Blogi

Työpaikan virtuaalikekkerit - vinkit piristävään kokoontumiseen etänä

Blogi

Poikkeuksellinen vuosi vaatii totta kai poikkeukselliset työpaikan pikkujoulutkin. Vaikka kasvokkain ei voidakaan kokoontua, ei tilanne estä ottamasta iloa irti etänä – palaveriputkien keskellä virtuaalipikkujoulut tai yhdessä kokoontuminen ylipäätään voivat olla juuri se ihana, virkistävä tauko, jolla jaksetaan pusertaa viime metrit vuoden loppuun.

Nyt kun illanvietot eivät onnistu, virtuaalipikkujoulut voi ajoittaa myös keskelle viikkoa tai työpäivää - riippuen minkälaisen ohjelman haluaa järjestää. Eikä tarvitse edes puhua pikkujouluista, jos siltä ei tunnu. Jos vuosi on ollut yhtä haipakkaa ja tiimissä toivotaan pääasiassa enemmän kasuaaleja kohtaamisia kollegoiden kanssa, suosittelen varaamaan tälle hyvin aikaa virtuaalikekkereihinkin. Itse asiassa kokoontuminen voi rakentua hyvin ihan vaan pelkän vapaan keskustelun varaan, jos siltä tuntuu.

Monelle virkistävintä olisi nimittäin rauhassa vaihtaa kuulumisia kollegojen kanssa glögimuki kourassa ilman kalenteripainetta.

Ohjelmanumeroita tai rentoa yhdessäoloa

Niille, joille ohjelmanumero olisi mukava lisä kekkereille ja käytössä on hiukan budjettiakin, suosittua tänä vuonna on ollut muun muassa yhdessä kokkaaminen: jokaiselle sama ostoslista ja budjetti ja tehtäväksi hankkia tarvikkeet etukäteen. Joko paikalle kutsutaan ammattikokki ohjaamaan tai homma hoidetaan omin neuvoin, lopuksi ateria tottakai nautitaan yhdessä virtuaalisesti. Kokoontumisen voi aloittaa myös liikunnalla: yhdessä ulkoilu kuulokkeet päässä keskustellen, jooga tai virtuaalijumppa ovat nekin mainioita vaihtoehtoja porukalle, jossa toivotaan toimintaa ja hiukan hikeä pintaan.

Oli käytössä pikkujoulubudjettia tai ei, tässä lisäksi muutama aktiviteetti tai ohjelmanumero etäkekkereihin, jotka vaativat ainoastaan hiukan ajatustyötä järjestäjältä etukäteen:

1. Vuoden parhaat - palkintojen jako

Vuosi on hyvä päättää kiitoksiin ja positiiviseen palautteeseen, joten mitä jos palkitsisitte tiimiläisiä "gaala-seremonioin"? Tyyli on vapaa ja huumoriakin saa olla, palkittavana voi olla vaikkapa vuoden onnistuminen, vuoden opettavaisin moka tai vuoden kovin taisto – tyyli kannattaa valita tiimin kulttuurin mukaan. Perustelut kehiin ja palkinnot vaikkapa powerpoint-kalvoille, joiden avulla jännätään voittajia. Jos mahdollista, kunniakirja kotiin tai sähköpostiin toimitettuna on kiva lisä – toki muitakin palkintoja voi olla.

2. Perinteinen pubivisa

Rentoon illanistujaismeininkiin sopii tottakai perinteinen pubivisa! Klassikkokysymykset netistä kehiin tai keksi omat vuoden varrella sattuneista tilanteista – tyyli on tässäkin vapaa, kunhan hauskaa on.

3. Palauterinki

Kukapa meistä ei kaipaisi palautetta työstään, joten mitä jos suunnittelisit palautteen annon ympärille kokonaisen ohjelmanumeron? Pyydä tiimiläisiäsi antamaan toisilleen palautetta etukäteen esim. Google formsin kautta niin että vastaukset tulevat sinulle. Kerää sitten jokaisen saama palaute erikseen ja jaa palaute vuorotellen kekkereillä joko henkilökohtaisesti tai kaikkien nähtäville. Mahtavaa olisi, jos voisitte keskustella palautteesta yhdessä ja vielä jatkaa kirjallisten palautteiden pohjalta. Idea on tällä kertaa keskittyä nimenomaan hyvään ja kannustavaan palautteeseen.