alaisen työn tulevaisuuteen liittyen. Kannattaa siis kysyä asioista, jotka vaativat pitkän tähtäimen suunnittelua. Pomon reaktiosta voit päätellä, mitä esimies ajattelee asemastasi työpaikalla.

3. Välttelevä pomo

Jos esimies välttelee kahdenkeskisiä tapaamisia ja keskustelua, potkut saattavat olla lähellä.  

4. Pikkuasioista valittaminen

Mikäli esimies nostaa jatkuvasti esiin epäolennaisia pikkuasioita, voit olla varma, että kaikki ei ole hyvin.

5. Sinulle ei kerrota asioita

Jos palvelujasi ei enää kaivata, pomo kertoo muille asioita, joita hän aiemmin kertoi sinulle.

Lähde: Forbes

Kommentit

21

Työtön

Olisinpa tajunnut nämä ajoissa! Juuri tuolta minusta tuntui ja niin vain määräaikainen työni loppui. Olihan niitä kertynytkin jo melkoinen liuta...
20

Tuleva työtönkö?

Kohdat 2 ja 5 osuu ja uppoaa.
20

Jamppooni

Tommostahan se on kaikissa vuokrahommissa ja 9e työharjoitteluissa, jeejee.
6

epäilevä

Aika vaihtaa.. Käykö se tuosta vain nykyään?
20

spatula

Kyl noi merkit on monesti nähty vierwstä ja osunu kohalle joskus. Mit.mitä tapahtuu kun sanot esimiehelle oman kantasi työhön jota teet ja väität vastaan...olet ei pidetty töissä. Kieli pyllyyn vaan!
17

Michael Perukangas

Talouslehti Forbes luetteli 5 merkkiä, jotka kertovat, että pian olisi syytä vaihtaa työpaikkaa. Nämä olivat: 1) Pomo muuttelee puheitaan ja valehtelee 2) Epämääräinen tulevaisuus 3) Pomo välttelee 4) Valitus: pomo alkaa äkkiä nostamaan esiin kaikenlaisia pikkuasioita. 5) Sinulle ei kerrota Mutta miten niin "vaihtaa"? Ei työpaikkaa vaihdeta noin vain. Ei työpaikan jättämistä kutsuta vaihtamiseksi, jos uudesta ei ole tietoa, vaan irtisanoutumiseksi. Eivät kaikki ole "huippuosaajia", jotka voivat tuosta noin vain hypätä tuntemattomaan, ja heti hedhantteri soittaa. Tämä on joku "huippuosaajien" lista, sillä suurin osa tuntemistani ihmisistä ei vaihda työpaikkaa tuosta vaan, oli omassa kustannuspaikassa kuinka vaikeaa tahansa. Olivat sitten siivoojia, suunnittelijoita, opettajia, tutkijoita tai sihteereitä, näitä headhuntittomia ihmisiä.
4

Analyytikko

Niin, ei kukaan sanonut että vaihtaminen käy aina ihan noin vaan. Mutta ketään ei estä ryhtyä hakemaan muuta jo ennen kuin lähtöpassit tulee, proaktiivisesti, ei tarvi jäädä odottamaan.
17

Teamleader

Alimman tason team-leader ei saa yleensä mitään tietoa...eli "pomo"/esimies pitää ensin määritellä. Monet vielä kuvittelevat että edes kaksi alinta esimiestasoa tietää tai päättää juuri mistään.
8

susa

onko jollakin kokemusta asisatani joka koskee työ aikaa,eli teen ilta duunii ja kohteita on 4 ja ensimmäinen kohde on klo 16-20 ja toiset sen jälkeen,nyt pomo on muuttanut ajan että vasta kjlo 20 jälkeen pitää mennä ja kyseisen kohteeh henkilökunta ei vaadi sitä joten nyt joudun sitten osottamaan yöbiussii kuin ennen pääsin normaalisti metrolla,ja tästä ollaan alusta sovittu että pääsen normaalin aikaan kuin julkin kulkee normaalisti.Nyt pomo ei edes viitsi kuunella asiaa vaan toteaa vain että no.....

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.