Kesätyötarinat

S-ryhmässä kesätyön ei tarvitse päättyä kesään

kesätyöntekijä Camilla Mänty

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Vastuullinen työpaikka

Camilla Männyn polku S-ryhmällä vei kesätöistä vakituiseksi ja lopulta sisäisellä haulla uuteen kaupunkiin. Venla Tetrin työpaikka vaihtui Vantaalta napapiirin taakse.

Keväällä Camilla Mänty luki pääsykokeisiin ja haaveili muutosta kotipaikkakunnaltaan Eurajoelta Helsinkiin. Vaikka lääketieteellisen ovet eivät tänä vuonna auenneet, Mänty pääsi sittenkin toteuttamaan suunnitelmansa. Muuton mahdollisti työpaikka Osuuskauppa Keulassa, josta Mänty haki siirtoa pääkaupunkiseudulle HOK-Elantoon. 

– Yllätyin, kuinka helppoa oli vaihtaa työpaikkaa sisäisesti. Täytin lomakkeen ja kerroin toiveista, jonka jälkeen minuun otettiin yhteyttä. Enää ei tarvinnut kuin ottaa paikka vastaan, Mänty muistelee.

Sittemmin helsinkiläistynyt Mänty työskentelee nyt Lauttasaaren S-marketissa osa-aikaisella työsopimuksella ja valmistautuu ohessa ensi kevään pääsykokeisiin. Työnantajalle lähtee kiitos siitä, että hänen toiveitaan on kuultu ja otettu huomioon. Uudessa työpaikassaan Mänty pääsee tekemään iltavuoroja sekä monipuolisesti erilaisia kassa-, kenttä- ja vastuuvuoroja. 

Tähän elämäntilanteeseen paras työpaikka, mitä voi olla.

Mänty aloitti S-ryhmässä alun perin kesätyön merkeissä lukion aikana. Kesätyön jälkeen hän jatkoi Eurajoella myymälätyössä kolmen vuoden ajan ennen muuttoaan Helsinkiin.

– Eurajoki on pieni kylä ja täällä Helsingissä taas on enemmän vilinää. Töissä peruspalikat ovat kuitenkin samanlaisia. Asiakaspalvelu on kaiken ydin”, Mänty pohtii.

Uudella työpaikallaan Mänty on tuntenut olonsa tervetulleeksi. Vaikka aluksi olikin paljon uuden opettelemista, hän kertoo päässeensä nopeasti talon tavoille. Lauttasaaressa aloitti samanaikaisesti muitakin uusia kasvoja, mikä osaltaan helpotti sopeutumista ja antoi tukea ja turvaa. 

– Lauttasaaressa ollaan oltu todella lämpimiä ja ihania. En olisi voinut toivoa parempaa vastaanottoa.

Etelästä pohjoiseen

kesätyöntekijä Venla Tetri

HOK-Elannolla Tikkurilan Prismassa vuoden päivät työskennellyt Venla Tetri sai kesällä ilouutisia, kun opiskelupaikka varmistui kuvataidekasvatuksen linjalta Lapin yliopistosta. Edessä olisi muutto Rovaniemelle. 

– Menin sanomaan pomolle, että nyt on tällainen tilanne, että olen päässyt kouluun, Tetri muistelee.

– Sain rekrytoinnista vastaavan henkilön yhteystiedot. Kerroin, mihin olen muuttamassa ja että siinä olisi vieressä Prisma, johon toivoisin pääseväni töihin.”

Nykyisin Rovaniemellä asuva Tetri pitää työssään siitä, että se on kevyttä ja sovitettavissa joustavasti yhteen muun elämän kanssa. Kymmentä tuntia viikossa tekevä Tetri lukee eduksi myös tiiviin työyhteisön – niin Tikkurilassa kuin Rovaniemelläkin. Uudessa työpaikassa on kuitenkin riittänyt myös uuden oppimista, sillä Osuuskauppa Arinassa joitain asioita tehdään eri tavalla kuin ennen HOK-Elannossa. 

– Työkaverit ovat auttaneet ja ottaneet hyvin vastaan. Ylipäätään täällä on eri tavalla yhteisöllistä ja asiakkaatkin ovat rennompia, Tetri hehkuttaa uutta kotikaupunkiaan.

Sekä Mänty että Tetri ovat tyytyväisiä mahdollisuudesta jatkaa tutuissa hommissa uudesta elämäntilanteesta huolimatta. Työnantajana S-ryhmä erottuu kaksikon mielestä edukseen niin luotettavuuden kuin työsuhde-etujen puolesta. 

– Nuorena työntekijänä täytyy aina vähän varoa, mihin menee duuniin, ettei vain käytetä hyväksi. S-ryhmällä tätä riskiä ei ole, Tetri summaa.

Katso S-ryhmän kesätyöpaikat kautta maan ja hae! 

Testaa S-ryhmän kesätyöpeliä ja hae juuri sinulle sopivaan kesätyöhön! 

Teksti: Väinö Vasara
Kuvat: Niko Jekkonen & Venla Tetri

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä S-ryhmän kanssa.