Kesätyötarinat

Oikealla alalla – Unelmien kesätyöpaikka löytyi Metsästä

Metsä Group

”Paras oivallus kesätyön aikana on ollut vahva tunne oman alan löytymisestä”, kertoo Venla Kiviniemi, viittä vaille valmis metsänhoitaja. Kesätyöt Metsä Groupilla Seinäjoen piirillä ovat täyttäneet hänen kaikki toiveensa oman alan kesätyöpaikkaa kohtaan. Jotakin Metsä Groupilla viihtymisestä kertoo myös se, että Venla matkasi tänä vuonna Helsingistä Seinäjoelle kesätöihin jo toista kertaa.  

Kesätyöt kehittävät monipuolista osaamista

 Venlan tiet veivät jo nuorena luontoon. Luonnossa liikkuminen onkin yksi kesätyön tuomista eduista, sillä kesätöihin on kuulunut muun muassa maastotarkastuksia metsän siimeksessä. Viime kesän logistiikka-alan tehtävät saivat väistyä, kun Venlalle tarjottiin paikkaa metsänhoidon ja korjuun operaatioissa. Kesätöiden kerryttämän työkokemuksen myötä oma osaaminen on noussut aivan uudelle tasolle: ”Jos olisin tehnyt muita töitä kesät opintojen ohella, en olisi tässä pisteessä. Töissä oppii sellaista mitä koulunpenkillä ei opeteta”, Venla pohtii.

Nainen metsässä

 

Työympäristöstä voimaa

 Oman alan kesätyöt merkitsevät Venlalle valtavasti, sillä tietotaitoa pystyy kerryttämään aivan eri tasolla kuin luentosalissa. Vastuullisten työtehtävien lisäksi kesätyö on tarjonnut mielenpainuvia hetkiä Suomen luonnossa. ”Kun metsässä työskennellessä näkee ukkometson lennähtävän aamuauringossa, sitä miettii, voiko tällaista ollakaan”, Venla hymyilee. ”Parasta on, kun täällä pääsee oikeasti tekemään ja kehittymään. Tehtävät ovat monipuolisia ja saan toimia itsenäisellä otteella. Tänä kesänä sain myös oman vastuualueen, kun hoidin taimilogistiikkaa itsenäisesti. On tosi hieno tunne, kun saa ratkaistua jonkin eteen tulleen haasteen ja vietyä projektin omalla oivalluksella loppuun saakka”.

Nainen metsässä


Tasavertaista kohtelua hyvässä hengessä

Venlan mukaan kesätöissä Metsä Groupilla kaikkia työntekijöitä kohdellaan tasavertaisesti. Työnantajan vastuullisuus näkyy esimerkiksi siinä, kuinka työturvallisuuteen panostetaan heti työsuhteen alusta alkaen. Perehdytys ja työyhteisö saakin Venlalta täydet kymmenen pistettä. Jo kesätyön alkumetreillä innokas metsäalan osaaja tunsi olonsa odotetuksi työyhteisön jäseneksi. Juuri työyhteisö ja mukava työporukka olivatkin ratkaisevassa osassa Venlan hakiessa Metsä Groupille kesätöihin toista kertaa. ”Tuntuu hyvältä, että meidän kesätyöntekijöiden työpanosta arvostetaan aidosti ja se tuodaan myös ilmi”, Venla kehaisee.

Kesätyöt tukena oman alan löytymisessä

Kesätöiden ansiosta Venlan ei tarvitse enää epäröidä sitä, mikä hänestä tulee isona. Tunnetta vahvistavat niin asiakkailta tullut positiivinen palaute kuin työn tuoma merkityksellisyyden tunne. ”Täällä oma ymmärrys alasta sekä erilaisista työtehtävistä on laajentunut valtavasti. Näiden kesätyökokemusten perusteella tiedän, että haluan tulevaisuudessa tehdä töitä metsäalalla ja siihen myös tähtään. Toivon todella, että saisin työskennellä tässä talossa myös tulevaisuudessa”, Venla sanoo hymyillen.

Tutustu Metsä Groupin kesätöihin täältä!    

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Metsä Groupin kanssa.

 

Kuvat: Niko Jekkonen
Teksti: Riikka Hautala