Kesätyötarinat

Joustavuutta ja uusien taitojen oppimista – Telia on opiskelijaystävällinen työpaikka

Telia Finland Oyj

Telian kesätyöpaikka osoittautui nappivalinnaksi Karri Hakalalle, joka toivoi työltään sopivasti haastetta sekä käytännön harjoittelua opintojen tueksi. Työkokemus toi mukanaan paljon positiivisia yllätyksiä.

Kesätöitä etsiessään Karri Hakalan mieleen muistuivat edelliskesän hyvät kokemukset Telialla teknisessä yritysasiakaspalvelussa. Tietojärjestelmätiedettä Jyväskylän yliopistossa opiskeleva Karri halusi kuitenkin haastaa itseään uudella osa-alueella, ja niinpä kesätyö yritysten viestintäpalveluiden toimitusvastaavana herätti kiinnostuksen.

– Sen kummemmin epäröimättä päätin tarttua tilaisuuteen ja hakea paikkaa. Melko pian minut sitten pyydettiinkin jo työhaastatteluun. Kaikkiaan rekrytointiprosessi eteni sujuvasti ja oli mielestäni todella onnistunut, Karri kiittelee.

Myös kattava ja hyvin suunniteltu perehdytys saa kiitosta. Kesätyöntekijöille oli nimetty oma vastuuhenkilö, jonka kanssa ensimmäiset asiakastapaukset hoidettiin yhdessä. Vähitellen vastuuta annettiin enemmän, mutta apua sai kysyä koska tahansa.

– Missään vaiheessa ei tuntunut siltä, että olisi jäänyt yksin. Kaikki kyllä opetetaan ja asiat selviävät, Karri toteaa.

Opiskelijaystävällinen työpaikka

Kesätöiden päättyminen elokuussa ei tarkoittanut Karrille työsuhteen päättymistä. Nykyään hän työskentelee opintojen ohessa tuntityöntekijänä.

– Töitä saa tehdä sen verran, kuin itselle on mahdollista. Ei tarvitse suunnitella työvuorolistoja kuukausien päähän, vaan riittää, kun edeltävällä viikolla suurin piirtein tietää omat aikataulunsa. Ja jos tulee äkillisiä muutoksia, niihinkin löytyy ratkaisu.

Telia on Karrin mielestä erinomainen työpaikka opiskelijalle. Kun töitä pystyy tekemään etänä ja joustavalla aikataululla, ne on helppo sovittaa yhteen opintojen kanssa. Työ on myös antanut Karrille inspiraatiota lähitulevaisuudessa häämöttävän gradun kirjoittamiseen.

– Työskentelyn kautta huomaa, mikä itseä voisi kiinnostaa ja mihin voisi mahdollisesti perehtyä tarkemminkin. Koulussa opitun teorian pystyy nyt yhdistämään käytäntöön ihan eri tavalla, hän toteaa.

Karri Hakala


Positiivisia yllätyksiä

Karrin toiveet uuden oppimisesta ja itsensä haastamisesta kävivät toteen. Kesä toi kuitenkin mukanaan myös jotakin sellaista, mistä hän ei ollut osannut edes haaveilla.

–  Meillä oli ihan superhyvä kesätyöporukka, jonka kesken jäimme viettämään aikaa työpäivien jälkeenkin. Sain uusia ystäviä samantyyppisessä elämäntilanteessa olevista ihmisistä. On siis tullut puhuttua paljon muustakin kuin työasioista, Karri kertoo. Mukava ilmapiiri vallitsee Karrin mukaan myös vakituisten työntekijöiden keskuudessa – kaikki ovat samassa veneessä, toistensa puolella. 

– Töissä on kiva olla, ihan jo näiden ihmisten takia, hän tiivistää.

Tutustu Telian kesätyöpaikka tarjontaan täältä!

Teksti: Emma Järvi
Kuva: Niko Jekkonen

Artikkeli on tehty yhteistyössä Telian kanssa.