Kesätyötarinat

Osa pätevää porukkaa – Metsä Groupin kesätyöntekijöistä huokuu ammattiylpeys

Metsä Group

Juha Henttu ja Matias Huhtala aloittivat kesätyönsä Metsä Groupin Rengon sahalla tänä vuonna jo toukokuussa. Juha toimi rimasyötön valvojana ja siirtovaunun kuljettajana, Matias puolestaan teki töitä muovittajana tasaamolla.

Juha ja Matias painottavat, että sahalla työskentely on muuttunut paljon vuosien saatossa, meno ei ole samanlaista kuin vanhoissa mustavalkoisissa elokuvissa. Turvallisuuteen panostetaan ja henkilökohtainen kehitys motivoi tekemään parhaansa päivittäin. Sekä Juhasta että Matiaksesta huokuu ylpeys omaa työtään kohtaan.

Kuka olet ja mitä olet päässyt tekemään Metsä Groupissa?

Juha: Olen Juha Henttu ja opiskelen Tampereen ammattikorkeakoulussa metsätalouden insinööriksi ja olin kesätöissä Rengon sahalla. Työtehtäviini kuului rimasyötön valvominen, häiriötekijöiden poistaminen, kunnossapito ja siirtovaunun kuljettajana toimiminen.

Matias: Minä olen Matias Huhtala Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Olin kesätöissä Rengon sahan tasaamolla muovittajana. Opiskelen taloushallinnon tradenomiksi, mutta kaveri suositteli Metsä Groupia työnantajana. Metsäala kiinnostaa, joten päädyin tänne kesätöihin.

Millaista on työskentely Metsä Groupissa?

Juha: Täällä on hyvä yhteishenki ja kokeneita ammattilaisia töissä. Perehdytyksessä tutustuttiin eri toimipisteisiin ja työtehtäviin. Alusta asti vastaanotto on ollut erittäin lämmin.

Matias: Joka päivä on vähän erilainen! Joskus päivät ovat hieman rauhallisempia, joskus rankempia. Kesän alussa tein töitä toisen työntekijän kanssa, joka opasti tehtäviin. Lisäksi meillä on radiopuhelinkuulokkeet, joilla saamme tarvittaessa yhteyden keneen tahansa henkilöön sahalla, jos tulee jotain kysyttävää.

Mikä sinua motivoi sahalla työskentelyssä ja millaisia ominaisuuksia työssä tarvitaan?

Juha: Iloista mieltä, motivaatiota työntekoon ja halua oppia uutta! Motivaatio pysyy yllä, kun tekeminen on kivaa ja kaikki kannustavat toisiaan. Turvallisuuteen selkeästi panostetaan, sitä painotetaan kaikessa tekemisessä kokeneempien työkavereiden toimesta. Onnistumisen tunnetta tulee siitä, kun oppii hahmottamaan kokonaisuuden ja käyttämään kaikkia laitteita turvallisesti.

Matias: Minulle merkityksellisyys on sitä, että tiedän työni olevan tärkeää suuremmassa mittakaavassa. Vastuullisesti tuotetut tuotteet, puhtaat raaka-aineet ja ympäristön huomioon ottaminen ovat itselleni tärkeitä asioita.  Täällä pärjää melkein kuka vain, kunhan on intoa ja ahkeruutta tehdä työtä. Moni ajattelee sahalla työskentelyn olevan samanlaista kuin vanhoissa elokuvissa, että joutuu käsin työntämään tukkeja sirkkeliin ja pelkäämään, että jotain sattuu. Näin ei kuitenkaan ole. Moni työvaihe on automatisoitu, joten työhön ei tarvitse valmistautua vuoden salikuurilla. Metsä Groupissa työturvallisuus onkin huomioitu erinomaisesti kaikessa toiminnassa. Hyvällä asenteella pärjää!

Mistä olet ylpeä työssäsi?

Juha: Työyhteisössämme on hyvä yhteishenki. Tekeminen on hyväntuulista ja rentoa, aina voi kysyä neuvoa ja töiden lisäksi puhutaan paljon myös vapaa-ajan asioista.

Matias: Kokonaisuuden oppiminen ja oman tiedon lisääntyminen! Olo on onnistunut myös silloin, kun päästään tuotantotavoitteisiin. Jos työssä on vaikeita hetkiä, nämä tilanteet käsitellään työkavereiden kanssa aina huumorin kautta.

Mitä yllätyksellistä voit kertoa työpaikastasi?

Juha: Kesätyössä itselleni yllätys oli puun volyymi sahalla. Kaikki puun osat käytetään kuitenkin hyödyksi eikä mitään polteta. Rengon sahalla käsitellään pelkästään kuusipuuta.

Matias: Jos missä tahansa Metsä Groupin toimipaikassa tapahtuu pienikin työtapaturma, tiiminvetäjämme pitää meille turvallisuusvartin, jolla varmistetaan, ettemme toista tapahtunutta omassa toimipisteessämme. Työturvallisuuteen siis todellakin panostetaan.  

Lue lisää Metsä Groupista työnantajana täältä.