Vastaa kyselyyn

Hei työnhakija, haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Siksi olemme kiitollisia, jos vastaat kyselyymme. Osallistu kyselyyn tästä ›

Oikotie Työpaikat
Työhyvinvointi

Miksi toiset onnistuvat paremmin kuin toiset?

13.6.2018 klo 7:00

Onnistujia yhdistävät tietyt piirteet – ja niitä voi myös kehittää. Onnistumisen taidot voi omaksua kuka tahansa, mutta se vaatii lujaa työtä ja uskoa siihen mitä tekee.

Onnistumisen tai menestymisen psykologia käsittää tavoitellun päämäärän saavuttamisen ja tietyn sosiaalisen sekä aineellisen aseman. Menestyksen määrittämisessä ei ole pelkästään ulkoisia kriteerejä (taloudellinen hyvinvointi, ura, puoliso), vaan myös sisäiset tunteet, jotka tuovat kiitollisuutta ja tyydytystä siitä, mitä yksilöllä on ja mikä häntä ympäröi. Tällöin hän on tyytyväinen elämäänsä kaikilta osin.

Kuka tahansa voi onnistua, kun yrittää ja uskoo

Kuka tahansa voi onnistua melkein missä tahansa, mutta se onnistuu vain kun haluaa itse muutosta ja uskoo asiaansa. Näin uskoo psykologian tohtori, työ- ja urheilupsykologinakin toiminut Satu Kaski.

Vaikka urheilussa tulokset ja menestys näkyvät suoraviivaisemmin, menestyksen kaavaa voi hyödyntää myös muussa elämässä. Epäonnistumiset ovat usein opittuja; ja jos on aina ollut päähän potkittu, vaatii todella paljon päästä eteenpäin ja nähdä asiat toisin.

Onkin tärkeää yrittää vaikuttaa omiin ajatuksiinsa onnistumisesta ja menestyksestä. Jos onnistuminen on mahdollista tuolle, miksi ei minullekin?

Mitä tärkeämpi asia on, sitä suurempi on epäonnistumisen tunne

Mieli on salakavala ja uskomuksen jylläävät usein liikaakin. Jos vakuuttaa itselleen, ettei tästä tule mitään, niin ei siitä varmasti tulekaan. Siksi on tärkeää tunnistaa mihin sävyyn itsellensä puhuu. Itselleen kannattaa puhua ystävällisesti ja kannustavasti. Tämä vaatii opettelua ja tietoista päätöstä siitä, että haluan onnistua. Matkalla itseen joutuu käsittelemään omia pelkojaan, mutta se kannattaa.

Epäonnistumiset ovat monelle kuin maailmanloppu, mutta on lohduttavaa kuulla, että ne ovat usein tulkinnanvaraisia. Ihminen kun voi määritellä epäonnistumiseksi sellaisenkin suorituksen joka jollekin on todellinen onnistuminen!

Tappiot voitoksi

On myös ihmisiä joille tappiot ovat suuri motivaation lähde. Kokemukset ja koettelemukset ovat opettavaisia.

Työtä ja sitkeyttä tarvitaan tuloksiin pääsemiseksi. Ei kannata mennä lannistavaan ympäristöön. Näkökulman vaihtamisen taito tuo uutta perspektiiviä asioihin.

Oikeastaan harvat asiat ovat niin vakavia, että niiden toisella puolella ei olisi valoa.

Suomalaisille usein vieras kepeys on myös olennainen asia. Jos osaa nähdä itsensä hieman naurettavassa valossa, rentoutuu ja pian huomaakin onnistuneensa.

Jokaiselle ihmiselle on tärkeää onnistua hänen henkilökohtaisessa elämässään, urallaan ja muilla yhtä tärkeillä elämänalueilla.

Panosta näihin, jos haluat menestyä:

Tutustu itseesi ja kiinnostuksen kohteisiisi

Usko itseesi ja asiaasi

Usko, että olet menestyksen arvoinen

Usko, että sinä voit onnistua

Unohda väärät tavoitteet ja negatiiviset uskomukset

Keskity olennaiseen

Pysähdy puolivälissä

Ruoki motivaatiotasi

Älä vertaa itseäsi muihin

Älä keksi tekosyitä epäonnistumisellesi

Vältä negatiivisia ihmisiä

Visualisoi tulevaisuutesi

Tutustu muihin menestyjiin ja lue menestystarinoita

Pyri optimismiin vaikeassakin tilanteessa