Kesätyöntekijälle

Parhaat kesätyönantajat 2019: 11 467 nuorta arvioi kesätyökokemuksensa

Vastuullinen työpaikka

Vastuullisin kesäduuni -kilpailussa palkitaan parhaat kesätyönantajat vuosittain. Tulokset perustuvat kesätyökauden aikana toteutettuun Kesäduunitutkimukseen.* Vuonna 2019 kilpailuun osallistui 243 kesätyönantajaa ja kesätyöntekijöiden arvioita näistä saatiin 11 467.

Arvioiden perusteella vastuullisimmiksi kesätyönantajiksi nousivat Caverion, WSP Finland ja Kiinteistö Oy M2-kodit. Työnantajia arvioitiin muun muassa työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden ja tasapuolisuuden perusteella.

1000Plus -sarjassa hopeasijalle ylsi huonekalujätti IKEA ja pronssi metsäteollisuuden Stora Ensolle. Suurten organisaatioiden sarjassa hopeaa sai Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja pronssia kantaverkkoyhtiö Fingridille. Pienten ja keskisuurten sarjassa toinen sija meni Axus Finland/ALD Automotivelle ja kolmannen sijan sai digitaalisten liiketoiminta- ja talousprosessien kehittäjä Efima.  

"Caverion tarjoaa erittäin hyvän kesätyökokemuksen kaikilla osa-alueilla. Osa-alueista jopa neljä, työhakuvaihe, työtehtävien mielekkyys, perehdytys ja ohjaaminen sekä kirjallinen työsopimus, arvioidaan 1000PLUS sarjassa TOP3 parhaimman joukkoon. Erinomainen suoritus heijastuu edelleen yleisen tyytyväisyyteen, jossa sijoitus on niin ikään TOP3 joukossa."

"WSP Finlandin kesätyöntekijät ovat todella viihtyneet kesätyössään. Kaikki WSP Finlandin kesätyön osa-alueet yltävät erinomaiselle tasolle, neljässä osa-alueessa työhakuvaihe, työtehtävien mielekkyys, perehdytys ja ohjaaminen sekä, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus sijoitus on TOP5 parhaimman joukossa. Myös Kokonaistyytyväisyys arvioidaan suurten sarjan toiseksi parhaimmaksi."

"Kiinteistö Oy M2-Kodit tarjoaa erinomaisen kesätyökokemuksen. Yleistyytyväisyyden arvosana on todella korkea. Erityisenä vahvuutena nousevat kesätyöntekijöiden arviot oikeudenmukaisesta ja tasapuolisesta kohtelusta sekä työnhakuvaihe, jotka arvioidaan sarjansa parhaimmaksi. Myös työtehtävien mielekkyys sekä kirjallinen työsopimus sijoittuvat sarjassa parhaimpien tulosten joukkoon."

*Tutkimuksen toteutti IRO Research ja siihen osallistui 11 467 nuorta 243:sta organisaatiosta kesä- ja heinäkuussa 2019. Vastaukset kerättiin käyttäen organisaatiokohtaisesti lähetettyjä linkkejä sähköiseen lomakkeeseen, johon nuoret saivat vastata anonyymisti.  

Vastuullisimmat kesätyönantajat 2019


Vastuullisin kesäduuni 2019 -kilpailun TOP 10:

1000Plus yritysten sarja:

1. Caverion
2.IKEA
3.Stora Enso
4.Teknologian tutkimuskeskus VTT
5.Touhula-päiväkodit
6.Teknos Group
7.LähiTapiola
8.Ponsse
9.Ramboll
10.Sweco

Suurten yritysten sarja:

1.WSP Finland
2.Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
3.Fingrid
4.Suomussalmen kunta
5.Gasum
6.Fastems
7.Dahl Suomi Oy
8.Autokeskus
9.Elenia Oy
10. Efora Oy

Pienten ja keskisuurten yritysten sarja:

1.Kiinteistö Oy M2-Kodit
2. Axus Finland/ALD Automotive
3.Efima
4.Yleinen työttömyyskassa YTK
5.Alfa Laval Aalborg
6.Pirkan Opiskelija-asunnot POAS
7.Visma Solutions
8.Pääkaupunkiseudun 4H
9.Ensto
10. Asianajotoimisto Castrén & Snellman

  Kunniamaininnat:

  • Vuoden kesätyöntekijä 2019/Hilda Vähäsöyrinki, ABB
  • Alle 18-vuotiaiden työllistäjä/ Helsingin kaupunki
  • Kunniamaininta vammaisten ja erityisnuorten työllistäjälle /Ähtärin Eläinpuisto
  • Yrittäjäesimerkin tarjoaminen nuorille/Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistys
  • Akava: Teoriasta tekoihin – korkeakouluopiskelijoita ansiokkaasti työllistänyt yritys / ELY -keskus

Kunniamaininnan voittaja 2019

 

Lisää tietoa kampanjasta:

Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan enemmän ja parempia kesätyökokemuksia 14-29 -vuotiaille nuorille.

Vuonna 2019 kampanjassa oli mukana 545 työnantajaa. Tarjosimme kesällä 2019 lähes 100 000 vastuullista kesätyöpaikkaa. Vastuullinen kesäduuni 2019 -kampanjan pääyhteistyökumppaneina toimii Telia, Destia, S-ryhmä, Kojamo, ManpowerGroup, Lassila & Tikanoja, Promotion Point, Elinkeinoelämän keskusliitto ja T-Media Oy ja Talous ja Nuoret TAT.