Hyödynnä lomautusaika itsesi kehittämiseen
Itsensä kehittämiselle on hyvä varata aikaa arjessa, mutta aina se ei kaiken kiireen keskellä onnistu. Lomautus tai työttömyys ovat hyvää aikaa itsensä kehittämiselle. Poimi vinkkimme verkkokoulutuksiin tästä.
Lomautusaika kannattaa käyttää hyödyksi itseään kehittäen. Verkkokoulutuksiin voi osallistua missä ja milloin tahansa, ja monet niistä ovat jopa ilmaisia. Mieti, mitkä ovat niitä asioita, jotka hyödyttävät sinua ammatillisesti ja mahdollisesti avaavat myös uusia ovia työmarkkinoilla.
Tutustu erilaisiin verkkokoulutusmahdollisuuksiin esimerkiksi näissä palveluissa:
https://webakatemia.fi/koulutuskalenteri/
https://helsinki.chamber.fi/tapahtumat-ja-koulutukset/koulutus-ja-klubit/
https://www.koulutus.fi/haku/verkkokurssit
https://lehti.tek.fi/koulutus/huippuyliopiston-kursseja-ilmaiseksi
https://www.annukka.info/ilmaisia-verkkokursseja/
Kauppakamari kouluttaa
Kauppakamari on tunnettu ja aktiivinen yritysten ajankohtaiskoulutusten järjestäjä. Se järjestää vuodessa noin 250 koulutusta, joista valtaosa Helsingin Kalevankadulla. Myös verkkokoulutuksia on paljon.
– Asiakkaitamme ovat muun muassa johtajat ja esimiehet, talous- ja henkilöstöhallinnon ammattilaiset sekä myyjät. Suosituimpiin koulutuksiimme kuuluvat esimerkiksi Hyväksytty Hallituksen Jäsen -valmennus, Suuri Palkkapäivä -seminaari palkanlaskijoille, Ennakkoperintä-tapahtumat vuodenvaihteessa, vuosittainen Talous ja vero -laivaseminaari talousjohdolle sekä Key Account Manager -ajokortti myynnille, palveluliiketoiminnan johtaja Antti-Pekka Hulkko sanoo.
Kauppakamarilla huomattiin pari vuotta sitten, että maailma muuttuu ja yritykset tarvitsevat uudenlaisia koulutuspalveluja. Päivän tai parin mittaisten lähikoulutusten rinnalle tarvitaan tehokkaita verkkokoulutuksia.
Tämän hetken trendejä ovat mikro-oppiminen ja työn ohessa oppiminen.
– Lanseerasimme yllä mainituista syistä vuonna 2018 verkkokoulutukseen keskittyvän KoulutusOnline -palvelun, jonka ideana on olla "koulutusten Netflix" eli tarjota ammattilaisille kuukausimaksua vastaan satoja lyhyitä koulutusvideoita, joita voi katsoa vaikka työpaikalla töiden lomassa tai vaikka bussissa kännykästä tai kotisohvalla, Hulkko kertoo.
Asiakkaat ovat ottaneet palvelun erittäin hyvin vastaan. Palvelulla on jo useita tuhansia aktiivisia käyttäjiä.
– Lisäksi olemme kehittäneet lähikoulutusten etäosallistumismahdollisuuksia vahvasti. Omissa koulutustiloissamme kolmessa salissa on kiinteät kamerat verkkolähetystä varten ja normaalioloissakin valtaosaan koulutuksistamme voi osallistua myös etänä. Olemme siis investoineet viime vuosina vahvasti koulutuksen digitaalisiin ratkaisuihin, joten tämä ei ole ollut meille liiketoiminnan kannalta niin järisyttävä muutos kuin monelle muulle. Enemmänkin on kyse siitä, että ennakoimamme muutos on toteutunut vielä nopeammin ja rajumpana kuin odotimme tämän koronakriisin takia, Hulkko valottaa.
Antti-Pekka Hulkko kannustaakin kaikkia tutustumaan tänä keväänä "koulutusten Netflixiin" eli KoulutusOnlineen. Palvelua voi testata kaksi viikkoa veloituksetta.