Kesätyötarinat

Kemiran kesätöissä saa sopivasti tukea, kannustusta ja vastuuta

Kemira Oyj

Vastuullinen työpaikka

Kemira on globaali yritys, jolla on monimuotoinen ja osallistava yrityskulttuuri sekä monipuolisia kasvumahdollisuuksia. Opiskelijat ja vastavalmistuneet tuovat Kemiralle uusia ideoita ja näkemyksiä sekä intohimoisen pyrkimyksen kohti vastuullisempaa tulevaisuutta.

Kemiran yrityskulttuurissa arvostetaan tiimityötä ja jokaisen panosta. Lue alta Annan ja Vilman kesätyökokemukset Kemiralta. 

kemira laborantti


Anna, kesälaborantti, Kemira Joutseno 

– Kemiran kesätyössä yhdistyi kiinnostukseni kemianteollisuuteen sekä laborantin työ. Odotin, että pääsen kasvattamaan ammatillista itsevarmuutta labratöiden suhteen – ja se on toteutunut tosi kivasti! Kesän aikana sain kehitettyä tärkeän laboratoriorutiinin ja pääsin soveltamaan koulussa opittuja asioita työelämässä. Opiskelen ammattikorkeakoulussa bio- ja kemiantekniikkaa.

Laborantin työ on todella monipuolista.

– Hain näytteitä lipeätehtaalta ja raportoin tuloksista. Analysoin myyntinäytteitä ja kirjoitin niistä analyysitodistuksia asiakkaille. Töihin kuului myös labran arkeen liittyvät työt, kuten liuosten valmistaminen, välineiden huolto ja laitteiden kalibrointi. 

– Esimerkiksi kaasukromatografisen menetelmän kanssa oli hienoa päästä tekemään töitä käytännön kautta, sillä se oli tuttu teorian tasolla. Oli kiva myös osallistua instrumenttien käytön ylläpitämiseen, koska koulussa sitä ei tehdä niin paljoa. Seisakkiviikoilla esimerkiksi pääsin huoltamaan automaattipipettejä. 

– Perehdytys oli oikein loistava, alkuun oltiin vahvasti läsnä, mutta pikkuhiljaa annettiin enemmän ja enemmän tehdä itse ja sai vastuuta. Kun rutiinit tulivat tutuiksi, kysyttiin olisiko jotain mitä haluaisin vielä tehdä, jolloin pääsin kokeilemaan mikrobiviljelyä. Parasta täällä onkin kannustava ja mukava työyhteisö. Alusta asti on ollut turvallista työskennellä, ja on saanut tosi helposti apua.

kemira laitosoperaattori


Vilma, lipeätehtaan laitosoperaattori, Kemira Joutseno

– Parasta on ollut se, että olen löytänyt työtehtävän, jota saa tehdä itsenäisesti. Olin kesätöissä Kemiran Joutsenon tehtaalla laitosoperaattorina astiapakkaamossa. Työ on liukuva päivätyö, mikä tuo itsenäisyyttä myös työajan puitteissa ja antaa joustavuutta. Olen käynyt Imatran ammattikoulun prosessiteollisuuden perustutkinnon, eli ammatiltani olen prosessinhoitaja. Työtehtäviini kuului niin tietokonetöitä kuin trukilla ajamistakin, mistä tykkään paljon. 

– Vastuulleni kuului myös konttien täyttäminen lipeällä, suolahapolla tai hypokloriitilla, konttien lastaaminen rekkoihin sekä palautuneiden konttien purkamista takaisin pakkaamoon. Rekkalastauksien myötä olen tavannut paljon erimaalaisia ihmisiä, joten olen saanut käyttää englantia. On ollut mielenkiintoista nähdä, millainen kuljettaja sieltä taas tulee.

Koen, että minua arvostetaan ja, että minusta on iso apu täällä.

– Perehdytys kesti pari viikkoa, ja minulla oli tosi hyvä perehdyttäjä. Yksin ollessani saan aina soittaa, jos tarvitsen apua. Myös esihenkilöni on tosi mukava, hän kannustaa ja antaa palautetta.

 

Teksti: Siiri Huttunen

Kuvat: Niko Jekkonen

Artikkeli on tehty yhteistyössä Kemiran kanssa. Kemira on yksi kumppaneista Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisössä