Blogi

Paranna elämääsi parilla sähköpostilla

Positiivinen proaktiivisuus voi parantaa elämää ja uraa – jopa tehdä onnelliseksi.

Maailmalla liikkuu monta teoriaa sähköpostien onnelliseksi tekevästä vaikutuksesta. On ihan virkistävää oppia, että lähinnä stressaavan ja rasittavan maineen omaavasta pikapostista löytyy myös positiivisia tutkimuksia. Kokeile parantaa elämääsi meilaamalla.

Vahvista suhteitasi

Harvardissakin työskennellyt onnellisuuden tutkija Shawn Achor on kirjoittanut teoksen The Happiness Advantage. Hänellä on teoria, jonka mukaan päivittäin eteenpäin lähetetty kiitos tai kehu kasvattaa kiitoksen saajan ilon lisäksi myös omaa onnellisuutta.

Ideana on yksinkertaisesti kirjoittaa joka aamu kiittävä tai kehuva viesti jollekulle, esimerkiksi ystävälle, kollegalle tai perheenjäsenelle. Achorin mukaan tapa vahvistaa huomattavasti ihmissuhteita.

On tutkittu tosiasia, että aivot tottuvat mielihyvän tunteisiin, jotka syntyvät siitä kun ilahduttaa muita.

Etene urallasi

Entäpä sitten esimies? Stanfordin professori Jeffrey Pfeiffer kehottaa meilaamaan pomolle aina viikon lopussa.

Ajatuksena on referoida pomolle omat tekemiset viikon ajalta lyhyellä sähköpostilla ja säästää häneltä näin aikaa.

Tällainen informatiivinen kooste koetaan tutkimusten mukaan usein hyvin positiivisena ja proaktiivisena ja saat sen avulla aikaansaannoksesi asiallisesti esimiehen tietoon.

Pomot nimittäin käyttävät yllättävän vähän aikaa alaistensa tekemisten seuraamiseen. Jos koet olevasi tehokas ja arvokas tekijä työpaikallasi, tuo se itse ilmi.

Uusille urille

Lähetä silloin tällöin pieni muistutus itsestäsi tuttaville muista yhteyksistä. Heitä meiliä messuilla tai seminaarissa tapaamallesi tai sosiaalisen median syövereistä löytyneelle kontaktille.

Muistutat tuttavaa olemassaolostasi ja aktiivisuudestasi laittamalla vaikka mielenkiintoisen linkin ja hyvien jatkojen toivottelut.

On yllättävän hyödyllistä ottaa ajoittain kontaktia työtuttuihin, jotka eivät ole ”omissa piireissäsi”. Vieraissa verkostoissa avautuu aina pieni rako uusiin maailmoihin.

Onnellisuus muodostuu kolmesta palasesta; Noin 50% riippuu geeneistä ja 10% määrittyy olosuhteiden mukaan. Niinpä jopa 40% riippuu tietoisesta tekemisestä ja omasta näkökulmastamme.