Kesätyötarinat

Teliassa välittyy reilu meininki myymälästä toimistokäytäville

Telia Finland Oyj

Kevät ja kesä 2020 painuu mieleen jännittävänä aikana, mutta Erika Sipilälle ja Tuukka Laineelle kevät toi lopulta tullessaan ikimuistoisen kesän Telialla. Poikkeustilanteesta huolimatta molemmat pääsivät aloittamaan kesätyönsä, Tuukka Telia Kaupassa myyjänä ja Erika pääkonttorilla 5G:n parissa Innovation Traineena. Molempien kesätöissä heijastuivat Telian kannustava ilmapiiri sekä vapaus toteuttaa itseään.  

”Tämä on minulle ensimmäinen paikka, jossa pääsee vapaasti käyttämään luovuutta. Totta kai tässä tilanteessa oli poikkeuksellista, että ylipäänsä sai kesätyöpaikan ja vieläpä näin mielenkiintoisen”, Aalto yliopiston kauppakorkeakoulussa maisteriopintoja tekevä Erika kertoo.

Myyntiä ja markkinointia ammattikorkeakoulussa opiskelevalle Tuukalle Telian kesätyö oli ensimmäinen tärkeä oman alan työkokemus.

”Tällä kesätyöllä on ollut minulle iso merkitys, koska se on vahvistanut ajatusta, että tämä ala on se oma juttuni.”

Tuukka Laine


Poikkeustilanteesta kesätöihin

Alkuvuoden hakuprosessi oli sujunut Erikan ja Tuukan kohdalla jouhevasti, kunnes koronakevät toi mukanaan jännitystä kesätöiden toteutumisesta. Monilla työpaikoilla jouduttiin jäädyttämään rekrytointeja ja Teliallakin tuli muutoksia suunnitelmiin. Tuukan kohdalla täysipäiväisen sopimuksen sijaan pystyttiin tarjoamaan työtä aluksi vähemmillä viikkotunneilla.

”Olin saanut paikan ennen koronarumbaa, mutta silti pelotti, että mitä tästä tulee. Totta kai olisin mielelläni ottanut enemmän tunteja heti alussa, mutta ymmärsin tilanteen ja olin tyytyväinen, ettei kesätyö mennyt kokonaan alta”, Tuukka muistelee.

Odottaminen kannatti, sillä kesälomakauden alettua viikkotunnit lisääntyivät ja Tuukka pääsi täysipäiväisesti myyntityöhön käsiksi. Myös Erika pääsi jännittävästä tilanteesta huolimatta aloittamaan kesäkuun alussa. Erikan kesätyö taittui osittain etänä ja Triplan uudessa toimistossa.

Oma persoona, vapaa tyyli

Vaikka Erika ja Tuukka olivat kesällä täysin eri tehtävissä, yhteneväisyyksiäkin löytyy. Kumpikin kokee saaneensa tehdä työtään omalla persoonallaan ja tyylillään. Myös työyhteisöllä on ollut suuri rooli oman osaamisen kehittymisessä.

”Keskustelemme aina esihenkilön kanssa, mikä on seuraavan tehtävän päämäärä. Olen aika vapaasti saanut miettiä, että mikä olisi paras tapa päästä sinne. Tuntuu, että minuun luotetaan ja saan tehdä asioita omalla tavallani”, Erika pohtii.

Tuukka kertoo, että myyntityöhön on annettu raamit, jonka sisällä on saanut vapaasti toimia. Samalla tukea ja apua on ollut koko ajan tarjolla.

”Usein vuoron jälkeen ja aina viikon alussa käydään yhdessä läpi, mikä meni hyvin ja mihin kannattaa jatkossa kiinnittää huomiota. Olen oppinut paljon myyntitapoja ja saanut vinkkejä kaupan klousaamiseen.”

”Palautetta on tosi kiva saada ja vielä oikeasti konkreettisia kehitysehdotuksia. Kaikki palaute on myös annettu aina tosi hyvässä hengessä”, Erika iloitsee.

Erika Sipilä


Kaikkia arvostetaan

Kesätyössään Innovation Traineena Erika tekee markkina-analyysiä, jonka kautta kartoitetaan liiketoimintamahdollisuuksia 5G:n parissa. 5G:n yhtenä näkökulmana on sen rooli toimintojen tehostamisessa esimerkiksi sähkönkulutuksessa. Ympäristönäkökulma tarjoaa Erikalle samalla laajempaa kuvaa omasta työstään.

”Minusta tuntuu, että tuottamani raportit ja työkalut oikeasti auttavat tiimiäni. Niitä käytetään ja niistä on hyötyä”, Erika sanoo työnsä merkityksellisyydestä.

Tuukka arvostaa työpaikallaan ja erityisesti myyntityössä rehellisyyttä ja läpinäkyvyyttä, johon Telialla myös kannustetaan. Esimerkiksi asiakaskohtaamisiin on tarjottu uusi malli, jossa tietoisesti pyritään pois operaattoreihin liittyvästä ikävämmästä maineesta.

”Se on minulle tärkeää ja on mukavampi myydä tuotteita ja palveluita, jotka ovat oikeasti hyviä asiakkaalle. On ollut mielekästä päästä rikkomaan ennakkoasenteita ja stereotypioita myyjistä”, Tuukka hymyilee Erika on samoilla linjoilla Tuukan kanssa ja jatkaa:

”Sellainen reilu meininki heijastuu myös täällä toimiston puolella. Yhdessä luodaan sellaista kivaa paikkaa olla töissä ja kaikkia arvostetaan yhtä lailla.  

Kurkkaa Telian kesätyömahdollisuudet ja liity mukaan jengiin.

Teksti: Siiri Huttunen
Kuvat: Niko Jekkonen

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Telian kanssa.