Työelämä

Suomen Kaukokiito haluaa olla toimialansa turvallisin yritys

Suomen Kaukokiito Oy

Vastuullinen työpaikka

Kun aika on vastuullisille teoille, reilulle työnantajuudelle ja kestävän tulevaisuuden rakentamiselle. Nostamme vuoden aikana Oikotiellä konkreettisia työelämän vastuullisuustekoja, koska yksinkertaisesti sanojen aika on ohi ja tekojen aika on nyt.

Suomen Kaukokiidolla jokaisesta työtapaturmasta ilmoitetaan, ja niistä tehdään sisäinen tutkinta. Yrityksen käytössä ovat turvallisuuskartoitukset, joihin myös henkilöstö osallistuu. Samalla Kaukokiito on tehostanut työturvallisuusviestintäänsä. Yrityksen sisäisellä Turvatonni -kampanjalla kannustetaan työntekijöitä turvallisuushavaintojen tekoon. Tavoite on tehdä 1000 turvallisuushavaintoa vuoden aikana, ja tällä hetkellä yritys on tavoitevauhdissa. Kaikki turvallisuushavainnot käsitellään ja parhaat palkitaan.

Turvallisuuden merkkipaaluja juhlistetaan kakkukahvien merkeissä ja tänä vuonna on jo herkuteltu Sääksjärven logistiikkakeskuksessa, jossa on työskennelty yli vuosi ilman työtapaturmia. Työturvallisuusviestinnän tehostamiseksi saatiin myös uusia työkavereita: pahvinen Turva-Kake muistuttaa tärkeistä työturvallisuusasioista. Syksyllä Kaukokiito järjestää turvallisuuspäivät terminaaleilla – erilaisia pisteitä ja ständejä, joissa käsitellään työturvallisuus ja -hyvinvointiteemoja eri näkökulmista.

Vastuullisuuden tiekartta ohjaa Kaukokiidon toimintaa

Kaukokiito täyttää tänä vuonna 70 vuotta ja juhlavuonna he haluavat nostaa esille paitsi historiaa myös kuluvan strategiakauden keskeisiä ja tärkeitä vastuullisuus- ja kehitysteemoja. Juhlavuoden kantava teema on ”matkalla tulevaisuuteen”. Tästä esimerkkinä Kaukokiito esittelee vuoden aikana 52 vastuullisuustekoa, yhden vuoden jokaista viikkoa kohden. Nämä yksittäiset teot – suuret ja pienet – ovat kaikki arvokkaita matkalla kohti yrityksen vastuullisuustavoitteita.

Kaukokiidolla uskotaan, että kestävä huominen tehdään yhdessä. Niinpä he loivat vastuullisuuden teemat ja tavoitteet läheisessä yhteistyössä henkilöstön ja asiakkaiden kanssa - syntyi eteenpäin katsova vastuullisuuden tiekartta. Siinä tavoitteet on jaettu kolmeen: ilmastoon, kaukokiitolaisiin ja yhteiskuntaan. Näiden teemojen alla on omat alatavoitteensa, jotka sinetöivät vastuullisuuden osaksi yrityksen arkea. Määritellyt tavoitteet tuovat vastuullisuuden kiinteämmäksi osaksi Kaukokiidon liiketoimintaa.

Jokainen vastuullisuuden osa-alue on jaettu Kaukokiidolla käytännön projekteiksi, joiden kehitystä johdetaan, mitataan ja kehitetään. Yksi keskeinen päätös on kiristää päästöjen vähentämistä ja asettaa tiukka tavoite kuljettaa kaikki toimitukset hiilineutraalisti vuoteen 2030 mennessä; viisi vuotta ennen Suomen kansallista tavoitetta. Tulevaisuudessa Kaukokiidon tavoitteena on maksimoida oma positiivinen vaikuttavuus ja auttaa asiakkaita saavuttamaan omat tavoitteensa vastuullisuudessa.

Lähde: Suomen Kaukokiito Oy:n verkkosivut

Teksti: Ilari Äijälä

Haluamme Oikotiellä jakaa hyviä käytäntöjä ja rakentaa vastuullisempia työpaikkoja yhdessä yli 400 organisaation kanssa. Työelämän vastuullisuusteoksi äänestettiin keväällä Scandicin energiatiimit, mutta myös muiden organisaatioiden vastuullisuusteot ansaitsevat tulla esille.  

Suomen Kaukokiito Oy on mukana Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisössä. Lue lisää vastuullisuusyhteisöstä täältä ja työelämän vastuullisuusteoista täältä