Sinuhe Wallinheimo oli ennen jääkiekkomaalivahti. Nyt hän on kansanedustaja, joka tietää, miltä tuntuu muuttua sankarista sylkykupiksi päivässä.

Sinuhe Wallinheimo pelasi ennen ammatikseen jääkiekkoa. Aktiivisen urheilu-uran loppuvaiheessa häntä alkoi mietityttää, mihin tie veisi seuraavaksi. Vastaus löytyi politiikasta: vuonna 2008 Wallinheimo asettui ehdolle kuntavaaleissa ja meni läpi. Toinen ura poliitikkona alkoi jääkiekon ohella.

”Halusin kokea sen fiiliksen, että onko tämä se juttu, mitä haluan tehdä. Ja ihan hyvältähän se tuntui”, Wallinheimo kuvailee.

Päättäjänä Wallinheimo on saanut kokea monenlaista, mutta pysytellyt paineista huolimatta omana itsenään.

”Politiikka on sitä, että muuttuu sankarista sylkykupiksi päivässä. Siitä huolimatta olen oma itseni ja se sama persoona. Kyllähän se ihmisille välittyy.”

Wallinheimon mielestä ammatinvaihtoa pohtivien on tärkeää tietää, että vaikka uran suunta muuttuu, on silti syytä pysyä itselleen uskollisena.

”Jos pohdit uranvaihtoa, kuuntele sydäntäsi. On selvää, että matkan varrella kohtaat kommervenkkejä, mutta mitä sitten? Jahtaa niitä unelmia.”