Työnhaku

Nyt on vastuullisten työpaikkojen aika!

Vastuullinen työpaikka

Meillä Oikotiellä tavataan sanoa “kun aika on”. Nyt on aika. Vastuullisille teoille, reilulle työnantajuudelle ja kestävän tulevaisuuden rakentamiselle. Niille aidosti avoimille työpaikoille.

Yhdistimme tänään, 1.11. alkaen vastuullisuuskampanjamme Vastuullinen työpaikka -yhteisöksi, jossa mukana on niin vastuullisuusmatkansa alkumetreillä olevia organisaatioita sekä pidemmän aikaa matkaa läpinäkyvästi käyneitä tahoja. Kaikki heistä kuitenkin allekirjoittavat vastuullisen työnantajuuden periaatteet ja ovat sitoutuneet kantamaan vastuuta kehittämällä työn tekemisen tapoja jatkuvasti vastuullisempaan suuntaan – oppimaan muilta, kannustamaan esimerkein, vaikuttamaan teoilla.

Tavoitteenamme on kirittää jokaista organisaatiota kantamaan vastuunsa ja pyrkimään kohti vastuullista työnantajuutta toiminnallaan, sillä sanat eivät enää yksinkertaisesti riitä. Nyt on aika konkreettisille työelämän vastuullisuusteoille. Yhteisössä on mukana jo tällä hetkellä noin 300 työnantajaa, jotka koskettavat noin 200 000 työntekijää! 

Haluammekin, että työntekijä voi kertoa ylpeänä olevansa töissä vastuullisessa työpaikassa. Nyt on tekojen aika. Työnhakijoita kiinnostaa mitä konkreettisia tekoja työnantajat tekevät vastuullisuuden eteen. Työelämän vastuullisuus on tärkeämpää ja merkityksellisempää kuin koskaan aiemmin kun kilpaillaan osaavasta työvoimasta. Katso täältä Suomen vastuullisimmat työpaikat ja kesätyöpaikat!

Vuonna 2023 vastuullisuusmatkalla pääkumppaneinamme ovat upeat: Kemira, Outokumpu, S-ryhmä, Destia, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, T-Media, Talous ja nuoret TAT sekä Omnia, Espoon kaupunki, Worker Finland, Stora Enso ja Keva.

Lisäksi vastuullisuutta kanssamme rakentavat kumppanit ANDRITZ, Grano, Lidl Suomi, Eckerö Line Ensto, Castrén & Snellman, Metsä Group, Tampereen kaupunki, Tampereen Sähkölaitos, Kuntarekry, Teknologiateollisuus, Helsingin kaupunki, Rakennusliike Lapti, Fingrid, Neste, Sakupe, Sweco ja Fintraffic. 

Katso kaikki vastuulliset työpaikat ja yhteisön kumppanit täältä!

Kuvaaja: Niko Jekkonen